featured_money@wdd2x

Cei care mergem pe calea spirituală, ne mândrim că suntem vigilenți într-o cursă a posibilităţilor. Consumăm mâncare organică și încercăm să trăim în armonie cu natura. Exersăm, facem yoga sau tai chi şi folosim remedii naturiste pentru a ne menţine corpul într-o formă bună. Mulţi dintre noi chiar meditează în mod regulat pentru a rămâne conectaţi cu sinele nemuritor şi a ne menţine pacea interioară.

Dar câţi dintre noi sunt conştienţi când vine vorba de a ne câştiga, a ne salva sau a ne cheltui banii? În societatea nostra de consumator care glorifică bogăţia și defăimează sărăcia uneori e dificil să ne urmăm drumul spiritual. Desigur asta dacă privești o singură fațetă a aceleiași monede.

Mulți căutători spirituali cred că focalizarea pe bani este detrimentală în dezvoltarea calităţilor spirituale, pentru că această zonă a materialului ne-ar ţintui la pământ și nu ne-ar lăsa să n dezvoltăm mai presus de ego. Alţii cred că ar trebui să trăim ca sfinţii, într-o stare de simplitate și umilință. Poate că o astfel de situație i se potrivește unui călugăr care trăieşte în peştera în Munţii Himalaya, dar pentru majoritatea oamenilor care trăiesc în lumina lumii reale, banii sunt un instrument practic şi necesar.

Sufletul banilor

Contrar credinţelor populare, banul nu este rădăcina răului, dar ataşamentul nostru faţă de acesta distorsionează lucrurile. Potrivit multor teorii spirituale, banul este o simplă expresie a energiei universale, precum apa. Când suntem aliniaţi cu fluxul Universului, banii noştri zboară uşor şi fără efort, creându-se o experienţă a abundenţei. Când nu suntem armonioși, experimentăm lipsa şi limitarea. Ca atare, sănătatea spirituală şi financiară sunt inextricabil legate una de cealaltă. Cu cât devenim mai conştienţi de natura divină ca oameni spirituali, cu atât învăţăm să ne mişcăm prin viaţă în echilibru şi armonie cu lumea, inclusiv în felul în care folosim banii – o resursă făcută să fie folosită pentru binele nostru şi a tututor celor din jur.

Într-o carte pe care v-o recomand să o citiți, Sufletul banilor de Lunn Twist, activistă globală care se ocupă cu strângerea de fonduri pentru cazuri umanitare, aceasta argumentează că doar folosind banii într-un mod conştient putem avea o viaţă împlinită din punct de vedere financiar. De aceea este important să priviți în trecut şi să vă examinați profund atitudinea şi relaţia lor cu banii, inclusiv cum îi câştigați, cum îi cheltuiți şi cum îi înapoiați. Acest exerciţiu poate descopri un interior surprinzător în viaţa noastră, miezul valorilor noastre umane şi ceea ce credem despre prosperitate.

După ce a călătorit în întreaga lume timp de 20 de ani, pentru a minimiza sărăcia în ţările din lumea a treia, Twist a descoperit că una din cele mai distrugătoare credinţe despre bani este „mitul deficitului”. Surprinzător, una dintre cele mai dezvoltate industrii din US sunt depozitele bancare. Potrivit spuselor lui Twist, mitul deficitului ne spune că „nu este de ajuns”, „mai mult este mai bine”, „atât se poate”. Acest lucru vine din credinţele noastre comune cum că toate lucrurile bune, inclusiv banii, sunt o resursă limitată şi conduc la nevoia de a acumula şi a stoca o abundenţă care nu este necesară – mai mult decât avem nevoie – care eventual va ajunge la depozit.

Cât de conştienţi sunt banii tăi?

Pentru a-ți conștientiza banii, este important să-ţi pui câteva întrebări despre putere. Pentru a începe, citeşte afirmaţiile de mai jos şi, cât de sincer se poate, vezi care dintre ele se aplică în cazul tău.

  1. Îţi faci griji că niciodată nu este destul. Dacă ne gândim că nevoile tale de bază sunt cunoscute, simţi că niciodată nu ai destul, indiferent de cât de mult lucrezi?
  2. Ai probleme în a comunica sincer despre bani. Când vine nota de plată după ce ai luat cina cu un prieten, eşti singurul care plăteşte întreaga suma în mod silenţios, chiar dacă ai fi preferat să împărțiți? Exagerezi sau minimizezi nevoile financiare sau statutul din prezent?
  3. Trăieşti deasupra potențialului financiar personal. Ai multe credite? Crezi că a face achiziţii prin credit justifica nevoia ta, chiar dacă nu îţi poţi permite asta? De multe ori plăteşti facturile târziu şi faci extinderi pentru taxele tale?
  4. Stima ta de sine este condiţionată de contul tău din bancă. Mărimea salariului tău te face să te simţi mai bine sau mai rău cu tine ca fiinţă umană?
  5. Compari bogăţia ta cu a altora. Lupţi să ţii pasul cu pritenii tăi, dacă achiziţionează cele mai noi dispozitive, o casă mai mare, pantofi de la designer sau o vacanță 5 stele?
  6. Foloseşti banii ca pe un mijloc de eliberare a emoţiilor. Fie că e vorba de shopping, jocuri de noroc sau alte vicii, acestea te fac să te simţi mai bine când eşti plictisit, stresat, obosit sau nervos?
  7. Îi judeci pe ceilalţi din cauza statutului lor economic. Crezi că oamenii bogaţi sunt inerent mai puţin spirituali sau că oamenii săraci sunt mai spitituali că ceilalţi?
  8. Câştigi mai puţin decât crezi că meriţi?
  9. Foloseşti banii pentru a-i controla pe alţii?
  10. Crezi că pentru pasiunile tale este necesară o luptă financiară. Ţi-ai sacrificat viaţa pentru a trăi un vis de-al tău?

Dacă ai răspuns afirmativ la multe dintre întrebările anterioare, relaţia ta cu banii are nevoie de o resetare la nivel de conștientizare. Deşi poate fi interesant la început să-ți admiți problemele, acceptarea stadiului nostru în această călătorie a vieții este pasul necesar pentru vindecare.

Este foarte important să înțelegeți că banii se află într-o strânsă armonie cu prima chakră, cea rădicină (muladhara chakra). Cât timp o armonizați pe aceasta și vă depășiți fricile, atașamentele, nevoia de supraviețuire și restul aspectelor legate de muladhara chakra, vor veni apoi și banii. O persoană cu adevărat spirituală ar trebui să fie armonioasă pe toate planurile, inclusiv pe cel financiar.

Cât despre tehnici de realizat în acest sens, există multiple, însă niciuna dintre ele nu include doar vizualizarea stării de bogăție pentru a atrage banii, cum am tot auzit la cursurile de dezvoltare personală. În general nici o doleanță sau intenție sau vizualizare nu este suficientă pentru a se manifesta fizic, întotdeauna este nevoie de un proces de ruptură. La acestea se adaugă și meditații cu mantre specifice, mudre și exerciții de yoga.

Vă așteptăm la cursurile noastre de la Școala Iubirii pentru inițieri în astfel de tehnici. Următorul eveniment pe care îl organizăm va avea loc de 26 iunie, Brunch n Light la Veg Studio. Biletele se pot cumpăra de pe site, online.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.