afdsfd

Lipsa timpului este problema cea mai des întâlnită în rândul oamenilor. Indiferent de sex, vârstă, ocupație sau hobby-uri, oamenii se află într-o continuă alergătură.

Meditația este calea către descoperirea e-ului interior și către o stare de liniște profundă și de durată.  Aceasta poate fi practicată oriunde, indiferent de mediul înconjurător, fără perne speciale sau temporizatoare, ci pur și simplu.

Un exemplu relevant în acest sens este cazul unei indience care a reușit să atingă punctul suprem al meditației într-un metrou, înconjurată de oameni și zgomote, care n-au perturbat-o însă de la a medita, făcând-o să ajungă la o stare de seninătate exprimată prin privirea senină de pe chipul ei.

Care este secretul detașării de problemele cotidiene și atingerea liniștii interioare?
Cartea bucuriei ne învață cum putea atinge o fericire de durată într-o lume  ce se află în continuă schimbare, printr-o poveste a doi prieteni care au supraviețuit unor circumstanțe de-a dreptul oribile și care pot insufla pace și bucurie, în ciuda evenimentelor triste prin care au trecut. Din punctul de vedere al multora, cei mai în măsură să ofere răspunsul la această problemă ar fi doar două persoane cu adevărat experte, Sfințenia sa, Dalai Lama și Arhiepiscopul Desmond Tutu.

Nicio soartă întunecată nu determină viitorul. Noi facem acest lucru. În fiecare zi, în fiecare moment, suntem capabili să ne creăm propria viață. Aceasta este puterea de a ne mântui”.

Cum ne putem accesa puterea interioară într-o lume mereu aflată în grabă?
Gândurile au un rol extrem de important deoarece, deși uneori poate părea că nu avem control asupra minții noastre mereu aglomerată de problemele cotidiene, putem „apăsa” butonul de pauză de 100 de ori pe zi și să fim totuși, productivi. Repetând acest exercițiu, vom ajunge să fim mai liniștiți, să avem o minte mai liberă, deci să fim, într-un final, mai productivi.

 Liniștea interioară poate însemna o simplă plimbare?
Există mai multe moduri care ne ajută să atingem liniștea interioară. Alergătorii folosesc termenul de „Fartlek”, termen provenit din suedeză, care se referă la lipsa unor structuri clare și la sprinturi alternate cu alergări ușoare, pe parcursul unei plimbări. Este indicat să ne îndreptăm atenția asupra unui anume punct (copac, cutie poștală) în timpul unui sprint și apoi să ne ridicăm, încet, privirea. Astfel se creează un flux natural al ritmului de funcționare , un echilibru al prezenței și al absenței.

Acest tip de exercițiu poate fi aplicat în viața de zi cu zi și este un exercițiu care are la bază ideea de „a te grăbi încet”, concept inventat de Eckhart Tollle. Tehnica de  a te grăbi încet este o formă de meditație ce poate fi cu ușurință inclusă în rutina de zi cu zi, întrucât nu presupune utilizarea unei perne speciale, a unui cronometru sau începerea zilei la anumite ore, foarte devreme.

Cum funcționează tehnica „grăbește-te încet”?
Experții în meditație spun că ar trebui să ne comportăm în fiecare zi ca și cum am vrea să prindem trenul către locul de muncă, dar atenția să ne fie concentrată pe un singur punct. Astfel, din momentul prezent și până la sosirea în dreptul punctului mai devreme ales, mintea ar trebuie să fie eliberată, lipsită de gânduri. Este un exercițiu ce se realizează de mai multe ori, alternativ între prezența și lipsa gândurilor (minte încărcată vs minte eliberată), ajungându-se astfel, la meditație.

Micile pauze în care putem strecura aceste exerciții în rutina de zi cu zi, vor avea adevărate beneficii asupra întregului organism și ne vor ajuta să atingem o pace durabilă.
Tu cât de des te grăbești încet?

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.