Zilele trecute am reusit in sfarsit sa ajung intr-un loc in care imi doream de mult timp… aproape de cand se deschisese.

Restaurantul Ad Hoc il urmaream pe Instagram si de atunci m-am indragostit de concept, de oamenii de acolo, de atmosfera, de meniul scris pe tabla, de apetisantele poze cu preparate romanesti, de intreaga poveste pe scurt.

Iesirea a fost total neplanificata, am aflat chiar in acea dimineata si nu m-am gandit de doua ori inainte sa spun “da”. Asa cum se intampla de cele mai multe ori cu lucrurile care ne fac viata mai frumoasa: vin atunci cand te astepti mai putin si de aceea si sunt atat de minunate.

De cand am intrat m-a intampinat mirosul de paine prajita si mancare de abia pusa pe foc, ceea ce se si intampla de altfel, pentru ca bucataria este la vedere, imediat ce intri. M-am asezat la o masa lunga, de mijloc, unde oamenii stau unii langa altii fara sa se cunoasca. Mi-a adus aminte de cel mai frumos restaurant la care am fost pana acum – Circus – in Londra, unde la fel exista o masa comuna, foarte lunga, unde avea loc si entertainmentul. Acest restaurant reprezinta una din cele mai frumoase amintiri pe care le am din Londra, un amestec de spectacol de cabaret futurist si mancare extraordinar de buna. Revenind – decoratiunile, florile naturale, spatiul mic, meniul scris pe tabla mi-au dat impresia de un loc extrem de familiar, cosy cum zic americanii.

Am incercat o salata cu somon, cu valeriana, rucola si multe alte soiuri de verdeturi, nuci si merisoare, care a venit insotita de doua sosuri delicioase. Am zis sa nu pacatuiesc prea mult si sa iau o salata, sa ramana loc si pentru desert. Iar desertul a fost MI-NU-NAT. Mi-am vazut intreaga copilarie prin fata ochilor, atunci cand am gustat din ciocolata de casa frecata cu mure si asezonata cu fructe de padure. O prietena a incercat ciocolata de casa normala si aceea a fost la fel de buna. Atunci cand mama facea ciocolata de casa trebuia sa astept o zi intreaga pana se intarea sa fie buna de mancat. Aceasta in schimb avea o textura perfecta: putin moale la interior si crocanta la exterior.

Ad Hoc este acel loc unde mergi cu drag si unde conceptul de customer care este ca la el acasa. La scurt timp dupa ce am comandat, langa noi s-au asezat doua cupluri care dupa ce s-au uitat pe meniul de pe tablita s-au aratat cam nemultumiti ca nu le placea nimic. Moment in care proprietarul restaurantului a venit si le-a explicat ce contine fiecare preparat, i-a intrebat ce si-ar dori sa manance si la ce am vazut eu in farfurie ca le-a adus, cred ca le-a placut chiar foarte mult. Mai rar se intampla asa 🙂 Sper ca v-am convins sa faceti si voi o vizita. Pentru mine va ramane un loc de suflet.

 

Foto: Courtesy of Alice and me 🙂

 

 

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.