eye-catching-concept-photography-0

Privitul în ochi este una dintre cele mai puternice practici de pe planetă, permiţându-ne să experimentăm o conexiune adâncă cu noi înşine şi cu ceilalţi. Mulţi oameni, inclusiv eu, au avut parte de experienţe incredibile prin legătura vizuală, precum apariţia unor aure, vieţi anterioare şi alte imagini. Doar privind în ochii celeilalte persoane, poţi descoperi mai multe despre tine, despre umanitate şi rolul nostru ca entităţi spirituale.

Ce determină experimentarea unor astfel de sentimente intense doar privind în ochii celuilalt? De ce comunicarea verbală devine atât de complicată când facem contact vizual? Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Kyoto au decis să studieze acest fenomen aflat în creştere.

Ce este contactul vizual?

Ochii mai sunt cunoscuţi sub denumirea de oglindă a sufletului, însemnând că pot fi folosiţi pentru a vedea dincolo de lumea fizică. Astfel, privitul în ochii unei persoane duce la experimentarea unor senzaţii, imagini şi viziuni sau apariţia unor lucruri imateriale precum aurele.. Chiar vei observa cum imaginile încep să se contopească, cum cei doi ochi ai persoanei se contopesc, moment în care este bine să repeți în gând mantra OM.

Una dintre explicaţiile date face referire la adaptarea neuronală. Neuronii noştri pot încetini şi se pot chiar opri în cazul unei stimulări care este constantă. Asta se întâmplă când priveşti atent un anumit obiect – percepţia ta se schimbă în momentul în care clipeşti sau ceva din scena se schimbă. Totuşi, aceste explicaţii nu dovedesc şi aspectele spirituale ale contactului vizual, sentimentele puternice pe care oamenii le raportează şi de ce se resimte atât de dificil. Nu e de mirare că există și tehnici de meditație care presupun focalizarea continuă a unei lumânări de exemplu, tocmai pentru că acest lucru alterează percepția.

Oamenii de ştiinţă au demonstrat cum contactul vizual ne afectează comunicarea

Numeroşi oameni au dificulltăți în a privi în ochii altcuiva, mai ales atunci când fac conversaţie. Lipsa contactului vizual este asociată cu timiditatea, impoliteţe şi alte constrângeri sociale şi culturale.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Kyoto, din Japonia, au studiat această teamă prin observarea unui grup de voluntari puşi să privească diferite chipuri. Participanţii trebuiau să facă contact vizual sau doar să se uite în altă parte în timp ce jucau un joc cu asocieri de cuvinte.

Participanţii trebuiau să identifice verbele asociate cu anumite cuvinte. Spre exemplu, cuvântul “cuţit” ar putea fi asociat cu tăiere. Când aveau contact vizual, participanţilor le era mult mai greu să găsească cuvintele.

Deşi contactul vizual şi procesul verbal par a fi independente, oamenii obişnuiesc să îşi depărteze privirea de la interlocutor pe parcursul conversaţiei. Ceea ce înseamnă că există interferenţe în acest proces”, explică specialiștii din cadrul studiului.

Probabil din acest motiv, atunci când realizezi contact vizual, nu e nevoie de cuvinte. Comunicarea nonverbală care are loc este mult mai intensă decât orice cuvânt rostit.

Dacă eşti o persoană care are dificultăţi în a face contact vizual, să ştii că nu eşti singurul şi ştiinţa are o explicaţie pentru acest fapt. De asemenea, nu lăsa disconfortul să te descurajeze din practicarea contactului vizual. Dacă nu eşti suficient de confortabil să faci asta cu un partener, atunci încearcă să te uiţi în proprii ochi, într-o oglindă.

Cu suficient exercițiu vei vedea că vei începe să vezi aura persoanei din fața ta, îi vei putea transmite mesaje telepatic și vei ajunge chiar să-i răspunzi la întrebări nerostite.

 

 

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.