airdrop-adolescentes-3

Social media nu este un portretul complet (sau uneori chiar real) al vieții cuiva. Dacă ai uitat acest lucru, vei cădea în capcana de a îți compara viața cu ceea ce altcineva alege să arate despre sine. Ori acest lucru poate deveni periculos.

Această comparație poate duce la sentimente de nepotrivire, invidie și chiar ură față de ceilalți. Aceste tipuri de sentimente, dacă sunt lăsate netratate, pot duce la stres, anxietate şi depresie. Sau, dacă sunteți o persoană care se luptă deja cu anxietate sau depresie, care are aceste tipuri de gânduri negative tot timpul v-ați putea face chiar mai rău.

Toate imaginile unor corpuri perfecte, prietenii perfecte și relații perfecte te poți face să crezi că viața ta mai are foarte mult până la a deveni perfectă și vei observa mereu lucrurile care îți lipsesc. Primul lucru pe care trebuie să-l ști este că, atunci când mintea este lăsată nesupravegheată, ea devine distructivă. Dacă nu se face în mod conștient un efort de a alege gânduri pozitive despre alții și despre sine, în mod implicit, sfârșește prin gândire negativă. Așa că, dacă sunteți utilizatori de Facebook sau Instagram și nu vă conștientizați gândurile, este posibil ca mintea să ajungă la concluzii negative și ipoteze despre alții și despre sine, precum:

  • „Ea este atât de mult mai frumoasă decât mine.”
  • „Wow, ea are un corp perfect. Trebuie să arăt ca ea. “
  • „El are tot ce își dorește. Viața mea e atât de plictisitoare. “
  • „De ce ar posta asta?”

Îți sună familiar?

Al doilea lucru pe care trebuie să îl ști este că ceea ce credeți și spuneți afectează modul în care te simți. Gândurile pozitive conduc la sentimente pozitive și gândurile negative duc la sentimente negative. Acum, că ști aceste lucruri, suntem gata să le interiorizăm. Iată 9 moduri prin care poți fi conștient în social media și, în consecință, să devii o persoană mai fericită:

Înainte de a începe

  1. Setează o intenție. Înainte de a ajunge pe Social Media, oprește-te, respiră și adu-ți aminte că scopul tău este de a avea o experiență pozitivă.
  2. Amintește-ți să rămâi prezent. Singura modalitate de a fi cu adevărat fericit este să fii prezent și, cu cât vei aplica mai mult această regulă, cu atât mai puțin vei simţi negativitatea.
  3. Curăța-ți propriul cont. Oamenii care se plâng postează conținut negativ și în mod conștient aleg să urmărească mai multe persoane pozitive și pagini. Acest lucru va face o diferență în cazul în care ajungeți în derularea prin inconștient.

Atunci când postezi

  1.  Renunță la atașamentul pentru rezultat; nu te aștepta la un anumit număr de aprecieri. Inconștient, ai putea crede că numărul de like-uri înseamnă validarea că acele persoane te apreciază. Simpatiile pe care le obțineți nu au de-a face cu cine sunteți, cât de atractiv sau câţi prieteni aveți. Amintește-ți că unii oameni sunt plătiți pentru a oferi like-uri! Nu înseamnă nimic. Acestea sunt toate lucrurile de care demonstrează că avem nevoie să începem să devenim conștienți. Te vei simți mai fericit când veți avea încredere și vei crede în ceea ce postezi și mai ales atunci când nu vei mai simți nevoia să primești like-uri. Nu ai nevoie de aceste aprecieri pentru a te simți puternic.
  2. Mesaje cu conținut pozitiv sau lucruri care sunt utile. Evită să te plângi. Acest lucru este în legătură cu postările și, de asemenea, cu propriile gânduri. Întreabă-te, este ceea ce am postat un lucru pozitiv? Este util? Încercă să nu te plângi sau să inițiezi conversații negative. Acest lucru te va scurge de energia. Este indicat chiar să îți faci un obicei în a complimenta sau a aprecia unul sau doi oameni din lista de prieteni de fiecare dată când ești activ pe Social Media. Fără a suna ca un clișeu, aș dori să recomand cu tărie să vă faceți timp pentru a oferi dragoste și voie bună, atunci când sunteți on-line, nu doar pentru că este bine pentru alții, dar pentru că este bine pentru propria sănătate. Nu sugerez că ar trebui să pretindem că lucrurile rele nu se întâmplă sau că ar trebui să ne ascundem si să ne suprimăm sentimentele noastre. Noi ar trebui, totuși, să ne asigurăm că facem tot posibilul să vedem lucrurile într-o lumină pozitivă, pentru a evita să mergem pe calea de negativitate.
  3. Provocați propria reacție la critici. În cazul în care primești un comentariu negativ, reflectă asupra acestei situații și gândește-te dacă este adevărat. Nu este ușor, dar încearcă să te detașezi de propriul ego și fii sincer cu propria persoană. Dacă este adevărată acea critică, exprimă-ți recunoștința persoanei respective. Dacă nu e adevărată, iertați și nu răspundeți în niciun fel. Pur și simplu face viața mult mai ușoară!

Atunci când faci scroll 🙂

  1. Practică non-judecata. Cu toții știm că trebuie să facem acest lucru, dar facem asta? Acesta poate fi de ajutor pentru a-ți reaminti de consecințele judecății. Atunci când gândim negativ despre alții, acest lucru ne face ca noi să ne simțim rău, nu cealaltă persoană. Amintește-ți că gândurile negative duc la sentimente negative. În cazul în care vrei să te simți bine, trebuie să începi să gândești pozitiv despre ceilalți. Dacă observi că faci acest lucru, găsește trei lucruri pozitive despre acea persoană.
  2. Înțelege că invidia este un apel pentru inspirație. În loc de a-i privi pe alții cu invidie, uită-te la ei ca la o persoană care să te inspire. Dacă cineva a realizat ceea ce dorești să obți, atunci înseamnă că este posibil să te ajute indirect să realizezi acel lucru.
  3. Hrănește-ți curiozitatea cu povești benefice. Poți face acest lucru ca un experiment: privește noutățile de pe pagină timp de cinci-zece minute, cu toată atenția și observă toate poveștile care îți stârnesc curiozitatea.

Atunci când apare ceva, întreabă-te dacă este util pentru propria persoană. Este util să crezi că nu ești suficient de bun? Este util să judeci alegerile sau viața altor persoane?

Mintea crede lucruri pe care alții nu ar dori să le știe. Trebuie să recunoaștem că acest conținut există, iar noi nu trebuie să ne lăsăm influențați de acesta.

Frustrarările nu fac decât să înrăutățească lucrurile. Prin integrarea conștientizării în experiența pe Social Media, poți reduce anxietatea și stresul, elimina negativitatea și să trăiești o viață mai fericită și împlinită.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.