Stilul alimentar îți influențează mintea și corpul? Absolut. Nu numai că o nutriție potrivită ajută la o viață mai bună, dar îmbunătățește și starea minții, pe lângă beneficiile aduse corpului. Yoghinii cunosc importanța conexiunii dintre minte și corp și cât de important este să ne respectăm corpul printr-un stil de viață sănătos.

O mare parte din practicile de yoga constau în meditații, conștientizare și vindecarea minții, dar dieta noastră poate influența starea  mentală. O dietă bogată în zahăr poate conduce la o proastă funcționare a creierului și se poate ajunge chiar la depresie.

Practicanții de yoga fac alegeri sănătoase în ceea ce privește alimentația lor pentru a deveni mult mai conștienți de ei . Vei afla în continuare care sunt 6 din trucurile pe care le poți învăța din principiile de yoga.

Hidratează-te mai mult

Consumarea unei  cantități potrivite de lichide este un aspect foarte important pentru yoghini. Consumarea unei cantități mari de apă ajută la funcționarea  normală a mușchilor și incheieturilor, la detoxifierea corpului și sănătatea sistemului cardiovascular.

Nu doar consumarea unei cantități mari de apă este suficientă, restul lichidelor pe care le consumăm trebuie atent alese. Yoginii aleg ceaiul, mai ales după orele de yoga, pentru că ajută la hidratarea și curățarea sistemului limfatic.

Mănâncă pentru o digestie mai bună

Yoghinii cred cu tărie că o dietă proastă este cauza tuturor problemelor de sănătate. O digestie precară poate duce la apariția altor afecțiuni, de aceea alimentele consumate trebuie să fie cât mai aproape de starea lor naturală. O dietă fără chimicale, conservanți sau zahăr va ajuta la eliminarea sănătoasă și eficientă a toxinelor din organism. Alege cerealele integrale și legumele, în special cele verzi.

Alege uleiuri de gătit mai sănătoase

Trecerea la o dietă în care folosești la gătit doar ulei de cocos, măsline, semințe de cânepă, struguri sau in, este o schimbare majoră. Vei beneficia din plin de acizi omega-3 și omega-6, singurii acizi care nu pot fi produși de corpul nostru. Aceștia ajută de asemenea la menținerea unei greutăți normale, un nivel normal al colesterolului din sânge și previn bolile de inimă.

Înlocuiește sarea cu condimente de vindecare

Sarea și alte condimete care conțin sodiu pot afecta sănătatea rinichilor. Dacă le înlocuiești cu piper negru, nucșoară, cilantro, scorțișoară, cuișoare, salvie și mentă, vei aduce savoare și vei păstra neutru pH-ul sângelui, vei ajuta digestia și vei avea un corp mai sănătos.

Creează obiceiuri sănătoase

Ia practica yoga și adu-o la masă. Concentrează-te să  mănânci mai încet și să mesteci mai bine. Bucură-te de mesele tale și fii recunoscător pentru alimente și ceea ce oferă ele corpului tău. Stinge televizorul și telefonul și mănâncă în liniște, fără alte distracții.

ScoalaIubirii.ro îți poate da mai multe sfaturi despre alimentație și stil de viață mai sănătos,  precum și sesiuni de yoga sau reiki, în fiecare luni, miercuri și vineri de la 19.30. Te așteptăm între 19-21 mai la Silence Retreat, o tabără de meditație în tăcere pentru începători. Află mai multe pe pe pagina de prezentare.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.