cakra6-vishuddha

Dacă săptămâna trecută am vorbit despre chakra inimii și cum o putem debloca, astăzi a sosit momentul pentru echilibrarea chakrei gâtului, centrul energetic responsabil de comunicarea cu ceilalţi. Acesta guvernează funcţia glandei tiroide şi a glandelor paratiroide, alături de sistemul auditiv, faringe, esofag şi măduva osoasă.

Chakra gâtului este a cincea de la coloană în sus, localizată la nivelul gâtului și ne conferă elevare, trăiri sublime, inspiraţie, independenţa, gândirea fluentă şi spirituală, comunicare şi expresie, puritate, conştiinţa intuitivă, raportarea fiinţei la nivelul arhetipuilor, creativitate superioară, o stare specifică de trăire a timpului, rafinament, simţ estetic, aspiraţie către perfecţiune.

Dizarmonia acesteia duce însă la vorbărie fără sens, frica de a fi judecat sau respins și o capacitate scăzută de comunicare în general. La nivel fizic te poți confrunta cu:

  • Frisoane
  • Tuse
  • Infecţii sinusale frecvente
  • Alergii
  • „nod” în gât
  • Răguşeala
  • Iritaţii ale gâtului
  • Laringita
  • Durere de ceafă

Iată mai jos câteva recomandări ce vă pot ajuta să vă delocați această chakră:

Vorbeşte

Vobește deschis cu prietenii apropiaţi şi cu familia. Deschide un subiect şi fii sincer în ceea ce spui. Simplă vorbire sinceră poate funcţiona în întărirea şi echilibrarea chakrei gâtului.

Scrie pe hârtie

Învăţând cum să te exprimi fără a te cenzura poate fi o soluţie. Practică propria expimare a minţii prin scrierea într-un jurnal. Trece totul pe hârtie apoi citeşte ce ai scris în trecut.

Cântă

Prin cântec îți pui în acțiune corzile vocale, deci gâtul, iar această simplă acțiune te poate ajuta să elimini blocajele, să activezi şi să echilibrezi a cincea chakra.

Detașează-te

Modalitatea în care ceilalți decodifică mesajele tale nu poate fi controlat de tine. Cât timp transmiți un mesaj încărcat pozitiv, fiecare va simți ce este necesar în acel moment. Fii tu. Fii plin de iubire și deschis și detașează-te de răspunsul lor.

Yoga

Ameliorează semnele fizice şi emoţionale ale instabilităţii chakrei gâtului prin poziţii simple de yoga în fiecare zi. Pentru a deschide şi a activa chakra gâtului, oferă o şansă acestor poziţii de yoga: cămila, plugul, podul sprijinit, pește.

Mantre

Realizează meditații cu mantre pentru chakra gâtului. În acest fel nu doar vei intra în rezonanță cu energia gâtului, dar îți vei și folosi corzile vocale.

Curăţă aerul

Aromaterapia din casă poate ajuta să dispară energiile negative şi poate echilibra chakrele. Alege să foloseşti una sau o combinaţie din aceste mirosuri pentru a vindeca şi a activă cel de-al cincilea centru energetic: iasomie, rozmarin, lemn de santal, calendula sau ylang-ylang.

Foloseşte gura şi în alte sensuri

Folosidu-ţi gura pentru altceva decât exprimarea verbală înseamnă sănătate! Ţipă, râzi, cască, săruta, suspină, geme sau scoate limba. Încearcă aceste mişcări.

Opreşte conversaţia

Uneori absenţa zgomotului poate acorda spaţiu pentru transformare. Încearcă să iei o pauză din vorbit şi să ai un moment de retragere pentru câteva ore sau chiar toată ziua. Închide-ţi telefonul, ia o pauză din toate lucrurile care perturba viaţă şi retrage-te în natură. Petrece o zi făcând drumeţii, moţăind, grădinărind, plimbându-te sau pur şi simplu stand; doar opreşte zgomotul şi ia o pauză.

În fiecare joi te aștept la yoga de la 19.30 la VEG Studio sau online dimineața de la 7.30. Informații pe Școala Iubirii.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.