toxic-man

 

Cu toţii avem în viaţa noastră oameni care ne influenţează negativ. Ei par să nu fie niciodată mulţumiţi de stadiul în care se află în viaţă şi există întotdeauna o criză care îi acaparează din diferite motive. Ei resping ideile tale şi le privesc ca fiind neoperaționale sau alegerile ca fiind prost gândite. În cazul unei persoane negativiste, există capcane evidente pentru absolut orice. Ei sunt stăpâniţi de anxietate până la punctul în care nu realizează nimic benefic.

Aceste tipuri de oameni pot influenţa foarte mult viaţa noastră emoţională şi pot paraliza propriul nostru sentiment de auto-valoare. Ele par să câştige plăcere prin crearea unor „găuri” în propriile tale idei sau să rămână blocate în mod constant asupra modului în care lucrurile negative există în propriile lor vieţi. Cele mai multe lucruri din viaţa unei persoane negative sunt în mod direct rezultatul alegerilor pe care le-a făcut sau nu la momentul oportun. Cum ne putem elibera de aceste influenţe?

Iată 6 moduri de a te elibera de capcana oamenilor negativişti:

  1. Preţuieşte-te

Primul pas este de a recunoaşte valoarea propriei persoane. Toată lumea are un talent sau o perspectivă unică, inclusiv tu. Eşti puternic/ă, chiar dacă nu recunoşti. Odată ce îţi dai seama cât de puternic eşti şi cât de mult poţi realiza, vei fi capabil să ignori vocile negative din viaţa ta, chiar şi pe cele de auto-generate.

  1. Elimină gândurile negative

Trebuie să înveţi să identifici gândurile negative, care apar uneori în propria minte. Odată ce le sesizezi, le vei putea și elimina. După ce identifici propriile gânduri negative, încearcă pe cât posibil să le transformi în ceva pozitiv. Odată ce ai început eliminarea fără milă a gândurilor negative din propria ta minte, atunci poţi trece la pasul următor.

  1. Dezvoltă o gândire pozitivă

Transformă gândurile negative în unele pozitive. Dacă vei descoperi că în mintea ta există gândul „n-am putut face acest lucru”, schimba această idee în „eu pot face orice am stabilit”. Cultivând perspective pozitive se vor elimina gândurile negative din mintea ta. Atunci când oamenii negativi încerca să te împingă înapoi, opune-te şi împinge înainte. Mergi înainte – aceasta este soluţia câştigătoare. Obstacolele nu sunt periculoase dacă nu le laşi să fie. Obstacolele există pentru a fi depăşite. O cale de a obţine ceea ce îţi doreşti este să treci prin toate obstacolele şi să continui să avansezi până când ai atins obiectivul pe care ţi l-ai propus.

  1. Identifică influenţele negative

Acum că îţi poţi identifica şi depăşi propriile gânduri negative, poţi începe să le identifici şi pe ale altora. Probabil ştii deja care sunt acele influenţe negative, dar unele dintre ele pot fi mai subtile decât altele. Cele subtile vor folosi negativitatea acestor persoane pentru a influenţa bunăstarea, carieră sau familia ta. Ei vor folosi anxietatea ta faţă de acele lucruri ca un mâner pentru a contracara ambiţiile şi obiectivele tale. Nu-i asculta. Mergi spre obiectivul tău, ridică scutul şi fereşte-te de săgeţile lor negative.

  1. Rămâi în poziţie de apărare şi respingere

Odată ce ai identificat influenţele negative din viaţa ta şi ai încetat să mai asculţi ce spun persoanele negativiste, acestea vor începe să dispară de pe orbita ta. Ei vor percepe că trebuie să stea departe de tine, că tu ignori sfaturile lor, în momentul în care începi minimizarea contactului cu ei.

Unii vor păstra distanţa şi vor lăsa armele jos, însă alţii vor lupta pentru a recâştiga influenţa lor şi pentru a o folosi pentru a te intimida în încercarea de a te aduce înapoi în orbita lor, încă o dată. Aşa că, pregăteşte scutul şi rezistă, mergi în direcţia obiectivului tău. Nu-i lăsa să te tragă înapoi în gaura neagră a negativităţii odată ce ai scăpat.

  1. Apropie-te de oamenii pozitivi

Oamenii sunt creaturi sociale care aduc multă fericire în vieţile noastre. Odată ce ai eliminat persoanele negative din viaţa ta, poţi umple cercul social cu oameni pozitivi şi optimişti. Persoanele care te încurajează şi te susţin în lucrurile pe care le faci sunt preţioase. Caută oameni pozitivi, cultivă prietenia lor şi vei vedea cât de fericit vei fi alături de ei în viaţa ta.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.