obrey-8-900x547

Am citit recent un articol despre un studiu realizat în America din care reiese că aproximativ 69% din persoanele care folosesc antidepresive nu îndeplinesc criteriile depresiei clinice, ci pur și simplu experimentează o stare de tristețe din cauza unor situații dificile.

În America vânzările la Prozac (că pe acesta îl știm noi cel mai bine) cresc de la an la an. Până și eu am auzit că ”iau o jumătate de Xanax să mă calmez”. Oameni buni, există metode de a ne calma pe cale naturală, de ce să o facem artificial. E același lucru ca și cu drogurile, de ce ai nevoie de stimulente pentru a fi într-o stare de fericire, când o poți obține pe cale naturală fără efecte secundare.

În plus aproximativ 38% din pacienții care folosesc antipsihotice nu îndeplinesc nici eu criteriile pentru afecțiuni psihice, cum sunt obsesiile compulsive, fobia socială, anxietate și altele.

Studiul publicat în The Journal of Clinical Psychiatry conchide că majoritatea antidepresivelor sunt folosite în absența unor indicatori clari ai bolii.

În America în 1998 aproximativ 11.2 milioane de americane foloseau antidepresive. În 2010 numărul s-a dublat la 23.3 milioane. În această perioadă vânzările la antidepresive au crescut cu 400%, mulți au devenit dependenți. Ce este mai trist este că acolo aproximativ 70% din membrii Asociației de Psihiatrie raportează în fișele de venit că au relații financiare cu companiile farmaceutice care produc medicamentele pe care ei le prescriu. Dar asta nu e ceva la care să nu ne fi așteptat, nu?

Cauzele subtile ale depresiei

Și la noi depresia e pe val. Ce om vezi fericit pe stradă? Așa poate unul pe lună să-ți zâmbească fără motiv. E nevoie de cel mai simplu raționament logic pentru a-ți da seama de unde provine depresia și care sunt cauzele, nu ai nevoie de nici un fel de medic. Depresia survine în general dintr-o activitate exacerbată a minții, în sensul că stăm și despicăm firul în patru, când am fi așa de fericiți dacă am vedea că pur și simplu suntem și în această secundă nu avem nevoie de nimic mai mult decât să respirăm. Mintea este asociată cu Ajna chakra, centrul de comandă și control, cel de-al treilea ochi. Oamenii în general îl au extrem de dezvoltat pe acesta, centru care de fapt nici nu e o chakră în sine. Spun ca e dezvoltat pentru că ne angrenăm într-un serviciu, unde creierul lucrează la greu, avem nevoie de organizare, să gândim mult. Cred că rareori ați văzut vreun țăran din nu știu ce sat că e depresiv J Bun, am stabilit că depresia vine dintr-o prea mare activitate a minții. Acum este logic, că dacă mintea lucrează prea mult și e puțin probabil să fim dezvoltați pe ceilalți centri, în inimă avem zero energie. Iar n-am văzut vreun om care iubește și are Anahata chakra armonizată să fie depresiv sau vreo persoană care practică tehnici spirituale autentice (ca să excludem cazul în care ar avea centri dezvoltați). Așadar ajungem la o concluzie simplă: depresia apare când Ajna devine prea dezvoltată într-un sens negativ și Anahata (chakra inimii) este închisă. Până la urmă societatea de consum asta face ne transformă în roboței care gândesc mult și nu simt nimic.

Așa că putem să purtăm dezbateri despre pacea mondială, problemele lumii, cine le-a creat, cum le putem depăși, pentru că un lucru e cert: dacă vrem să trecem la următorul pas al umanității este nevoie să ieșim din minte și să ne mutăm în inimă.

Câteodată trebuie să ne mai purtăm și prostește, să ne mai pierdem mințile la propriu. Să lăsăm deoparte gânditul, grijile, soluțiile, să ne prindem urechile în intelect care într-un fel ne blochează progresul. Desigur că intelectul este extraordinar, ne-a oferit atâtea lucruri frumoase, dar tot el a creat și bomba atomică și fluorizarea apei potabile și câte și mai câte.

Inima în schimb nu gândește așa. Ea doar iubește. Ea nu face diferențe și nici nu trage linii în nisip să ne împartă.

Am mai scris la un moment dat că cercetătorii de la Institutul HeartMath au descoperit că inima are un câmp electromagnetic de 5000 de ori mai puternic decât al creierului. Asta înseamnă că inima emite semnale din corpul nostru și preia semnale din mediul înconjurător. Astfel ea joacă rolul unui procesator sofisticat de informații care codează și decodează mesaje și ne ajută să învățăm, să ne aducem aminte, să luăm decizii, totul fără a gândi. Și uite-așa lăudăm geniile din lumea materială și ignorăm total întreaga cunoaștere a inimii.

Inima este atât de deșteaptă încât atunci când atingem pe cineva, semnalul se propagă atât de rapid încât ne poate spune o tonă de lucruri despre cealaltă persoană. Acesta este un schimb de energie și este un act atât de intelectual care se transmite doar prin intermediul câmpului electromagnetic al inimii.

Mintea este cea care separă, care judecă, care ne desparte, iar lumina iubirii este cea care îndepărtează toate grijile din lume. Depresia este o lipsă a iubirii. Iar pentru a o trata nu ai nevoie de antidepresive, ai nevoie de dragoste.

Sursa foto: Philip Ob Rey

 

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.