you-re-god-700x484

În ultima perioadă am tot scris citate despre Buddha, Dalai Lama, Rumi, am vorbit despre filosofia orientală și despre cum aici totul este concetrat pe Dumnezeul din noi și cum fiecare suntem oglindiri ale Dumnezeu și mici zei al căror potențial este ținut latent. Asta nu înseamnă că dau la o parte creștinismul și în timpul cursurilor pe care le predăm la Școala Iubirii nu învățăm Rugăciunea Inimii și alte tehnici de centrare creștine. Așa că în articolul de azi o să vorbesc despre Iisus și despre citate de-ale sale din Biblie, care în final spun același lucru: fiecare din noi este un mic Dumnezeu.

Probabil că marea hibă a creștinismului, așa cum îl cunoaștem de 2000 de ani, este separația noastră de Dumnezeu. Sau cel puțin asta tinde să ni se transmită, în ciuda faptului că toate învățăturile lui Iisus ne învăță că fiecare din noi este de fapt parte integrantă din Dumnezeu. Așa că dacă o să consideri o blasfemie că tu ești chiar Dumnezeu, nu numai că Bibilia te contrazice, dar aceasta este de fapt o auto limitare cu care ai fost învățat pentru a nu experimenta direct legătura cu Dumnezeu, ceea ce reprezintă esența trezirii spirituale, adică experiența directă că ești intim conectat cu Dumnezeu, că ești iubire, că ești iubit, că ești nelimitat, că ești Dumnezeu, iar întreaga conștiință creativă rezidă în tine.

Conform unui studiu recent realizat de Cambridge, aproximativ 88% din populația lumii crede în Dumnezeu. 88%! Adică 6.16 bilioane din lume cred într-o forță superioară. Și totuși pentru câți din acești oameni Dumnezeu e mai mult decât o simplă credință? Pentru câți cei din cei 6 bilioane Dumnezeu este o forță tangibilă cu care se conectează în fiecare zi, prin care-și dizolvă ego-ul, intră în rezonanță cu El prin fiecare acțiune pe care o fac și oriunde ar fi clipă de clipă?

Dacă oamenii s-ar putea centra în conștiința universală în loc doar să creadă că există acolo sus, undeva o mare forță, probabil că întreaga lume ar fi alta, cu toții ne-am îmbrățișa și ne-am zâmbi încontinuu. Doar atunci când trăim separați de această conștiință a stării noastre naturale, ne simțim lipsiți de putere și continuăm să ne zbatem perpetuând suferința și negativitatea acestei planete.

Niciunul din cei mai importanți învățători spirituali din istorie nu au fost religioși. Iisus nu a fost creștin, Buddha nu a fost budist, Lao Tzu nu a fost taoist. Niciunul din ei nu practica religia, fiecare s-a desăvârșit în solitudine, raportându-se la centrul inimii lor, prin meditație și rugăciune, acolo unde au descoperit infinitatea și s-au conectat la conștiința universală. Abia mai târziu am numit această conștiință Dumnezeu.

Acesta este limbajul comun al tuturor învățăturilor lor: suntem ființe spirituale, suntem egali cu Dumnezeu și practicând iertarea, bunătatea, onestitatea, iubirea, introspecția putem deveni Dumnezei, ne putem exprima potențialul creator și putem experimenta Raiul chiar așa aici pe Pământ.

În lume creștinismul este cea mai răspândită religie (cu aproximativ 2.2 bilioane de adepți). La trei lucruri pe care le-a spus Iisus aș vrea să fiți atenți.

Dumnezeu este Iubire

”Şi noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu în noi. Dumnezeu este dragoste, iar cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, şi Dumnezeu rămâne în el.” (Ioan 4:16)

Iisus spune foarte clar că Dumnezeu este iubire. Nu este acțiunea de a iubi sau asemănător iubirii, este chiar dragostea în sine.

Până la urmă ce este de fapt dragostea? Ce este emoția umană? Toate acestea sunt forme de energie. Ceea ce numim emoții reprezintă doar dorința minții de a clasifica vibrații diferite de energie, cărora le dăm câte un nume. Atunci când vibrația ta este foarte joasă, noi spunem că suntem în depresie. Când simți energie malițioasă spunem că suntem nervoși sau răi. Dar conform lui Iisus, cum ai spune că ești atunci când te pe cea mai înaltă falie emoțională? Ai spune că ești chiar dragostea, că ești chiar Dumnezeu.

