dynamic-morphing-looping-gifs-legally-blind-george-redhawk-7

V-am tot vorbit despre beneficiile meditației, dar sunt sigură că pentru nimeni nu e ușor la început, ori nu găsim timpul pentru a ne retrage din tumultul zilei sau odată începută meditația suntem foarte ușori distrași. A fi interesat din punct de vedere mental de meditație este una, prin diferite articole pe care le citim sau ne dorim să învățăm noi și noi tehnici, însă a și pune în practică e cu totul altă poveste.

Dacă te afli în acest punct și simți că ar trebui să incluzi meditația în rutina ta zilnică, ai nevoie de puțin ajutor pentru a depăși diferitele blocaje, atunci acest articol este pentru tine. După ce citești pur și simplu pune în practică.

Scuza numărul 1: De unde încep?

Pui în aplicare direct, nu stai să te gândești de unde să începi. Sunt sigură că nu e primul articol despre meditație pe care-l citești, așa că baza o ai.

Orice început, indiferent că e vorba de meditație, de exerciții de rutină, începe cu pași mici. La fel și în cazul meditației, începe prin a sta în poziție turcească fără să faci nimic. Pe măsură ce reușești să intri în ritmul practicii, o să-ți găsești mereu timp pentru asta și o s-o faci de fiecare dată cu plăcere. Desigur, asta cere timp.

Scuza numărul 2: Nu am timp.

Și așa ajungem la timpul care cere timp. E de înțeles că ai o carieră, responsabilități, poate copii. Dar știi ceva? Toată lumea este în situația ta. Și toată lumea are 5 minute în care să se oprească și să se concetreze pe respirație. La început nu o să fie vreo experiență revelatoare. Dacă te antrenezi pentru maraton nu începi să alergi din prima 20 km, nu?

Există câteva trucuri pe care le poți face pe parcursul zilei dacă te simți foarte presat de timp, cum ar fi acțiunea de a mânca conștient sau realizarea curățeniei în mod conștient sau pur și simplu drumul până acasă. În aceste momente putem fi atenți la senzațiile noastre și ce se petrece în interiorul ființei noastre.

Meditația de fapt poate să-ți salveze timp atunci când o practici regulat. Fiind mai conștient și mai vigilent vei elimina erorile sau greșelile, care cer timp pentru a fi rezolvate.

Scuza numărul 3: Nu pot să-mi opresc gândurile!

Este adevărat că trăim într-o lume fizică, cu probleme. Dar până la urmă este o alegere dacă ne concetrăm sau nu pe aceste lucruri negative. Meditația este o unealtă pentru a face un pas înapoi, a ne deconecta, dar trăind în același timp în realitate.

Așa că da, problemele vor fi acolo și când te vei întoarce la realitate, dar așteaptă acel moment pentrua te concentra pe ele. Acum este despre tine.

Dacă simți că gândurile te distrag în continuare, păstrează câteva momente înainte de meditație pentru a le digera. Le poți chiar scrie și apoi revizui cu o nouă perspectivă atunci când termini meditația. O altă modalitate de a le opri este să meditezi cu mantre și să-ți direcționezi întreaga concentrare pe repetiția unor silabe.

Scuze numărul 4: Mă plictisesc repede și aș prefera să fac altceva!

Încearca să găsești plăcerea în această stare de liniște mentală. Schimbă-ți perspectiva: nu este plictisitor, este eliberator.

Dacă tot te plictisești să stai în poziție statică, există și meditații mai dinamice, cum am zis mai sus. Dar ca să ai cu adevărat rezultate încearcă să meditezi cu o mantră, o yantră sau ascultă o meditație ghidată, la aceea sigur nu te vei plictisi pentru că aștepți mereu și mereu să vezi ce se mai petrece.

Există multe modalități de meditație, doar trebuie să o găsești pe cea care ți se potrivește și să o practici zilnic. Citește acest articol cu multiple tehnici de meditație.

Sursa foto: mymodernmet, The Creators Project

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.