runaway-620x372

La prima vedere poate părea imposibil, cum ai putea fugi de tine însuți? Și totuși este un lucru pe care îl facem cu toții, încă din copilărie îl transformăm într-un obicei, fără să știm unde ne va duce. Fugim de noi pentru a scăpa de durere, căutăm distracții care să ne orienteze atenția asupra altceva decât asupra noastră. Poate că pe termen scurt chiar funcționează, dar nu este nimic altceva decât otravă, care ne împietrește nu doar durerea, ci și bucuria.

Un exemplu clasic ar suna cam așa: cineva îți spune ceva ce te jignește, tu nu ripostezi cu argumente, deși nu te simți bine și cauți să evadezi senzației. O altă situație este atunci când dai vina pe ceilalți. Aici intervine furia și ura, o serie de instrumente de distracție foarte puternice. Atunci când ești furios pe altcineva, atenția nu mai este concentrată asupra ta, ci asupra celuilalt. Dacă te-ai centra în tine ți-ai dat seama în ce stare proastă ești insistând asupra sentimentului de ură. Atunci când urăști pe cineva, ești invidios sau furios de fapt îl învinuiești pe celălalt de felul în care te simți și cauți astfel o distracție de la adevăratul motiv al stării tale.

Așa că am ajuns la ideea acestui articol. Cum să gestionezi durerea emoțională într-o manieră sănătoasă? Este foarte simple și în același timp dificil, pentru că e greu să renunți la un obicei împământenit.

Dacă cineva ți-ar pune în palme o bucată de metal fierbinte ce ai face? Ai ține-o în mâini și ai merge să cauți pe internet tehnici despre cum să scapi de ea? Sau te-ai duce într-o librărie să cauți o carte care vorbește despre asta? Poate te-ai duce la un workshop în care te-ar învăța tehnici? Probabil că n-ai mai avea mâini până atunci J Pur și simplu ai lăsa-o să scape printre degete. Același lucru îl ai de făcut și cu emoțiile, doar că nu ai fost învățat până acum cum să-ți folosești propria minte.

Chiar dacă nu poți scăpa de gânduri fără efort, există o tehnică minunată care se numește iertarea. Atunci când cineva te jignește pur și simplu spuneți că ”Chiar dacă m-a jignit, nu-l voi lăsa să-mi distrugă pacea. Este o lecție atât pentru el cât și pentru mine. Ceea ce spune reflectă mai multe despre el decât despre mine, are propriile sale lupte interioare, iar eu îl pot ierta. Eu am de învățat că poate la un moment dat și eu i-am făcut un rău, iar iertarea mă va ajuta ca această situație să nu se mai repete, pentru că eu mi-am învățat lecția, am învățaț să iert și să nu mă las doborât de energia negativă a altora”.

Acesta este procesul transformator. Problema umanității este inconștiența și felul în care trăim viața fără să fim conștienți de ea. Ne petrecem zilele evitând ceea ce simțim și în încercarea imposibilului, de a evada de noi.

Aceasta este rădăcina tuturor drogurilor, o încercare de a scăpa de suferință, iar acest lucru nu se oglindește doar în droguri ilegale, suntem dependenți de viitor, de trecut, de muncă, de mâncare, de seriale, de jocuri video, de Facebook, de Internet și de un milion de alte lucruri.

Dar există de fapt o singură dependență: distracția. Orice te distrage din momentul prezent este o adicție și într-un final te va distruge. Nu e nimic în neregulă să te uiți la un film, dar ai în vedere mereu motivația. O faci pentru a evita vreo emoție?

Viața poate fi un curcubeu de lumină în permanență, dar până să ajungi acolo ai de muncă, iar părțile rele sunt inevitabile. Așa că nu încerca să scapi de ele, pentru că vei sacrifica și frumusețea. Încearcă să vezi ce prostie faci atunci când fugi de tine și urmărește mereu să te recentrezi. Aici există cea mai pură formă de motivație, inspirație și bucurie – aici se află fericirea.

Sursa: Thespiritscience.net

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.