Am citit zilele trecute un articol interesant despre locuri aflate în lumea asta care sunt corespondente cu cei șapte centri energetici, în sensul în care în acele puncte se manifestă cu precădere energia chakrelor. L-am verificat apoi, iar acum cu note personale vă prezint câteva destinații pe care să le luați în calcul când vă planificați vacanțele următoare. Eu mi le-am pus pe Bucket List, care tot crește de la zi la zi 🙂 Înainte de a citi articolul dacă aveți nevoie să vă amintiți introducerea în centri energetici o puteți citi aici.

Sunt câteva școli în lume ce se ocupă cu localizarea chakrelor pe Pământ, care au creat un întreg sistem pentru depistarea lor. Ipoteza de la care se pleacă este că totul este o oglindire în tot, macrocosmosul în microcosmos, iar energiile active al fiecărui centru se aliniează din perspectiva conștiinței, imprimând o anumite vibrație în locuri pe care majoritatea le și știi și sunt considerate deja sacre.

Aceste locuri sunt practic vortexuri de energie care servesc ca și loc central de unde pleacă energiei chakrei aferente. De exemplu acolo unde se află chakra inimii pleacă întreaga energie de pe pământ prin care oamenii experimentează și relaționează cu dragoste necondiționată și compasiune, în timp ce acolo unde este activă chakra rădăcină oamenii rezonează cu vitalitatea. O să și vezi că dacă te gândești la caracteristicile oamenilor care locuiesc în acele zone ele sunt asemănătoare cu energia centrului energetic.

Sistemul lui Robert Coon

Acest autor care are și un website erthchakras.org (foarte detaliat de altfel) așază centri energetici astfel:

Muladhara Chakra –  Mt. Shasta, California.  Roșu; Energie biologică precursoare forței vieții.

Svadisthana Chakra- Lacul Titicaca Peru (include și Machu Picchu).  Portocaiu; Crearea noi specii și evoluția pozitivă.

Manipura Chakra – Uluru și Kata Tjuta Australia (siturile monolitice gemene). Auriu/ Galben; Menține vitalitatea pământului și a tuturor speciilor.

Anahata Chakra – Glastonbury și Shaftesbury, Anglia.  Verde/ Roz; Reprezintă Sfântul Gral și Sabia Sacră.

Vishuda Chakra – Marea Piramidă, Muntele Sinai și Muntele Măslinilor. Albastru; Vocea pământului.

Ajna Chakra – Chakra mobilă care își schimbă poziția la fiecare 150-200 de ani, acum coincide cu Anahata. Mov/ Indigo, se mișcă în anumiți parametri astrologici și cuprinde întreaga cunoaștere colectivă.

Sahasrara Chakra – Muntele Kailas, Munții Himalaya, Tibet.  Alb; Cuprinde întregul sens al pământului.

 4a-earth-chakra-map

În diagrama de mai sus se poate vedea o reprezentare vizuală a locurilor unde sunt situate chakrele pe Pământ din perspectiva lui Robert Coon. Autorul articolului inițial spunea pe bună dreptate că la acest autor punctele nu par a urma o geometrie clară, iar totul în acest univers este așezat la marele fix.

Sistemul lui Ley Line

În acest sistem punctele de interes sunt aproximativ aceleași doar că ele corespund altor chakre. Aici muladhara se găsește în Australia, Svadisthana tot la Lacul Titicaca, Manipura în Muntele Fiji din Japonia, Anahata în Haleakala Hawaii, Vishuda în Glastonbury Anglia, Ajna în Munții Himalaya și Sahasrara în Munții Shasta, California. Acest sistem a fost dezvoltat de Bridget Nielson de la HarmoniousEarth.org care a vizitat aceste locuri pentru confirmare. Această așezare a punctelor a fost confirmată și de Bashar, un profesor cunoscut de metafizică.

O teorie alternativă

Această teorie enunțată de autoarea articolului inițial pleacă de la ipoteza că în corpul nostru energia este divizită începând cu canalul central și continuându-se cu cele șapte chakre poziționate vertical. Luând acest model și suprapunându-l peste harta pământului, ținând cont și de polaritățile nord sud, de jos în sus, pe orizontală s-ar determina culori corespondene chakrelor.

Harta ar arăta cam așa: Rusia s-ar integra în Muladhara/ Sahasrara, părți din Sahasrara și Manipura ar include SUA, China, Europa și Orientul Mijlociu. Țările din apropierea Ecuatorului ar fi aferente lui Anahata și ar include India, Africa, Columbia, Peru, mare parte din America Centrală și de Sud și Hawaii. Vishuda s-ar mainifesta în Africa de Sud, Brazilia, Argentina, Australia, Noua Zeelandă, în timp ce Ajna și Sahasrara ar fi zonele cele mai puțin populate din Antarctica și Groenlanda.

Alte corelații interesante

Așa cum în corpul omenesc există mult mai mult chakre, vortexuri și nadiuri decât cele șapte, prin care energia este interconectată, invizibilă ochiului uman, la fel există numeroase energii și pe pământ și locuri în care acestea se simt cu precădere.

De exemplu primele teorii atestă cam aceleași puncte de interes, dar aranjate diferit. În schimb cea de-a doua includea și Hawaii. Totuși și prima teorie mai spune că există patru vortexuri principale care energizează elementele vieții pe planetă: pământul, focul, apa și aerul, iar locul din Hawaii era printre ele.

Personal cred că aceste energii se transferă foarte bine oamenilor așa că putem testa veridicitatea teoriile din altă perspectivă – cum sunt oamenii din acea zonă. De exemplu mare parte din țările aferente lui manipura erau în SUA și Europa, țări axate pe energia primară, politice, agresive, industriale, prinse între dogme și competiție.

Eu i-aș împărți cam așa: Americanii sunt foarte mentali, suflet zero, tot așa sunt și Germanii. Chinezii, japonezii, asiaticii în general sunt pe manipura, felul în care vorbesc, mănâncă (picant) reprezintă focul. Africanii, cei din America Centrală sunt pe svadisthana, pasionali, numai uitându-te la corpul, buzele unei negrese o poți încadra imediat în categoria senzualitate. Indienii, tibetanii sunt pe sahasrara, spirituali.  Noi ca și popur suntem pe anahata, majoritatea culturilor latine sunt astfel.

În final, nu am încă o concluzie privind destinațiile de mai sus, poate în ceva ani, cred că important acum este să ne dăm seama că suntem reflecții ale microsmosului și al unui corp planetar mult mai mare decât ne putem imagina.

Sursa foto: O campanie mai veche Kuoni – Scents of Adventure, care a creat o hartă interactivă cu diferite parfumuri de pe glob.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.