poetichorrorsolipsist-728x400

Încă din copilărie învățăm că reprimarea emoțiilor este un lucru înțelept, chiar dacă nu spus sub această formă. ”Nu plânge, nu te enerva, nu trebuie să-ți fie teamă, nu e frumos să fii invidios”, toate acestea cu siguranță că le-am auzit fiecare dintre noi. Controlul emoțional este extrem de important, însă nimeni nu ne învață cum putem face acest lucru.

Toate emoțiile, inclusiv cele negative, sunt extrem de importante pentru sănătatea noastră spirituală, în special a corpului nostru astral, cunoscut drept și cel emoțional. Dacă vom cădea în capcana de a le acorda excesiv de multă atenție acestor emoții negative ele pot deveni distructive. Frica este poate fi un semnal valoros, care ne ferește de un eventual eșec. Dar dacă dai prea multă energie fricii, ea te va paraliza. O replică mai dură dată atunci când ești atacat reprezintă o modalitate trecătoare de a-ți proteja aura, dar dacă vei păstra supărarea pe termen lung te va conduce la un sentiment de ură și va transforma sistemul energetic de protecție naturală într-un scut imobil.

De aceea, cea mai puternică modalitate prin care ne putem controla emoțiile este să învățăm să ne inducem ceea ce este cunoscut drept starea energetică neutră. Mai toate filosofiile și religiile spun că pentru a atinge elibirarea trebuie să renunțăm la atașamente, pentru că acestea reprezintă suferința. Această stare ne protejează și ne menține energia și cu ajutorul ei vom reuși să nu-i mai judecăm pe ceilalți și nici pe noi, dar și să trecem mult mai ușor prin evenimentele mai puțin plăcute.

Gândește-te că poți fi cu adevărat liber numai când le permiți și celorlalți să fie asemenea. Această libertate trebuie să fie necondiționată. Da, uneori, asta va însemna că oamenii fac greșeli, dar e alegerea lor și oricum greșeala poate fi doar o perspectivă a ta. Când vei înceta să-i mai judeci și să-i accepți așa cum sunt, vei economisi o cantitate uriașă de energie emoțională.

Starea neutră este acea detașare prin care accepți lucrurile așa cum sunt, ești conștient că totul e trecător, totul vine prin prisma semințelor cultivate de-a lungul anilor, cărora le culegi roadele.

Există multiple metode prin care să atingi starea neutră. Cele mai multe dintre acestea au în vedere centrarea în anumite zone din corp. În meditația de mai jos te voi ghida pas cu pas cum poți accesa această stare neutră ce se află în permanență alături de tine.

Vei găsi pe canalul de Youtube Școala Iubirii multe alte meditații și emisiuni sprituale. Apasă pe butonul Subscribe și vei fi notificat de fiecare dată când postăm o nouă înregistrare.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.