Tea-Laptop-1236

 

Poate ai avut un an plin de realizări sau poate că mai degrabă preferi să nu-ți aduci aminte de el. Dar cum Anul Nou ne bate la ușă, indifirent cum a fost 2015 sau nu, a petrece câteva momente să reflectăm asupra a ceea ce a fost poate fi până la urmă și constructiv.

A privi spre ceea ce a fost nu înseamnă să ne mustrăm conștiința, ci să realizăm de unde am plecat și unde am ajuns. Tindem să acordăm mai multă atenție lucrurilor negative, să le spunem buruieni, care tot aduse aminte nu fac altceva decât să dea roade altor buruieni. Așa că acum e momentul să uzi florile și acele lucruri bune care s-au petrecut de-a lungul anului.

Cu această perspectivă în minte, chiar dacă-ți vine amintiri care te înfioară, încearcă să te concetrezi pe lucrurile pozitive. Lasă gândurile să treacă și doar observă-le. Apoi alege una din cele două tipuri de evaluări, una pe luni, una pe aspectele viețile. Urmează pașii și vezi unde ajungi la final.

Evaluarea pe luni

  1. Găsește un loc liniștit unde nu te va deranja telefonul. O să dureze aproximativ 30 de minute

Mai întâi relaxează-te, poți realiza o tehnică simplă de relaxare a corpului pe grupe musculare, apoi ia o hârtie și un pix.

  1. Începe să te adâncești în 2015 pe luni

Scrie pe hârtie tot ce te-a bucrat în fiecare lună. Nu ezita să-ți folosești calendarul sau galeria foto din telefon. Exemple: o excursie în afara orașului în care locuiești, un cadou, o petrecere, un restaurant, un proiect pentru care ai primit laude la serviciu, ziua ta, o clasă nouă la sală, un eveniment în familie.

  1. Gândește-te la o calitate pe care o apreciezi la tine și spune-o cu voce tare

Poate fi orice. O calitate care te ajută la birou, o parte a corpului, muzica pe care o asculți, că faci multe plimbări în natură.

  1. Realizează un mini review în fiecare dimineață

Petrece 5 minute în fiecare dimineață și gândește-te la aceste calități ale tale care îți fac plăcere. De ce anume mai ai nevoie pentru o zi în care să te simți împlinit? Seara fă un scurt rezumat al zilei? Ai dus la îndeplinire tot ce îți doreai? Să nu uiți că și mâine o zi. O să vezi că dacă practici acest exercițiu, la anu îți va fi mult mai ușor să vezi ce a fost bine și ce a fost rău.

Evaluarea pe domeniile vieții

  1. Aici ai nevoie doar de 20 de minute de liniște.

La fel ca în prima variantă, mai întâi relaxează-te și înlătură tot ce te poate distrage.

  1. Lasă imaginația să-și facă de cap.

În primele minute doar gândește-te la anul ce-a trecut. Care au fost momentele fericite? Momentele mai puțin fericite? Care a fost cea mai bună parte a vacanței? Ai început un job nou? Când ai râs cel mai mult? Când ai plâns?

  1. Întreabă-te: Dacă 2015 ar fi fost un film ce gen ar fi fost?

Ar fi fost un documentar – pentru că ai învățat multe? Ar fi fost o comedie tragi-comică cu multe întâlniri eșuate pe Tinder? Un film de acțiune? O dramă?

  1. Scrie câte o realizare din fiecare arie a vieții tale

Scrie câte un lucru de care ești mândră în viața personală, profesională, romantică, legată de aspectele fizice (ai dormit mai mult, mers la sport, de sănătate în general), spirituală și financiară.

Ce faci mai departe

  1. Planifică-ți anul următor.

Închide ochii și imaginează-ți cum va fi 2016. Cum ți-ar plăcea să fie, dacă nu ai fi limitat de nimic.

Apoi începe planificarea de la zero în ceea ce privește câteva aspecte mai importante: ziua de naștere, vacanța, alege un gen de film despre m o să arate 2016. Important e ca lucrurile la care te gândești să-ți aducă zâmbetul pe față.

  1. Scrie câte un obiectiv pentru fiecare arie a vieții tale.

Alege câte un obiectiv pentru fiecare domeniu: personal, profesional, romantic, sănătate, spiritual și financiar. Dacă nu-ți vine nicio idee importantă, alege ceva mai micuț și concret.

  1. Alege un cuvânt care să te ghideze în 2016.

Nu te strădui acum să găsești cuvântul perfect. Gândește-te la o calitate pe care vrei s-o dobândești în anul ce vine. Câteva idei: compasiune, răbdare, bucurie, disciplină, curaj etc.

Rezultatul

Este important ca după ce ai realizat intențiile să le pui bine, dar să nu uiți unde 🙂 În orice caz nu le pune undeva la vedere. Acum e momentul să trec la acțiune. Dar să nu acționezi cu rigiditate: dacă ai ajuns la mijlocul anului și lucrurile nu au ieșit așa cum ți-ai propus nu te întrista. Poți să faci o reevaluare și să mai schimbi din strategie. Ține minte că toate lucrurile mari se fac cu pași mărunți, așa că dacă o să lucrezi câte 5 minute în fiecare zi pentru a obține ce-ți dorești cu siguranță că vei face progrese. Și nu uita desigur că fiecare primește atât cât merită, iar dacă anumite lucrurile nu se concretizează înseamnă că nu este atunci momentul sau că altceva mai bun te așteaptă. Întotdeauna lucrurile evoluează spre binele nostru, dar mereu atât bine cât merităm.

Mâine v-am pregătit o meditație frumoasă, ghidată de Bogdan, pe care o puteți realiza în noaptea dintre ani. E cu rezultate, la mine a funcționat 🙂

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.