healthy

Meditația prin prezență sunt tehnici care pot elimina stresul și preocupările din viața de zi cu zi. Este o metoda foarte potrivită pentru cei care petrec foarte mult timp pe scaun sau în picioare, pe parcursul zilei.

Adoptarea acestei practici este soluția care te va face să trăiești în prezent, să fii mult mai conștient de corpul și mintea ta. Dacă ești prezent, ești sigur că nu pierzi nimic din tot ce se întâmplă în viața ta.

Vei afla în acest articol care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi și cum să îi efectuezi în modul potrivit corpului și nevoilor tale.

Găsește locul potrivit
Dacă este posibil, încercă să mergi în natură, poate un parc sau chiar la tine în grădină. Așază-te pe iarbă și observă tot ce e în jurul tău. Uită-te la modul simplu în care natura funcționează, precum și pacea indusă de acest mediu. Cu cât îți dai seama mai repede că trebuie să nu te mai opui anumitor lucruri, cu atât vei deveni mai liniștit.

Conectează-te

Pune picioarele în iarbă. E o practică foarte simplă, dar foarte eficientă. Vei construi o legătură mai puternică cu rădăcinile tale, cu natura, cu energia planetei. Te va ajuta să scapi de orice tensiune pe care o simți în corp sau în minte. Inspiră adânc de 3 ori cu ochii încă deschiși și observă natura din jurul tău.

Conectează-te cu simțurile tale

Acum că ți-ai aliniat respirația cu frecvența naturală a planetei, poți închide ochii și continua să inspiri adânc. Concentrează-te pe simțurile tale, adierea vântului, iarba dintre degete, ciripitul păsărelelor și mirosul aerului din jurul tău.

Golește-ți mintea

Continuă să respiri și focusează-ți atenția pe ce experimentezi, în timp ce lași toate gândurile să treacă pe lângă tine. Încercă să auzi doar sunetele din jur și să uiți de tot ce te preocupa până atunci.

Relaxarea fizică și relaxarea mentală

Pentru a relaxa corpul începe pe rând cu întinderea picioarelor, relaxarea gleznelor, a abdomenului, degetelor, umerilor, gâtului, iar apoi regiunea capului. Șoptește buzelor, bărbiei, obrajilor să se liniștească. Relaxează sprâncenele și pleoapele și toată tensiunea de la acest nivel.

Zâmbește ușor și rămâi în această stare de relaxare pentru 10-15 minute. Vei fi mult mai productivă și energică în restul zilei și în restul vieții tale dacă faci asta în fiecare zi.

ScoalaIubirii.ro îți poate da mai multe sfaturi despre această practică, precum și despre alte tipuri de practici ca yoga sau reiki, în sesiuni de practică în fiecare luni, miercuri și vineri de la 19.30. Te așteptăm între 19-21 mai la Silence Retreat, o tabără de meditație în tăcere pentru începători. Află mai multe pe pe pagina de prezentare.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.