Poate  ca este un moment oportun sa vorbesc astazi despre iubire. Cu alte cuvinte doar si intr-un alt context.

Vad cum in jur conceptul iubirii este materializat. Cred ca multi s-au gandit in aceasta saptamana ca iubirea este ceva ce se poseda sau se daruieste… sub forma unui inel, unei imbratisari, unui sarut. Da, intr-adevar aceste lucruri pot rezulta din dragoste, insa iubirea nu reprezinta rezultanta, ea pur si simplu este. Ca si tine. Tu doar esti si asta e tot ce trebuie sa faci pentru a fi fericit.

Cred ca daca ajungem la acest nivel de constiinta, ca daca doar suntem, restul curge de la sine, apare si iubirea. Obisnuiam sa cred ca daca te iubesti pe tine, poti sa-i iubesti si pe ceilalti. Asta scrie peste tot, nu? Nu spun ca este un lucru gresit, insa aceasta este o explicatie care satisface doar mintea.

In iubire nu exista aceasta ordine: Pasul I: Iubeste-te. Pasul II: Acum poti sa-i iubesti si pe ceilalti. Pasul III: Acum te indragoststi in sfarsit. In iubire timpul – trecutul, prezentul si viitorul – este perceput ca o singura durata. De aceea poate iti si vine atat de greu sa te iubesti – inima/ sufletul vrea sa faca asta, insa mintea nu-i da voie pentru ca are o serie de pasi de urmat.

Dragostea autentica se regaseste in fiecare dintre noi si este atat de infinita si finita, precum totul si nimicul, ca nu poate fi explicata sau inteleasa de o structura geometrica cum este mintea noastra. De fapt aici voiam sa ajung: iubirea e pentru inima, si nu pentru minte, iar mintea nici macar nu trebuie sa o inteleaga. Copacul nu are nevoie sa inteleaga cum trebuie sa creasca, pur si simplu creste.

Dar pentru a ajunge sa simti aceasta iubire infinita este nevoie de un dublu proces. Pe de-o parte trebuie sa-ti cobori mintea in inima, iar pe de alta parte trebuie sa-ti activezi centri subtili de sub inima. O sa scriu si despre ei, ca nu cred ca i-am abordat pe fiecare in parte. Fac o analogie tot cu un copac, imagineaza-ti cum el creste dintr-o samanta, iar pentru a face fructe are nevoie de frunze si de flori, dar are nevoie si de ploaie si soare in acelasi timp.

A trai in inima este poate cea mai completa virtute. Acolo nu exista judecati de valoare, ci doar suport,  afectiune si respect pentru cei din jur, pentru ca atunci stii ca tu esti una cu ei. Ajungi sa intelegi fiecare fiinta din jurul tau si sa empatizezi cu ea. Intreaga energie incepe sa functioneze la nivel emotional.

Acum este momentul sa te intrebi unde te afli tu acum? La ce nivel subtil ai ajuns? Uita-te la rezultate. Poti sa determini nivelul analizand ce ai generat in aceasta viata pana acum. Care sunt obiectivele tale, pe ce iti concentrezi atentia, ce ai realizat singur, dar si impreuna cu altii. Nu fi dur cu tine si nu te lasa descurajat. Simte emotiile complet, lasa energia sa curga prin tine, fa pace cu ea si mergi mai departe.

Daca esti interesat in mod exagerat de lucrurile materiale, de sexualitate si de a avea controlul asupra celorlati esti inca pe primii trei centri. Manifesta detasare fata de planul material, fa dragoste intr-un mod care sa te sublimeze si nu sa te sece de energie, manifesta vointa in realizarea obiectivelor fara sa calci pe cadavre si abia apoi vei putea pasi catre inima.

Am citit de curand o poveste a unui creion si a calitatilor sale. Asa ca te invit sa iei o foaie de hartie si sa desenezi dragostea. Fa lucruri mari, dar nu uita vreodata ca exista o mana care ne conduce pasii. Tine-te bine de ea. Apoi din cand in cand opreste-te din desenat si foloseste ascutitoarea. Chiar daca acest lucru inseamna putina suferinta pentru creion, la final va deveni mai ascutit. Mana are grija intotdeauna sa ne indrepte catre locuri mai bune, chiar daca uneori este nevoie sa suportam si unele dureri. Daca o ti se para ca ai desenat gresit, poti oricand sterge cu guma. A corecta un lucru nu este neaparat ceva rau. Tine minte ca forma exterioara a creionului nu este la fel de importanta ca mina de grafit din interior. Asa ca pune mai mult accent pe ce se intampla inauntrul tau. Si nu uita ca odata ce vei termina desenul acesta va ramane, asa ca si in viata fii constient de fiecare fapta pe care o faci.

Acum dupa ce i-ai dat mintii de rumegat, coboar-o incet in inima. Pa masura ce expiri simte cum coboara. Ramai acolo o vreme. Poate cu ochii inchisi. Si incearca sa simti iubirea. Ea toata e in tine si de abia asteapta sa o constientizezi.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.