Călătoria la Roma a fost printre primele în care nu m-am documentat absolut deloc despre ce urma să facem. Am cumpărat un ghid și am zis că mă voi descurca cu el, Google Maps și TripAdvisor. Așa a și fost, însă mi-ar fi plăcut să găsesc mai multe articole cu locuri mai puțin cunoscute, toate strânse la un loc. Așa că iată recomandările mele pentru cei care-și planifică pe ultima sută de metri călătoria și vor să se bucure mai mult de atmosferă și vibe-ul locului, decât de atracțiile turistice.

  1. Cu ce ajungi din Roma la aeroport și invers

În funcție de cursa pe care ți-o alegi există posibilitatea să aterizezi pe unul din cele două aeroporturi din Roma, Ciampino sau Fiumicino, așa că ai grijă să te uiți cu atenție de unde ai plecarea la final. Cea mai ușoară modalitate de a ajunge în Roma este prin compania Terravision, faci o oră, biletul e 4 euro, ți-l poți lua în avans online. La întoarcere mare atenție să fii cu cel puțin 15 minute înainte că e coadă, noi era să ratăm și al doilea autobuz. Din Gara Termini poți lua taxi, metrou sau autobuz. În zonele centrale nu prea circulă metroul, autobuzul e cea mai bună variantă. Contrar a ceea ce am citit despre cazarea în zona Termini, nu este periculoasă și este un loc central de unde ai acces la toate autobuzele.

  1. Unde mănânci

Da, contrar faimei bucătăriei italienești, e foarte ușor să mănânci prost la Roma. TripAdvisorul ajută mult în acest caz, dar mai dă și rateuri. Nouă cel mai mult ne-a plăcut zona Trastevere și Monti, respectiv Cajo e Gajo și Sciue Sciue. Bucătărie simplă, pizza cu blat foarte subțiri, mozzarella di bufala delicioasă, pesto natural și preparate vegetariene foarte bune. La pizzeriile lor faimoase nu am ajuns, ori deschideau după 19.00, ori erau prea departe, dar în Trastevere chiar am mâncat pizza foarte bună așa că nu pot spune că mi-au lipsit.

  1. Cea mai bună îngețată

Top 3 al meu: Gellateria Romana are arome clasice, dar deosebit de corpolente ca și gust, după ce am mâncat două cupe, am mai luat două, atât de bună era. Pe locul 2 Gellateria del Teatro, la fel de cremoasă și foarte bună. Locul 3 Fata Morgana este înghețată naturală, fără gluten, fără produse lactate, nuci și ouă. Este bună, dar nu se compară cu celelalte, nu este la fel de cremoasă. Însă am găsit aroma de dovleac, așa că de la mine are un mare plus J La înghețată chiar nu am dat greș, dar gelateriile erau pentru noi ca și obiective turistice, mergeam special până acolo, chiar dacă în drum treceam pe lângă alte zece locuri care tot artizanal produceau.

  1. Vaticanul pe seară

Dacă vreți să evitați mulțimea de la Vatican și ați văzut deja muzeul, capela și basilica, mergeți în piață spre seară, la apus, noi am prins o atmosferă de vis, nu mai era aproape nimeni și culorile cerului au fost cu adevărat divine. De la Vatican puteți coborî spre Trastevere prin parcul Gianicolo sau invers. Orice variantă alegeți zona e foarte frumoasă și parcul oferă o priveliște superbă asupra orașului.

  1. Roma într-o zi

Noi chiar am făcut-o într-o zi. Am început de la parcul cu Villa Borghese am coborât în Piața Poporului, Piața Spaniei, Fontana di Trevi, Centrul Istoric, Piața Navona, Campo de Fiori, Forul Roman și Collosseum. A fost intens, dar dacă nu aveți multe zile la dispoziție e o soluție.

  1. Relaxare în grădina de portocali

Dacă ați avut curaj să stați la coada de la Collosseum vă puteți relaxa în grădina de portocali de lângă Circo Massimo. E retrasă, nu știe multă lume de ea, cântă păsările, miroase frumos și aveți și o priveliște frumoasă.

  1. Mergeți la degustat bunătăți din piețe

Noi am prins o piață volantă în Ghetto și la Circo Massimo, aceasta o găsiți în dreapta forului roman cum mergeți spre Circo.

  1. Concert de muzică clasică

La noi a devenit un obicei să căutăm astfel de spectacole. În Roma am mers la biserica de lângă Bocca della Verita, concert de coarde + tenor după opere clasice și muzică specifică italiană. A fost foarte, frumos și în afară de muzică faptul că asculți totul într-o biserică e și mai impresionant.

  1. Cafeaua în Roma

Știu că se zice că italienii sunt maeștri ai cafelei, însă odată ce te obișnuiești cu gustul celei de specialitate, restul e o apă tare. Am încercat și la Caffe Greco, care e una dintre cele mai scumpe cafenele, foarte veche, unde au poposit mulți scriitori din 1760 de când e deschisă și nu m-a dat pe spate. Nici tiramisul despre care am citit că ar fi foarte bun și care costă 12 euro.

  1. Grădina botanică

Tot pentru relaxare, admirat flori frumoase și natura în toată splendoarea ei. În zona Trasvestere aceasta.

În rest, încălțări comode că e mult de bătut la pas și dacă nu sunteți împătimiți ai muzeelor nu vă planificați prea mult, că e mai frumoasă descoperirea locurilor.

Mai multe poze pe Instagram.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.