Astazi avem lectie de geometrie. Nu plana sau in spatiu, ci geometrie sacra. Intr-un articol de saptamana trecuta spuneam ca va urma unul si despre floarea vietii (flower of life). Daca o sa intelegi acest concept si cum se formeaza, o sa intelegi de fapt de ce tot universul este continut in tine, iar tu esti singurul care-l modeleaza. De fapt tot ce-ti spun mai jos o sa ti se para atat de simplu la final, pentru ca tu stii deja totul, doar mintea ta are nevoie de notiuni exacte. Si o sa i le dam, dar mai apoi sa citesti si cu sufletul si la final sa si exersezi, sa iei o foaie de hartie, un compas si o rigla si sa te joci de-a dragostea. O sa fie o calatorie interesanta, mai ales daca nu stiai pana acum nimic despre floarea vietii.

Incep prin a-ti spune ca totul in acest univers este geometrie perfecta. Haosul este doar la suprafata, perceput de mintea noastra. Fie ca este vorba despre fiinte, lucruri, celule, muzica, emotii, ganduri, totul poate fi masurat la scala geometrica, pana si creatia este tot o geometrie divina.

Tiparul, imaginea de la care se  construieste universul se numeste Floarea Vietii. In fizica cuantica aceasta este structura pe care este construit universul (exista studii in acest sens).

Florea vietii este un tipar pe care mai toate culturile l-au reprezentat grafic intr-un fel sau altul si peste tot in lume poarta acelasi nume. Mai jos cateva imagini reprezentative din Irlanda, Turcia, Israel, India, Grecia, Germania, China, Islanda etc.

flower

Primul pas in a intelege structura este vezi cum se formeaza. Cel mai bine vei intelege desenand. Dar pana sa iei creionul in mana imagineaza-ti. Imagineaza-ti constiinta sau spiritul (ii spui cum vrei) cum pluteste in vid, iar in jurul sau se manifesta o infinitate de nimic. Apoi constiinta se expansioneaza si formeaza in jurul sau un cerc. Acesta este primul cerc al florii vietii. De aici, spiritul constient de energia emanata in jurul sau se muta la baza superioara a cercului si repeta procesul. Se formeaza in mod natural o zona convergenta abundenta in informatie (laturi egale, radacinile patrate ale cifrelor prime 2, 3, 5 etc. Pe masura ce spiritul se muta razant pe fiecare parte, se creeaza noi sfere, pana se ajunge la imaginea completa de mai jos. Imagine cunoscuta drept Samanta Vietii – Seed of Life.

seedoflkife

Daca ar fi sa facem o paralela cu geneza, fiecare cerc reprezinta o zi. In a doua zi s-a creat materia, iar la intrepatrunderea celor doua cercuri lumina (de aceea fiecare zona si contine atat de multa informatie). La desenearea celui de-al treilea cerc se creeaza Sfanta Treime. In a patra zi in Biblie spune ca s-a ajung la jumatatea creatiei. Exact jumatate din cercuri sunt formate in acest moment. Odata cu cel de-al saselea cerc se creeaza miracolul geometric – se formeaza o floare a vietii completa, o reprezentare metaforica a genezei.

seventhday

A doua forma ce rezida din Florea Vietii este Oul Vietii – Egg of Life, imaginea de mai jos. O forma tridimenstionala, ai carei centri uniti formeaza un cub. Din fizica cuantica putem vedea cum acest tipar este fundamental pentru biologia noastra, exista chiar filmulete care arata cum se fecundeaza ovulul si se divide exact pe tiparul oului vietii. Ai putea spune asadar ca esti geneza creatiei 🙂

egg

Cum spuneam floarea vietii este identic reprezentata peste tot in lume si se opreste mereu dupa 19 cercuri. De ce? Pentru ca se dorea un secret bine pastrat si cunoscut doar de cei initiati.

Dupa cum se vede in imagine cele 19 cercuri sunt marcate de o zona limitrofa. Oul vietii – celula – este de asemenea inconjurata de o zona limitrofa. Daca s-ar renunta la aceasta zona si s-ar completa cercurile mai departe s-ar descoperi un secret – urmatoarea forma – Fructul Vietii – Fruit of Life. Este una din cele mai sacre forme ale existentei. Se numeste fruct pentru ca de aici porneste intreaga realitate si se manifesta.

fruit

Cercurile sunt reprezentative pentru energia feminina, yin. Liniile sunt reprezentative pentru energia masculina, yang. Combina-le si are loc magia (ca si in realitate, nu?) Daca vei trasa o linie din dreptul fiecarui cerc vei obtine un cub – Cubul Metatron, cel mai important sistem informational din univers.

cubul

Acest cub contine toate cele 5 forme principale geometrice, numite matematic cele 5 solide platonice, existente atat in geometria simpla, cat si cea sacra (cea care reflecta miscarea spiritului in vid). Nu exista practic nimic in universul material care sa incorporeze altceva decat cele 5 solide platonice.

forme

Aceste solide au toate urmatoarele caracteristici: au fetele, muchiile si unghiurile de aceleasi dimensiuni, iar cand sun introduse intr-o sfera toate punctele le ating perfect.

