fire-monkey

Deși a trecut o lună de când am intrat în Anul Maimuței de Foc, niciodată nu e prea târziu să știm la ce să ne așteptăm în 2016. În mare ar trebui vom avea parte de mari schimbări subtile de energie față de anul trecut, Maimuța fiind de un dinamism puternic față de Capra de Lemn din 2015. Șireată, inovatoare și total inpredictibilă, Maimuța de Foc este cunoscută pentru trucurile răutăcioase la care se pretează și am putea spune că cea mai aproapiată zodie din astrologia occidentală este Leul.

În 2016, Focul Yang se va combina cu Metalul Yang specific Maimuței. Yang reprezintă principiul masculin, extrovertit și orientat pe acțiune, așa că un dublu yang va genera o frecvență foarte ridicată și un an plin de viață.

Focul este un element expansiv și transformațional și se află în legătură cu Soarele. Plin de pasiune, expresiv, spontan, plin de inspirație și optimist, poate avea atât o latură creativă, cât și una complet distructivă. Focul corespunde cu inima și reprezintă iluminarea, compasiunea, dragostea, bucuria și intuiția divină.

Metalul este un element rafinat, plin de inteligență și cu capacitate incredibilă de concetrare, orientat spre succes, abil și plin de încredere în sine. Prin claritate, încredetere, creativitate și perseverență, Metalul simbolizează cunoșterea, justiția și intuiția înnăscută – toate calități pentru un lider în devenire. Partea negativă a Metalului este că poate deveni arogant, căpos și critic, în timp ce în armonie Metalul Yang reprezintă persoanele care trec peste obstacole folosindu-se de sabia adevărului.

Când punem împreună cele două elemente obținem un teritoriu relativ volatil, o combinație care poate duce la un an de haos, rebeliune și agresivitate, așa că va trebui să ne așteptăm la tensiune, dualitate și extremism. Pe de altă parte, Focul și Metalul pot și coexista și da naștere la scânteile din spatele ideilor și proiectelor noi.

Cât despre Maimuță, acest animal aduce o totală impredictibilitate. Așa că pregătiți-vă pentru schimbări rapide și răsturnări de situație, un an în care se poate petrece orice. Pentru a ieși învingători la finalul anului, va trebui să deveniți variantele voastre cele mai încrezătoare și să fiți atenți la toate oportunitățile, pentru că potențialul există din plin. Gândiți în afara cutiei și îndrăzniți să vă setați țeluri cât mai înalte.

Planul personal

Maimuța de Foc aduce energia necesară pentru manifestarea celor mai puternice dorințe. Pentru că acest an este despre puterea personală, este musai să vă bazați pe intuiție și să acționați într-un mod în care să ieșiți în evidență. E momentul să renunțați la vechile tipare și să vă urmați inima. Renunțați la orice urmă de vină, regrete și autosabatare și deschideți-vă în fața oportunităților.

Exuberanta Maimuță de Foc își asumă riscuri, este un lider înnăscut și un ingenios inventator, rezolvă toate problemele și este extrem de expresivă. Pregătiți-vă să ieșiți în față și să fiți recunoscuți pentru asta.

Aveți grijă și la puterea cuvintelor, întrucât comunicarea este o temă principală a acestui semn. O creatură cu precădere socială, Maimuța de Foc este o maestră a discursului.

În plus, Maimuța are resurse nesecate pentru noi idei și proiecte. Problema e că de multe ori devine distrasă și sare impulsiv pe o altă creangă căutând întotdeauna oportunități noi. Dacă planurile nu merg cum trebuie, reanalizați cu grijă strategia, reviniți pe drumul inițial sau schimbați direcția fără să priviți înapoi. Nu rămâneți surprins dacă apar tot felul de soluții neconvenționale, mai ales la probleme mai vechi. Versatila Maimuță este campioană la improvizații, la schimbarea rapidă a cursului și găsirea unor noi strategii. Cel mai bine e să vă adaptați.

