eckhart-tolle

Prima carte pe care am citit-o pe drumul spiritual a fost Eckhart Tolle – „Puterea prezentului” și de fiecare dată când cineva mă întreabă să-i fac o recomandare literară inspirațională, aceasta este prima care îmi vine în minte. Pe de-o parte pentru că explică realitatea în cuvinte foarte simple și ușor de înțeles și pe de altă parte pentru că are capacitatea de a-ți deschide ochii spre noi orizonturi.

Fie că vorbim despre citate, mantre, pasaje ai unor mari învățați, există ceva incontestabil de puternic ce se regăsește în cuvinte și care funcționează ca un medicament.

Iată 15 citate de la Eckhart Tolle care să te vindece și să te inspire.

1) Trecutul nu are nicio putere asupra momentului prezent.

2) Plictiseala, furia, tristeţea sau frica nu sunt „ale tale”, nu personal. Ele sunt condiții ale minții umane. Ele vin și pleacă. Nimic care vine și pleacă nu ești tu.

3) Unele modificări par negative la suprafață, dar îți vei da seama în curând că spațiul acela este creat în viața ta pentru ca ceva nou să apară.

4) Cauza principală a nefericirii nu este situația, ci gândurile tale cu privire la aceasta.

5) Să te cunoști pe tine însuți precum ființa cunoaște gânditorul, nemișcarea, zgomotul mental, iubirea şi bucuria, durere, înseamnă libertate, mântuire, iluminare.

6) Spune întotdeauna „da” la momentul prezent. Ce ar putea fi mai inutil, mai nebun, decât să creezi o rezistență interioară la ceea ce este deja? Ce ar putea fi mai nebun decât să se te opui vieții în sine, care este acum și întotdeauna acum? Înconjoară-te de ceea ce este. Spune „da” la viață – și vei vedea modul în care viața dintr-o dată începe să lucreze pentru tine, mai degrabă decât împotriva ta.

7) Fiind spiritual nu are nimic de-a face cu ceea ce crezi și tot ceea ce faci cu starea de conștiență.

8) Singurul lucru pe care îl ai este prezentul.

9) Acceptă – apoi acționează. Oricare ar fi momentul prezent, acceptă-l ca și cum l-ai fi ales. Lucrează întotdeauna cu el, nu împotriva lui.

10) Nu devii bun, încercând să fii bun, dar prin găsirea binele care este deja în tineîi permițiacestuia să iasă. Însă, acesta poate apărea doar dacă vor fi schimbări fundamentale în starea de conștiență.

11) De îndată ce vei onora momentul prezent, toată nefericirea și lupta se vor dizolva, iar viața va începe să curgă cu bucurie și ușurință. Atunci când acționezi în conștiința actuală a momentului, indiferent ce faci devine îmbibat cu un sentiment de calitate, de îngrijire și dragoste – chiar şi acţiunea cea mai simplă.

12) În momentul în care hotărârea se oprește prin acceptarea a ceea ce este, ești liber în gândire. Ai creat un loc pentru dragoste, bucurie, pace.

13) Iubirea este o stare a ființei. Dragostea ta nu este în afară, ci este adânc în tine. Niciodată nu o poți pierde și nu te poate lăsa. Aceasta nu depinde de un alt organism, o anumită formă exterioară.

14) Atunci când nu acoperi lumea cu cuvinte și etichete, un sens al randamentelor miraculoase revin la viaţa ta, care a fost pierdut cu mult timp în urmă, când omenirea, în loc să folosească gândirea, a devenit posedat de gândire.

15) Ce eliberare pentru a realiza că „vocea din capul meu” nu e cine sunt. „Cine sunt eu, atunci?” Cel care vede asta.

Sper să vă inspire și să vă trezească la momentul prezent aceste citate. Este momentul să îl alegi pe cel care ți-a plăcut cel mai mult, să-l repeți din nou și din nou, până și acesta se dizolvă în prezent. Succes!

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.