Pitagora le considera punctul 0 al alchimiei si le-a atribuit fiecaruia un element:

  • Tetraedru – focul
  • Cub sau hexaedru – pamantul
  • Octaedru – aerul
  • Icosaedru – apa
  • Dodecaedru – eterul sau prana, energia care se afla peste tot in univers si pe baza careia s-a realizat experimentul cu particula lui Dumnezeu.

Aceste sase elemente reprezinta baza lumii materiale. N-as fi totalmente de acord cu imaginea de mai jos, dar pe aceasta am gasit-o. Vidul ar trebui sa fie dodecaedru, in loc de Void – Vid as pune Ajna – Mentalul, iar din toate acestea se naste Spiritul – SAHASRARA. Aceasta este informatia care reiese din fructul vietii prin Cubul Metatron. Tot ce stie stiinta despre elemente si realitate sunt legate de aceste 5 figuri platonice (de abia in anii `80 s-a demonstrat ca fiecare element din tabelul periodic este corespondent unei figuri). Iar aceste 5 figuri au la baza Cubul Metatron, care se formeaza din Fructul Vietii, care pleaca din Floarea Vietii, care reflecta miscarea spiritului in vid. Asadar totul se rezuma la spirit. Acum intelegi de ce acesta este singurul care conteaza de-a lungul intregii tale existente si ca de el depinde realitatea ta?

energy

Daca s-ar inventa un program bazat pe floarea vietii am putea intelege absolut tot universul, cum s-a format, cum am aparut noi, am putea replica orice. Este practic nevoie de doar cateva linii curbe pentru a creea un tipar de o complexitate uimitoare. Mai pe larg ascultati in emisiunile de la Science Channel – Through the Worm Hole (prezentata de Morgan Freeman) – discuta fizica cuantica si cum functioneaza elementele la nivel cosmic si sunt explicate foarte simplu.

Tot cu floarea vietii niste cercetatori au creat un program 3D prin care se activeaza ADN-ul. Nu vreau sa-ti traduc ce-ti spune, uita-te putin la filmuletul de mai jos si lasa imaginile sa vorbeasca si sa actioneze la nivel genomic. Poti sa urmaresti de doua ori, intai sa fii atent la cuvinte, apoi sa te adancesti in imagine. Oricum nici nu trebuie sa asculti neaparat, starea de dupa e foarte buna oricum.

Daca te mai intrebi care e scopul tau in aceasta viata iata-l: sa intelegi ca tu esti geometria, tu esti totul in univers, tu esti constiinta, tu esti creatorul, tu esti totul si totul e in tine.

Daca tot nu e clar, hai sa ne jucam si sa experimentam Floarea Vietii. Helixileh se numeste jocul, este inventat de un american si demonstreaza prin acest tipar cum totul este conectat si totul contine totul. Se joaca plecand de la primul gand pe care il ai pe care il scrii in mijloc. Expansionezi apoi ideile si le conectezi unele de altele.

ce e dragostea

Si pentru ca tot suntem in luna dragostei sa vorbim putin despre dragoste pana ajungem la secretul divin. Dragostea/ Iubirea o centram. Iar din centrul inimii o pornim cum ne-a invatat spiritul mai intai in sus. Dragostea este Rabdarea si Acceptarea atunci cand Intelegerea despre Fiintare este atinsa. Prin Respect si Intelegerea creatiei poti Accepta Vulnerabilitatile, indiferent de Atasamentele si Asteptarile unei situatii. Detaseaza-te. Exista un Spatiu Infinit intre adevaratul Eu Sunt si Eu. Recunoasterea acestuia iti va pastra Maturitatea copilareasca si tot aici te vei Creste. Creatia este forta Vietii si Mortii pe cale Schimbarii.

Uneori te vei abate de la calea ta datorita atasamentului. Increderea si Speranta in tine te vor ajuta sa percepi Unitatea din jurul tau si vibratiile pe care le experimentezi. Adancul Universului este Infinitul. Eu Sunt este cel care experimenteaza Realitatea, atat Totul, cat si Nimicul.

Frumos nu? Poti sa te intrebi acum CINE ESTI TU? ESTI TOTUL, ESTI NIMICUL, ESTI INFINITUL SI INTR-UN FINAL ESTI DRAGOSTEA.

Ca tot a fost intrebarea anului 2014 pe google – Ce este dragostea? Dragostea este. Tu esti.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.