Cum avem o supra abundență de Foc în anul Maimuței, personalitatea hiperactivă poate crea o intensitate emoțională, anxietate, frustrare și pierderea controlului. Vă puteți confrunta cu furie, exagerări, acțiuni impulsive și agresivitate, care pot crea un sentimente de instabilitate cel puțin. Așa că luați o pauză și apoi treceți din nou la acțiune.

Planul profesional

Cum spuneam Maimuța de Foc poate aduce lucruri mărețe în acest an, invenții și idei inovatoare. Focul transformator crește abilitatea de a lua decizii rapide, iar curajul, determinarea și capacitatea de a conduce oamenii poate fi un an decisiv în antreprenoriat și noi afaceri. Cu cât mai îndrăzneț planul vostru, cu atât mai mari șansele de succes. În orice caz ideile mari au mare potențial să vă reușească anul acesta.

Destul de des apare și tema dominării, care în plan pozitiv poate susține potențialul de conducere. Însă prea multă competitivitate, oportunismul și rivalitatea se pot transforma în conflicte și jocuri de putere. Atunci când e dusă la extreme, natura răutăcioasă a Maimuței o transformă într-o persoană ce naște conspirații, escrocherii și minciuni.

În ceea ce privește banii, ei vin și pleacă într-un mod eretic. Averi, finanțe și noroc sunt la mâna destinului. Soluția este să fiți cât mai flexibili și să vă încredeți în imaginea de ansablu, ceea ce v-ați propus și să nu uitați că toate schimbările sunt pentru binele suprem.

Spiritualitate și transformare

Pe partea spirituală acest an este despre schimbare și transformare. Însă fiecare va avea parte de propria experiență de transformare. Există mari șanse ca interesul pentru spiritualitate să crească (ce bine!) și să existe o atitudine din ce în ce mai deschisă în a tolera diferențele. Este un an excelent pentru călătorii în special pentru plăcere și aventură. Ar trebui să vedem creșteri și la nivel educațional, cultură și distracții în general. Pe de altă parte, există riscul pentru mai multe invazii, anarhie, rebeliuni, jocuri de putere.

În Budism, Maimuța se referă la comportament cicălitor, gânduri distorsionate, care o să se amplifice în acest an. Așa că mare atenție la obiceiurile dăunătoare și la vicii, pentru că dacă nu vom face un efort susținut să renunțăm la ele, Maimuța ne va da un șut mare de tot. Așa că vă încurajez să începeți să vă dedicați unei forme constante de lucru cu mintea și corpul vostru prin meditație, yoga, reiki, tai chi, qi gong sau orice altceva vă ajută. Apropo, pe lângă orele de yoga de luni până vineri de la 7.30, am introdus vinerea de la 21.30 și jumătate de oră de meditație. Tot live, pe site-ul nostru www.scoalaiubirii.ro. De asemenea orice vă conectează la sinele autentic și vă crește vibrația, prin care să stimulați compasiunea și iubirea vă ajută să echilibrați energiile focului și cele ale metalului.

În ceea ce privește sănătatea faceți cât mai multă mișcare pentru că vă va ajuta cu stresul și vă va alinia energia (chi-ul) pe frecvența dinamică a acestui an. Dar atenție pentru că prea mult foc are tendința să ardă, așa că nu exagerați. Opriți-vă când ați depășit limita. De asemenea purificați-vă locuințele atât fizic (curățenie generală), cât și energetic.

În concluzie

Apa stinge focul, așa că apelați cu încredere la apă atunci când vă simțiți frustrați sau obosiți – fie că e apa în natură, acasă sau în corp.

Cât despre felul în care vom integra energiile metalice ține doar de noi: fie prin distracții, egoism și încăpățânare sau prin magie și transformare. Fiecare alege. Eu vă doresc să aveți un an al Maimuței de Foc cât mai plin de transformări și distracție și să vă manifestați toate dorințele!

 

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.