S-a scurs aproape jumatate de an de cand m-am hotarat sa scriu despre fericire. Timp in care am terminat si proiectul #100happydays, pe care imi dau seama acum ca l-as putea continua toata viata cu hashtagul #livingeachdayinhappiness.

Poate ca uneori postarile mele au fost prea ambigue si putin implementabile, de aceea astazi as vrea sa va ofer mai multe modalitati concrete de a atinge starea de fericire. In ansamblu foarte simple toate aceste cai catre lumina. Singurele lucruri de care ai nevoie sunt exercitiul si perseverenta. Cele care reprezinta de fapt greul 🙂 Spun greu, pentru ca noi ca specie suntem delasatori. Ne gandim doar la viitor, cum ar putea fi, iar daca lucrurile nu se intampla acum, renuntam, in loc sa savaram bucuria clipei in care ne aflam.

Starea de liniste si impacare cu tot ceea ce este, stare ce determina practic instalarea fericirii se poate obtine prin infinite modalitati, fiecare isi poate alege ce-i place mai mult. Insa, la baza tuturor acestor modalitati se afla un principiu de baza: ridicarea vibratiei care conduce la blocarea mintii, prin care putem sa simtim adevarata noastra stare de constiinta. Vibratia inseamna de fapt energia, iar energia inseamna tot ceea ce ne inconjoara, inclusiv gandurile si sentimentele. Pe masura ce le purificam, mintea se blocheaza si putem atinge acea stare de bucurie si prezenta continua. Fenomenul este asemanator unui radio care prinde diferite frecvente. Unele mai joase, altele mai inalte. Daca iti cresti suficient de mult vibratia vei prinde posturile cele mai inalte si atunci vei asculta doar muzica frumoasa (adica vei avea parte de experiente fericite). Vei functiona pe o alta frecventa. Cea a iubirii.

Recomandarile de mai jos sunt toate incercate si nu am consumat mai mult de 30 minute pe vreuna dintre ele. Este adevarat ca e nevoie de constanta daca vrei sa se revada si in rezultate. Iar constanta inseamna zilnic 🙂

1. Gaseste o alta energie frumoasa pe care sa o apreciezi. Invata sa te bucurie de lucrurile din jurul tau si sa intri in rezonanta cu acestea. De exemplu poti privi o floare timp de cateva minute, admirandu-i petalele, mirosul, culoarea, fiecare detaliu. In tot acest timp incearca sa ramai concetrat pe floare. Va fi greu la inceput. Cand mintea observa ca o pui in slowmotion o sa-ti arunce tot felul de ganduri. Unul mai neimportant decat altul. Cand simti avalansa, respira si inchipuieti mintea precum un acvariu cu pesti, fiecare din ei reprezentand un gand. Apoi incearca sa-i pescuiesti si sa-i inlaturi unul cate unul, pana ce acvariul va ramane gol. Iar apa netulburata. Daca nu merge asa, cand simti un alt gand spune-i verbal in minte „Stop”. Si concentreaza-te pe floare. Pana cand vei reusi. La un moment dat vei reusi. De asta trebuie sa fii sigur. Am dat exemplul florilor pentru ca pe ele le simt eu extrem de aproape, dar exercitiul se poate declina pe orice energie: ploaia, cerul, pisica, o fata, un baiat. Bucura-te de toate frumusetile pe care ni le ofera viata si observa-le, contempleaza-le si simte-le prezenta.

2. Respira. Este doar un alt mod de contemplare J Atunci cand ne concentram pe respiratie ne blocam di n nou mintea, pentru ca suntem atenti pe altceva. Incearca sa maresti timpii de inspiratie si expiratie. Inspira timp de 4 secunde, apoi doua secunde blocheaza respiratia, apoi expira timp de patru secunde si doua iar blochezi. Si o iei de la capat. O sa vezi cum o sa te calmezi cu fiecare nou inspir si astfel o sa-ti calmezi si gandurile.  Tine minte: o vibratie calma este o vibratie inalta. Iar o vibratie inalta inseamna starea de liniste.

3. Mediteaza. Tot pentru a-ti bloca gandurile. Poate ca ai observat ca pe parcursul intregii zile suntem extrem de focusati in exterior si deloc centrati in noi. Avem probleme la serviciu, acasa, taskuri de indeplinit, suntem oriunde altundeva decat in noi. Meditatia te ajuta sa te reconectectezi la tine. Ai nevoie sa te asezi intr-o pozitie confortabila, preferabil sa stai nemiscat, sa inchizi ochii si sa lasi gandurile sa se disipeze. Daca ai nevoie sa te gandesti la ceva, gandeste-te la ceva frumos. La natura spre exemplu. La un izvor care susura, la iarba plina de roua ce-ti atinge picioarele si te face sa tresari, la mirosul de tei. Poti adauga si muzica relaxanta pe fundal care sa te transpuna in lumea pe care doresti sa o vizitezi timp de 10 minute. O sa simti apoi o stare de bine care incepe sa te cuprinda si care nu te va parasi pe tot parcusul zilei, trebuie doar sa inchizi ochii si ti-o vei aminti.

4. Fa-ti o lista cu toate lucrurile pentru care esti recunoscator in viata asta. Dar fii sincer. In felul acesta te vei putea concentra pe ce exista deja in viata ta, si nu pe ceea ce nu ai sau pe ceea ce ti-ai dori. Nici nu-ti poti imagina de cate lucruri poti fi recunoscator. Ai putea incepe cu „Respir” si de aici sunt sigura ca iti va zbura gandul numai catre lucruri frumoase.

5. Incearca sa te misti mai mult. Sportul sublimeaza energia si o ridica. In fapt tot iti blocheaza mintea, pentru ca atunci cand faci exercitii esti concetrat pe executie. Vibratiile au nevoie de miscare pentru a asecensiona. Danseaza, alearga, mergi la clase de pilates, pentru ca pe masura ce iti vei ridica energia, vei deveni mai fericit si atunci vei atrage experiente fericite catre tine deoarece functionezi pe o alta frecventa – aceea a iubirii.

7. Constientizeaza ca esti stapanul propriei tale vieti. Nu esti o victima a circumstantelor, a trecutului, a situatiei familiale, a traumelor. Tu esti singurul care-si decide soarta. Nu sunt altii vinovati pentru felul in care te simti, pentru ceea ce ti se intampla. Realitatea este o simpla scena in care se oglindeste universul tau interior. Fa-ti curat acolo, sterge praful, arunca lucrurile nefolositoare, orienteaza-ti gandurile spre lucruri pozitive si abia atunci viata ta va fi armonioasa, iar tu fericit. Poate cu asta ar fi trebuit sa incep 🙂

6. Daruieste. Flori, cadouri, energie, iubire. Vei simti nevoia de a darui si de a te bucura de acest lucru in momentul in care vei incepe sa iubesti. Atat pe tine, cat si pe oamenii din jurul tau. Si vei intelege atunci ca de fiecare data cand daruiesti iti daruiesti de fapt si tie, pentru ca suntem cu totii una. Iar pentru exemplificare am gasit ieri acest filmulet.

 

 

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.