o-forgiveness-facebook

Trebuie să fii conștient de pericolele de a purta pică și de beneficiile iertării asupra corpului. Potrivit lui John Hopkins Medicine: „furia cronică te pune într-un mod de luptă, ceea ce duce la numeroase modificări ale ritmului cardiac, a tensiunii arteriale și a răspunsului imun. Aceste modificări, ulterior, cresc riscul de depresie, boli de inimă şi diabet, dar și de alte afecțiuni. Iertarea, cu toate acestea, calmează nivelul de stres, ceea ce duce la o îmbunătăţirea sănătăţii”.

Cercetările au demonstrat beneficiile iertării asupra sănătății

Acesta este motivul pentru care atât de mulți oameni înțelepți au vorbit despre iertare, cum ar fi Martin Luther King Jr., Mahatma Ghandi, Bruce Lee, John F. Kennedy, Buddha, Oscar Wilde, Mark Twain, dar și alții. Ca să nu uităm, adevărata iertare este atunci când dorim ce e mai bun pentru persoana care ne-a greșit. Cercetările realizate deJurnalul de Psihologie a Sănătății au demonstrat că iertarea șterge conexiunea dintre stres și boli psihice. Poate fi învățată iertarea? Cercetătorii cred acest lucru, motiv pentru care specialiștii din domeniul sănătăţii mintale au încercat să integreze diferite persoane în sesiuni de terapie chiar și la domiciliu.

Este foarte important să te gândești la situația ta și la ce se întâmplă cu tine, începe prin a identifica cauzele furiei și înlătură-le prin iertare. În cazul în care trebuie, vorbește cu oamenii care au provocat acest rău și spune-i ce au creat. Fă tot ce este nevoie pentru a te elibera de lanțurile furiei, cheia pentru a te debloca este iertarea. Este foarte benefică pentru sănătatea ta, în general, și te face o persoană mai pozitivă, cu mai multă carisma şi poftă de viaţă.

Există o poveste a lui Buddha, atunci când un bărbat scuipă în fața lui în timp ce vorbește cu ucenicii săi. El s-a șters de salivă și l-a întrebat de ce a făcut a făcut acest gest. Nedumerit, omul a rămas surpins, deoarece aceasta nu a fost reacția obișnuită a unui om scuipat în față. Bărbatul s-a întors acasă și nu a putut dormi în noaptea aceea, în urma experienței trăite. A doua zi, omul s-a întors la Buddha și s-aaruncat la picioarele lui, cerându-i iertare.

Buddha i-a spus că el nu este același om ca în ziua precedentă, că râul continuă să curgă și niciodată nu este la fel, pentru fiecare om este un râu care curge și se schimbă continuu. Buddha a terminat spunându-i să se apropie și să vorbească despre altceva. În această poveste, iertarea este implicată și nu sunt necesare nici măcar cuvintele exacte să spună că te iert sau ai fost iertat.

Încheiem cu acest citat din Mark Twain: „Iertarea este parfumul pe care violeta îl oferă călcâiului care a zdrobit-o”. Iertarea este ceea tu oferi pentru a avea o viaţă sănătoasă, fericită cu miros de trandafiri.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.