Astăzi vă propun un exercițiu de imaginație. Cum ar fi să nu mai separăm viața spirituală de cea de zi cu zi. Să întrepătrundem liniile, până ce ideea că practica spirituală este rezervată călugărilor care se ascund și meditează în singurătate va dispărea ușor. Divinul poate fi autentic și practicat în fiecare clipă. Lumina poate străluci și în societate, nu doar într-o peșteră sau o mănăstire.

Așa că ceea ce faci pe salteaua de yoga poate reprezenta o analogie pentru ceea ce faci în viața de zi cu zi. Dacă apari pe saltea, apari și în viața ta. Dacă te judeci și te compari cu alții când ești pe saltea, așa faci și în viață. Dacă îți dorești și lucrezi pentru a-ți atinge potențialul maxim pe saltea, așa vei face și în viață. Dacă vom lăsa practica spirituală să penetreze fiecare aspect al existenței, putem crea relațiile personale și profesionale pe care ni le dorim.

Mai jos am adunat câteva învățături yoghine pe care le putem folosi zilnic.

  1. Patanjali: „Yoga presupune controlul gândurilor ce vin în valuri”.

Patanjali a fost printre primii care a scris despre puterea tehnicii yoga acum mai bine de 1600 de ani și a înțeles cum gândurile și rugăciunile se tranformă în realitate.

Majoritatea practicilor spirituale ne învață să ne proiectăm în experiențe dorite, detașate, în iubire, bucurie, fericire. Acesta este un mod de a liniști mintea, de a elimina gândurile negative și a ne direcționa către pace, armonie, performanță.

Lecția pe care trebuie să o învățăm de aici este să că trebuie să fim în permanență vigilenți asupra a ceea ce spunem și gândim.

Folosește-ți vocea interioară și ascult-o, aceasta nu este influențată de nimeni și de nimic, este sigură pe ea și-ți spune mereu adevărul. Se numește intuiție. Cu cât ne direcționăm gândurile către un obiectiv autentic, cu atât ne este mai ușor să-l atingem, iar acesta curge către noi.

  1. Yogi Bhajan: „Dacă nu-l poți vedea pe Dumnezeu în tot, atunci nu-l poți vedea deloc”.

Conexiunea dintre noi ca și indivizi, dintre noi și univers, dintre gânduri și acțiuni, totul se reflectă în totul și orice pietricică aruncată în lac poate provoca un tsunami. Până și știința începe să demonstreze că oamenii sunt interconectați. Neuronii oglindă, entanglementul cuantic (fenomenul cuantic în care stările cuantice ale mai multor obiecte sau particule elementare diferite sunt „cuplate” între ele), clarsimțurile, toate acestea dovedesc cum stările, credințele și obișnuințele oamenilor ne afectează pe toți.

Yogi Bhajan ne învăță să respectăm această divină interconexiune – aceasta însemnă „Dumnezeu în tot” – și ne îndeamnă să cultivăm bucuria, înțelegerea și compasiunea. Iar acest lucru începe cu gândurile noastre și se materializează prin acțiuni și interacțiuni.

  1. Ana Brett și Ravi Singh: „Dumnezeu rezidă atât în detalii, cât și în nemărginire.”

Conform acestor scrieri, tot ceea ce este pozitiv – de la micile acte de compasiune până la experiențele profunde – toate acestea ne conectează cu spiritul. Cu alte cuvinte totul are un potențial ascuns ce se poate revela.

De obicei, oamenii divid interacțiunile cu spiritul, limitându-se la o biserică, o sinagogă sau alt lăcaș de cult. Dar spiritul este prezent în tot, începând cu lista cumpărături și până la revelațiile pe care le avem atunci când ne regăsim într-o tabără de retragere spirituală.

  1. Yogi Berra: „Dragostea este cel mai important aspect al vieții, dar și baseball-ul este destul de frumos”.

Da, este bine să și glumim. Yogi Berra nu este vreun îndrumător spiritual, ci fost baseballist, antrenor, dar ceea ce spune este chiar înțelept. Un sportiv mare, care a înțeles puterea compasiunii, empatiei, dragostei și recunoștinței.

Analogia lui Berra s-ar putea traduce în felul următor: dragostea este cheia, dar a fi prezent pe teren este esențial dacă vrei să te bucuri că ești prezent în viața ta. Cu toții avem nevoie de coechipieri, de antrenori care să ne susțină și alături de care să ne distrăm și să ne simțim bine. Pentru că până la urmă viața este o aventură. Dar o aventură spirituală, a evoluției noastre!

Până la urmă în viață asta trebuie să înveți să te dezlimitezi și să ștergi liniile care divid aspectele vieții noastre în spiritual, muncă, plăcere (joacă). Asta înseamnă de fapt să trăiești întreaga viață în meditație. Odată ce ai realizat aceste lucruri îți mai rămâne să iubești conștient.

Sursa: Elephantjournal.com
Sursa foto: Soren Buchanan este instructor yoga in Chicago. Pe contul ei de Instagram are o mulțime de poze inspiraționale.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.