extinderea-constiintei-meditatie1

Unii oameni pot considera meditația ca fiind o practică strict spirituală. Într-o lume în care stimulii externi ne urmăresc continuu, o practică de conștientizare poate fi o lumină în furtuna de zăpadă.

Este greu să ne facem timp în fiecare zi pentru meditație, chiar și 20 de minute pe zi, dar 1 oră. Însă, trebuie să ne amintim că, atunci când este vorba de conștientizare, lucrăm la claritatea și la aprecierea fiecărui moment care contează în prezent.

Pentru aceia dintre noi care nu sunt gata să investească o oră sau chiar douăzeci de minute pe zi pentru meditație, iată 4 moduri de a deveni cu 1% mai conștienți în fiecare zi, fără a necesita un timp suplimentar acordat practicii.

1.  Gustă mâncarea!

De obicei, mâncăm fără să gândim sau în același timp realizăm și alte activități care fac să nu ținem cont de ceea ce mâncăm și cum mâncăm. Mestecăm rapid, privind în ecranul telefonului și gândindu-ne la cu totul alte subiecte.

Dacă vrei să procedezi diferit, în favoarea ta, în timpul următoarei maese, concentrează-te pe primele câteva mușcături. Observă mirosul. Identifică aromele. Pune-ți în funcțiune corpul şi mintea în timpul mesei. Rezistă tentaţiei de a rezolva probleme sau de a te gândi la alte probleme în acest timp.

2. Când te ridici – verifică!

Trecerea de la o poziție la alta ne oferă o șansă de a ne verifica pe noi înșine.

Atunci când te ridici din spațiul de lucru, o faci în grabă. Asta e bine, nu încerca să schimbi. Doar observă.

Atunci când stai pe spate, mintea ta nu începe să se grăbească spre restul zilei înainte de a termina sarcina avută? Ușor revino înapoi în prezent. Închide ochii, respiră și concentrează-te asupra a ceea ce se întâmplă chiar acum. Acest lucru durează doar câteva secunde.

3. Notează 3 lucruri pentru care ești recunoscător în fiecare dimineață!

Acesta este un sfat învățat prin utilizarea Jurnalului de cinci minute. Acest lucru are un impact major în viața fiecăruia, mai ales că ne face să conștientizăm lucruri pe care nu le-am gândi la momentul potrivit, iar acest lucru este salvator.

4. Când te plimbi …

Nu-ți lăsa mintea liberă să gândească probleme și situații care te-ar putea afecta. În schimb, simte greutatea picioarelor tale, care apasă pe asfalt, cu fiecare pas. Fii atent la temperatura aerului de pe fața și mâinile tale.

Nici măcar nu trebuie să-ți faci timp pentru o plimbare în adevăratul sens al cuvântului. Poți exersa această practică atunci când mergi spre mașină dimineața. Fă-o atunci când mergi seara spre pat pentru a te odihni. Când te plimbi, fii prezent.

Tu cum alegi să lucrezi, pentru tine sau împotriva ta?

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.