gabrielisaksurreal2-900x900

Prin vara anului trecut mi-am însușit o carte de la Bogdan, pe care poate că nu era momentul să o citesc, pentru că la scurt timp am pierdut-o fără să o termin. Azi am dat peste un articol despre acest autor, așa că probabil o să-mi cumpăr din nou cartea. E vorba de Robert Monroe, autorul Călătoriilor în afara corpului, un tip absolut normal, care la un moment dat începe să aibe experiențe în afara corpului. Le monitorizează și face un scurt ghid despre cum poți atinge astfel de stări. El putea să aibă astfel de experiențe doar în somn sau ușor înainte, în mod normal cu exercițiu poți ajunge să le experimentezi în orice clipă. Acesta este și scopul final. O să organizăm o tabără cu tematica proiecțiilor astrale (phova yoga) în vară. Până atunci puteți citi despre ele aici, aici, aici, aici și aici.

Acum să vă povestesc de carte. Studiul proiecțiilor astrale, experiențelor aproape de moarte și celor în afara corpului intră în momentul de față în grădina metafizicii. Totuși nu există prea multe studii, o să crezi doar când vezi. Robert Monroe a fost printre primii care a scris despre așa ceva, o exeperință pe care a trăit-o accidental.

”În 1958, fără vreo cauză aparentă, am început să plutesc în afara corpului. A fost involuntar, dar aveam control complet asupra ceea ce se petrecea, ceea ce a îngreunat lucrurile. Am presupus că era o halucinație cauzată de ceva periculos – o tumoră, o boală mentală sau apropierea morții. Se întâmpla de obicei înainte să adorm – nu mereu, dar de multe ori pe săptămână. Obișnuiam să zbor la câțiva metri deasupra corpului fizic. Terifiat, mă luptam să mă întorc din nou în corpul fizic. Oricât aș fi încercat, nu puteam să opresc”.

Cartea lui mi-a plăcut pentru că nu face comentarii asupra experiențelor, ci pur și simplu le narează într-un mod obiectiv. Datorită muncii lui de cercetare realizată de-a lungul anilor, prin care a încercat să-și controleze experiențele, în 1974 a fondat Institutul Monroe, care a ajutat mii de oameni care aveau aceleași trăiri să se convingă că nu sufereau de tulburări mentale.

Conform lui Monroe pentru a declanșa o trăire în afara corpului ar trebui urmați pașii de mai jos:

  1. Ai nevoie de o cameră unde nu te va deranja nimeni, așază-te pe pat și relaxează-te.
  2. Elimină accesoriile și asigură-te că ești îmbrăcat comod.
  3. Începe relaxarea, poți respira cu gura întredeschisă și spune-ți că îți vei aminti tot ce se va întâmpla.
  4. Apoi, concetrează-te asupra unui obiect. Dacă îți vin alte imagini în minte, doar observă-le și lasă-le să treacă.
  5. Golește mintea, înlătură gânduri secundare și închide ochii, dar menține o imagine în minte.
  6. Relaxează-te și apoi conctrează-te pe întunericul din-aintea ochilor închiși, poate vei vedea un fundal luminos.
  7. Când fundalul luminos dispare, ai intrat într-o stare de relaxare profundă și vei pierde controlul asupra corpului.
  8. Ești în starea de veghe și curând singurul stimul va fi reprezentat de gânduri. De aici încep experiențele în afara corpului.
  9. Pentru a ieși din corp, imaginează-te cum devii din ce în ce mai ușor și ce frumos ar fi dacă ai pluti.
  10. Practică și experiența nu va întârzia să apară.

Există multe tehnici, mai puteți citi în articolele despre care vă vorbeam mai sus. Ca să-ți dai seama ce ți se potrivește cel mai bine trebuie încercate toate. Dar nu o singură dată, ci de (foarte) multe ori. Starea astrală diferă de fiecare dată. Uneori poți să te simți fără o formă anume, deși de cele mai multe ori starea va părea similară cu cea fizică, vei putea vedea tot ce-i în jurul tău.

Îți poți observa forma fizică relaxată și apoi poți explora tărâmul astral. În această formă poți face orice, poți avea puteri supranaturale și este foarte greu de descris pentru mintea umană cum arată lucrurile acolo.

O observație comună a multora este că sunetele sunt mult mai puternice, la fel și culorile. În urma studiilor, Monroe a observat că nervii care controlează informațiile referitoare la greutatea corpului, mărime, poziție încetează să mai funcționeaze atunci când apar sunetele. Sunetele tind să fie mistice și ecstatice, dar pot să ia și forme pe care le auzim în realitate (fluier, șuieratul vântului, clipocitul apei). În orice caz, asemenea senzații duc la anihilarea egolui și perceperea senzației în prea plinul ei.

Astfel de experiențe pot apărea spontan, în mod conștient sau din cauza unor evenimente exterioare cum ar fi un accident sau o traumă fizică. Ego-ul nu dispare, ceea ce indică păstrarea conștiinței și după moarte. Grație studiilor realizate de Monroe, acum există mai multă informație despre acest fenomen. Este o carte bună de citit, v-o recomand, așa la început de an.

Sursa foto: Gabriel Isak

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.