Va povestesc astazi despre un concept de eveniment pe care de mult imi doream sa-l incerc, dar nu stiu cum s-a facut de nu am ajuns niciodata. PopUp Dinner este un restaurant in miscare, un perpetuum mobile, o cina care apare intr-un loc, apoi dispare, in cautarea urmatoarei locatii, o “experienta social-gastronomica, bazata pe meniu compus din 3 piese – starter, main, desert – concretizata in diferite locatii, cafenele, restaurante, galerii, spatii neconventionale, cu numar limitat de locuri, pe baza de rezervare. 

Imi plac ideile de genul acesta, imi place creativitatea lor, imi place ca de fiecare data aleg un alt loc, la fel de neconventional. Si cel mai mult imi place pentru ca si eu impartasesc aceasi pasiune pentru gatit ca si ei, iar la un moment dat ma gandisem sa-mi fac un pop up cheese cake factory pe balconul de 10 mp2 🙂

Asa cum spun ei pe site ca PopUp Dinner isi doreste sa aduca oamenii mai aproape unul de celalalt, conectati prin aceleasi pasiuni, cu un apetit bogat si tentati sa-si depaseasca barierele culinare, dornici de socializare si networking, exact asa am simtit si eu. De fapt m-am simtit ca si cum as fi fost in locul parintilor mei in urma cu 20 de ani, cand se strangeau acasa si organizau cine, pentru ca altfel de distractie nu exista. In acest sens a contribuit si locatia, Modern Bucuresti, un nou club in Bucuresti, ferit de agitatia Centrul Vechi.

Designul interior este realizat de Cristian Corvin, un tanar arhitect pe care-l apreciez, design care insa nu este la fel de sofisticat precum cele cu care ne obisnuise el. Feeling-ul meu este ca depinde foarte mult si de bugetul clientului 🙂 Da, intr-adevar, locatia e decorata mininal, pe alocuri cu obiecte poate prea vechi pentru a mai fi folosite, insa ce mi-a placut este atmosfera: naturala si extrem de relaxata.

Si acum sa revin la meniu. Pentru cina cu numarul 19 s-a ales un meniu vegetarian, un motiv in plus pentru mine de a participa, nefiind mare fana de carne. A fost un meniu de sezon format din:

  • Starter: Supa crema de leurda cu nucsoara si crutoane
  • Main: Quiche cu spanac si ricotta, alaturi de salata creata cu mazare, nuci si rodie, asezonata cu dressing de iaurt
  • Desert: Speculoos Pie

pop up dinner

@Copy: Iulia 🙂

Pareri sincere: overall a fost o experienta culinara foarte ok, mie una imi place incerc mereu orice n-am mai mancat, iar din meniul de mai sus nu mai gustasem nimic in fix aceasta varianta.

Supele crema de orice fel sunt preferatele mele. Leurda nu mai mancasem niciodata in supa, aduce putin cu spanacul, insa e mai buna. Prietenii glumesc cu mine si ma intreaba mereu daca exista vreo mancare care sa nu-mi placa (asta pentru ca sunt foarte pofticioasa), iar eu mereu raspund: urzicile si spanacul. Cred totusi ca incet, incet o sa-mi placa si acestea daca tot m-am imprietenit cu leurda 🙂

IMG_4443

De quiche nu sunt mare fan si asta datorita unei experiente nu prea placute cu un quiche mega yacks. Acesta insa a fost foarte bun, rodie parca n-am vazut 🙂 in schimb au fost struguri.

IMG_4449

Daca as fi gatit eu as fi pus mai putina menta (cred ca menta era), era putin pregnant atat in salata, cat si in supa crema.

Si acum despre Pièce de résistance, cheesecake speculoos. Speculoos este o crema de biscuti (unt de biscuiti, plin de succes in Europa, precum untul de arahide in SUA) extrem de gustoasa, folosita in realizarea deserturilor, inghetatelor, dar si tartinabila pe paine, iar un asemenea desert spun ei ca nu s-ar gasi la noi. Nici eu nu am vazut pana acum la vreun restaurant, insa in momentul in care am gustat prima lingurita, un droi de amintiri mi-au venit in minte din copilarie, vacantele la bunica, in inima Ardealului. Ardealul este recunoscut pentru prajiturile cremoase, pe alocuri gretoase pentru ca se folosesc foarte multe oua in crema pentru a capata textura fina, iar bunica mea era cea mai tare bucatareasa din sat 🙂 Iar prajitura cu Speculoos acolo se numeste Krantz (pe Google eu nu am gasit reteta exacta si nici macar la forma nu seamana) si are exact aceeasi crema fina de biscuiti. In orice caz, o prajitura foarte buna, care s-a lasat si cu portii duble 🙂

speculoos cheesecake

Asa cred ca aceasta experienta o sa se tot repete, pentru ca e tare bine la masa cu prietenii. Si am ramas si mai surprinsa sa vad ca ownerii au terminat tot CNMV si e tare fain sa vezi ce frumos evolueaza oamenii.

Va invit sa le urmariti pagina de Facebook cu mare atentie, pentru ca locuri se obtin doar prin rezervare si de obicei se termina repede.

Pana la un nou PopUp, din ce am inteles dupa Paste, va urez pofta buna… banuiesc ca pozele si-au facut efectul pana acum 🙂

DSC05173asdfaf

Partea dreapta a mesei noastre

DSC05178

Doar Harghita

DSC05169sdfaf

Tinuta de ieri, un fel de casual Friday

DSC05198sadfaf

IMG_4447

 

 

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.