Săptămâna aceasta a fost una a învățăturilor spirituale, mai ales budiste, asta după ce v-am povestit despre Șlefuitorul de Diamante, carte scrisă pe baza uneia din cele mai importante sutre din budism. Dar ce înseamnă budismul și care sunt învățăturile sale? Pe super scurt explicate mai jos, lucruri de bun simț aș zice.

  1. Trăiește o viață plină de compasiune!

A acționa cu compasiune nu înseamnă doar a-i ajuta pe cei din jur și a te simți împlinit. Este pur și simplu modalitatea natură de a acționa. Este ceea ce este bine. Înseamna a căuta să înțelegi ceea ce se petrece în jurul tău. Și a acționa astfel îți va transforma viața.

  1. Făurește noi legături cu ceilalți oameni.

Budiștii au comunități de călugări numite Sanghas, unde experimentează și trăiesc în pace în fiecare zi. Ce învățăm de aici? Că nu trebuie să militezi pentru pace pentru a o promova. Trebuia pur și simplu să ți-o dorești.

  1. Trezește-te.

Și nu ne referim la trezirea din turmă. Ci la un mod foarte personal, prin care să trăiește o viață plină, găsind bucuria în fiecare moment, în care treci cu ușurință peste lucrurile mai puțin bune, în care ești permanent prezent.

  1. Dacă te schimbi tu se va schimba și lumea din jurul tău.

Tu ești schimbarea. Cu tine începe totul. Nu există dihotomia dintre tine și ceilalți. Realitatea este oglinda ta interioară. Shimbă unghiul din care privește și se va schimba și perspectiva.

  1. Îmbrățișează moartea

Moartea e un tabu în majoritatea culturilor, o negăm, ne facem că nu există, iar când vorbim despre ea o facem cu tristețe și părere de rău. Dar orice lucru care începe presupune un sfârșit. Și cum nu știm de unde venim, habar nu avem unde plecăm. De ce trebuie să presupunem că există un sfârșit, când de fapt există un început. Dacă după moarte intrii într-un orgasm permanent, la asta te-ai gândit? În budism, călugării practică des meditație imaginându-se morți și privindu-se cum se descompun, până la disiparea completă. Cum sună? Acum nu e cazul să faci această meditație, important e să te deschizi în fața morții, să te gândești și să vorbești deschis despre acest subiect.

  1. Oferă

Nu neapărat cadouri, bani sau donații. Oferă părți din tine. Implică-te în acțiune de voluntariat. Oferă atunci când simți că o parte din tine are nevoie să fie dăruită. În final acest lucru este tot ce contează: cât ai oferit în această viață, nu cât ai primit.

  1. Elimină orice atașament

De fapt aceasta este cea mai importantă învățătură. Niciodată nu vei suferi dacă nu ai nimic. Asta nu înseamnă să nu te bucuri de ceea ce ai. Dimpotrivă, bucură-te de experiențe, lucruri, oameni, dar nu uita că nimic nu este permanent.

Sursa foto: David Lazar, fotograf Nat Geo spune că Myanmar este locul lui preferat din lume pentru a face fotografii. Mai multe informații pe: luminousjourneys.net | davidlazarphoto.com | Facebook

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.