untitled

Dacă te-ai întrebat de multe ori cum îți poți gestiona timpul mai eficient, azi am pentru tine șapte tehnici interesante venite din partea unor lideri la nivel mondial care cu siguranță dau roade. O parte din ele deja le-am încercat și funcționează de minune.

 1. Motivează-te cu Tehnica pe Repede Înainte

Bryan Clayton, CEO Greenpal are o metodă care se numește Tehnica Fast Forward. Pe scurt, te vizualizezi peste un an fără a fi productiv deloc. Îți imaginezi că anul trecut nu ai fi lucrat deloc. Te-ar motiva să te concetrezi mai mult asupra lucrurile pe care trebuie să le faci pentru pentru a ajunge unde vrei?

 1. Crește-ți vibrația prin muzica neuroscience

Atunci când suntem concentrați putem ajuta creierul cu anumite unde pentru a fi mai eficienți. În mod constant el intră într-o anumită stare pe care acest tip de muzică o poate activa instant. Resurse: Brain FM și Focus@Will.

 1. Intervalul de 5 minute

Sugestia CEO-ului 02E Brands, Brian Scudamore, este să te concetrezi fix 5 minute pe fiecare subiect. Îți poți pune un cronometru pe telefon, iar după expirarea timpului treci la următorul subiect. A te concentra pe câte un pas mic pentru o scurtă perioadă te va ține concetrat, îți va da sentimentul că progresezi, control, optimism și îți va crea senzația că ești o persoană care face ca lucrurile să meargă.

 1. Pune-ți corpul în mișcare

De multe ori credem că timpul pe care îl dedicăm activității fizice ne poate lua din timpul dedicat muncii. Richard Branson ne spune însă că productivitatea sa a crescut între 30-60% atunci când realizează antrenamente de intensitate redusă. Până la urmă e și normal, îi dăm o pauză minții, ne concetrăm în prezent pentru ca apoi să ne reluăm activitatea cu mintea proaspătă.

 1. Metoda FRED

Elaborată de CEO-ul Media Frenzy Global, Sarah Tourville, această metodă are patru pași:

 • Concentrarea (focus). Seara ne setăm o listă cu 5 lucruri de îndeplinit pentru ziua următoare. Prima de pe listă o realizăm dimineața următoare.
 • Relaxează-te (relax). Stresul, anxietate și furia se vor reflecta în limbajul nonverbal și vor afecta echipa.
 • Viziunea de ansamblu (entirety). Realizează doar acele lucruri care te ajută să ai o viziune de ansamblu.
 • Verifică (double check). Gândește-te ce ai fi putut face diferit și ce poți îmbunătăți mâine.
 1. Duminica verifică-ți întâlnirile

Nathan Latka, CEO Heyo are o soluție excelentă referitoare la întâlniri. Duminica dupămasa, verifică-ți calendarul pentru săptămâna următoare și elimină orice întâlnire care nu este atât de importantă.

 1. Prioritizează

Mikaela Kiner, the CEO of uniquelyHR, ne ajută cu patru întrebări pe care să ți le adresezi atunci când setezi lista de priorități.

 • Este acest task urgent sau mai poate aștepta?
 • Dacă mă apuc de el trebuie să amân alte lucruri?
 • Sunt cea mai bună persoană care poate face acest task sau pot delega?
 • Dacă spun da acestui task, la ce anume voi spune nu?

În final mie cel mai bine îmi funcționează lista de priorități realizată la începutul zilei din care tai task-uri pe măsură ce le îndeplinesc, la fel și munca de dimineață la prima oră, fără să pierd timpul cu activități colaterale sau să amân anumite lucruri. Prefer să termin tot ce e urgent dimineața, pentru ca apoi să-mi dedic timp mie sau altor activități ce nu necesită prea mare proces intelectual.

Și nu în ultimul rând aplic toate învățăturile spirituale și în business, iar rezultatele se văd. La Școala Iubirii învățăm și multe astfel de tehnici pe care le putem aplica în viața de zi cu zi, precum perioade optime pentru stabilirea întâlnirilor, tehnici subtile pentru a avea mai mult succes atunci când ne dorim să ne împărtășim o idee care să fie acceptată și multe altele. Dar despre acestea vorbim la clasele de la vineri, de la 19.30 la Blue Aerobic. Să stiți că spiritualitatea nu înseamnă doar norișori pufoși și îngerași, dar și o integrare puternică a planului material în viața de zi cu zi 🙂

Sursa: Spirit Science

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.