Fizicienii au descoperit că întregul Univers este energie în continuă mișcare și că nimic nu este solid. Citându-l pe Einstein ”În ceea ce privește materia, cu toții ne-am înșelat. Ce credeam a fi materie nu era decât energie cu vibraţie suficient de joasă pentru a fi percepută de simţuri. Materia ca atare nici nu există.”

Cu alte cuvinte noi suntem energie infinită, fără limite. Totul în univers este conectat prin această energie, energie ce este conștiința, iar infinitatea conștiinței este sursa creației pe care noi o numim Dumnezeu.

Atunci când rezonezi cu vibrația iubirii, rezonezi cu cel mai înalt nivel de energie al creației, adică cu conștiința universală și infinită, așa că nu doar te aliniezi pe aceeași frecvență sau o tranzitezi, tu însuți îți lărgești conștiința și devii această energie.

Iar ceea ce am zis mai sus nu e doar o supoziție, este o realitate a fizicii.

Asta voia să spună Iisus atunci când l-a denumit pe Dumnezeu iubirea. Nu se referea că dragostea lui Dumnezeu este ceva exterior de individ, ci că atunci când ești în iubire tu ești în Dumnezeu și el în tine, și astfel devii Dumnezeu. Nu există separație. Când devii iubire, devii Dumnezeu.

Tu ești Dumnezeu!

”Nu este scris în Legea voastră: „Eu am zis: «Sunteţi dumnezei!»“? (Ioan 10:34)

Un alt citat cât se poate de clar. Iisus spune foarte clar că fiecare dintre noi suntem Dumnezeu. El știa descoperind în sine că nu este conectat cu forța creativă din Univers, ci că este însuși această forță creativă și că întreaga creației este de fapt reprezentarea lui Dumnezeu.

Fiecare persoană, fiecare animal, copac sau stea sunt reprezentări ale lui Dumnezeu. Doar din perspectiva egoului noi percepem această separație și scurtcircuităm conexiunea interioară cu sufletul nostru. Nu cred că avem nevoie de un preot pentru a-l cunoaște pe Dumnezeu, trebuie doar să căutăm în interior, până ce-l vom descoperi. Dacă totul în Univers e energie și noi suntem conectați prin această energie și sunt creați din această energie pe care o numim Dumnezeu, cum putem noi să fim altceva decât Dumnezeu?

Dumnezeu e în tine

„Împărăţia lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru” (Luca 17, 21)

Iisus ne spune că împărăția lui Dumnzeu, raiul, acolo unde sălășluiește Dumnezeu, acest loc se regăsește în tine. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este în fiecare din noi, iar cei care au meditează și reușesc să pătrundă suficient de adânc, pot confirma că se contopesc cu conștiința universală și infinită, adică cu Dumnezeu. Iar într-un astfel de context, ego-ul nu poate exista.

Egoul este definit de posesiuni, de corpul tău, de realizări, de amintiri etc, dar atunci când intri într-o stare de meditație descoperi că poți transcende toate aceste elemente ale planului fizic. Marii învățători spirituali nu au practicat religia, ei au practicat cu toții dragostea și au căutat adevărul universal. Au practicat cu toții meditația, introspecția și au găsit secretele universului în interiorul lor. Asta încearcă să ne învețe Iisus, calea către eliberare, iluminare se află în fiecare din noi.

Doar imaginați-vă cum ar fi să vedeți lumea prin ochii lui Dumnezeu, să vă vedeți așa cum se vede Dumnezeu în fiecare ființă, o oglindire a sa în termeni de conștiință pură. Iar de fiecare dată când ați încerca să spuneți că voi sunteți Dumnzeu, să demonstrați acest lucru prin acțiuni miracole, lumea să se închine la picioarele voastre. Nici cei care i s-au închinat la picioarele sale, nici care l-au pus pe cruce nu au înțeles mesajul lui Iisus. Nu l-au crezut când le-a spus că toți suntem Dumnezeu, au preferat să interpreteze într-un soi de metaforă, deși cu toții avem scânteia divinității în noi, dar nu în identitatea personală, în ego, divinitatea este mai presus de acest nivel, este în ceea ce numim suflet, conștiință sau Atman.

Noi suntem conștiința lui Dumnezeu încarnată pe acest nivel de realitate, dar dacă o să continuăm să ne identificăm cu forma materială nu ne vom reaminti vreodată natura originară. Înțelegerea este primul pas, dar fără experimentare nimeni nu va da crezare acestor vorbe. Așa că urmați sfatul lui Iisus și căutați în voi. Atunci veți înțelege că toate religiile în esență transmit același mesaj.

 

 

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.