human-nature-connection-surreal-photography-annija-veldre2

Un fenomen extrem de rar va avea loc de Crăciun anul acesta, Luna Plină va avea loc exact de Crăciun, pe 25 decembrie, ora 13.10 ora României. Ultima astfel de Lună Plină a avut loc acum 38 de ani, iar următorul an în care Crăciunul va coincide cu Luna plină va fi abia în 2034.

Ce trebuie să știți despre Luna Plină

Atunci când are loc o Lună Plină putem resimți mult mai pregnant energiile a două semne zodiaale opuse, în cazul de față polaritatea dintre Rac și Capricorn, care se manifestă cu precădere cu o săptămână înainte și după.

Zodia Racului este asociată cu familia, afectivitatea, creșterea, securitatea și căminul. Putem spune că are caracterul de arhetip al mamei din întreg zodiacul. Fiind un semn de apă guvernat de Lună, Racul este foarte emotiv, cu un caracter schimbător, instinctual și intuitiv. În aspect pozitiv, putem spune că această Lună Plină se potrivește foarte bine cu Crăciunul, o perioadă petrecută în familie, cu multă afectivitate. În aspect negativ însă trebuie să avem grijă să nu apară certuri, pentru că de Lună Plină energiile exercitate sunt mult mai intense și putem deveni agitați.

Capricornul este asociat cu structura, responsabilitatea, gestiunea, disciplina, ambiția, cariera și statutul social. Este un semn de Pământ, guvernat de Saturn, așa că este mult mai preocupat de realitatea fizică și e mai pragmatic, mai mult axat pe mintal, și mai puțin spre afectiv, spre deosebire de Rac.

Avem astfel o Lună Plină în Rac căldă, drăguță, afectivă, în opoziție cu seriosul Soare în Capricorn. Cum și Capricornul este tot un semn care iubește tradiția, în asociere cu Racul, un semn orientat spre familie, polaritatea acestora va fi una pozitivă în contextul Crăciunului.

Lună Plină în trigon cu Neptun în Pești

Neptun va fi singura planetă implicată și ea în această Lună Plină, făcând un trigon cu Luna și Soarele în casa 6. În cel mai bun caz, poate crește conexiunile emoționale pentru a susține energia Racului. În aspect negativ, Neptun ne poate face să ne satisfacem toate poftele și să exageram cu mâncarea și băutura.

Neptun este de asemenea asociat cu empatia și compasiunea. Dacă vrei să lucrezi cu această energie poți face acțiuni care să-i ajute pe alții care au nevoie.

Uranus în Berbec

În aceeași zi cu Luna Plină, Uranus va începe mișcarea în sens normal, după ce a fost retrograd de la sfârșitul lui Iulie. Fiind în semnul Berbecului, în această perioadă mulți oameni vor începe să se orienteze spre noi modalități de împlinire și libertate personală, individualitat și independență, chiar dacă acest lucru prespune și puțină răzvrătire.

Uranus este cel care guvernează și tehnologia, inovația, invențiile, știința și metafizică. Prima săptămână după Luna Plină poate marca primii pași pe care trebuie să-i facem spre cucerirea unor unoi aspirații personale legate de temele de mai sus.

Ce e bine să faci și să nu faci de Lună Plină

Neptun în aspect cu Luna Plină ne poate determina să fim mai puțin cumpătați (pot apărea intoxicații, exces de mâncare), iar Mercur este asociat cu condusul. Având în vedere careul cu Marte în Balanță, mișcarea directă a lui Uranus și Soarele în Capricorn, există mai mult potențial ca în săptămâna următoare să fim expuși la probleme cu legea sau la accidente.

Cum am menționat mai sus, este bine să îi ajutăm pe cei care au nevoie. Putem dona mâncare, jucării, bani, timp.

Luna Plină este de obicei o perioadă în care ne putem elibera de anumite aspecte din viață, mai ales ce țin de individualitate, libertate, independență sau aspirații spirituale. Dacă vreți să vă setați astfel de intenții este bine să le faceți în primele 24 de ore după Luna Plină.

Crăciun Fericit!

Sursa foto: http://www.annijaveldrephotography.com/
Sursa: Collective Evollution

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.