main-image-spiritual-music

Crearea unei legături spirituale mai profunde a avut un impact foarte mare în viaţa mea. Fiind din ce în ce mai mult în contact cu Sinele meu interior, am atras atât de mulți oameni incredibili în viața mea, care au interese similare în spiritualitatea ca și mine.

Când vine vorba de cei care nu dețin aceleași credințe ca și noi, eu de multe ori mă găsesc la o două variante: Ar trebui să împărtășesc convingerile mele spirituale sau le păstrez pentru mine?

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când explici spiritualitatea ta și altora.

Înțelege dacă trebuie sau nu să faci acest lucru

Este esențial să se înțeleagă că nu toți oamenii sunt pregătiți pentru mai multă cunoaștere, în același timp. În cazul în care te decizi să împărtășești convingerile cu cineva care nu este gata să le audă, cuvintele tale vor fi spuse în zadar.
Nu spun că nu ar trebui să-ți împărtășești opiniile și nici nu insinuez că nu ar trebui să susții ceea ce crezi că este corect. În cazul în care intuiești că cineva este gata să audă ce ai de spus, atunci ar trebui să împarți convingerile tale cu acea persoană!
În cazul în care te simți inconfortabil să împărtășești gândurile tale, ar putea fi un semn intuitiv. Spiritualitatea este adesea considerată un subiect sensibil, deoarece oamenii aderă la atât de multe religii diferite și sisteme de credințe. Cu toate acestea, atunci când te gândești la asta, nu e nimic mai natural decât a discuta adevărata noastră origine.

Nu-ți lăsa ego-ul să intre în conversație

Suntem cu toții ființe iluminate; unii dintre noi au uitat pur și simplu adevăratele identități. Dacă vorbești despre spiritualitate cuiva care deține credințe complet diferite decât tine, poate fi ușor pentru ego-ul tău să conducă conversația și să înceapă să argumenteze.

Dacă începi să argumentezi despre spiritualitate, fă un pas înapoi pentru a percepe situația dintr-o nouă lumină și înțelege că fiecare are propria cale spirituală. În situații ca acestea, ego-urile noastre vor țipa de multe ori: „Tu ești doar mai spiritual decât acea persoană”.  Cu toate acestea, crezând că ești mai evoluat spiritual decât o altă persoană ar putea indica faptul că trebuie să lucrezi pe cont propriu cu conștiința de sine. Această mentalitate poate crea o separare inutilă, o inegalitate, o iluzie care nu reflectă prezența ta divină interioară.

Ține minte că nu există „o singură cale spre iluminare”. De exemplu, am găsi modalități diferite, cum ar fi yoga, meditația și veganismul, ca fiind foarte utile în conectarea cu Sinele Superior. Cu toate acestea, nu înseamnă că aceste practici îi vor ajuta pe alții în același fel cum m-au ajutat pe mine. Nu există nici un set de reguli atunci când vine vorba de spiritualitate.

Amintește-ți că spiritualitatea nu înseamnă Religie

Pentru mine, spiritualitatea se referă la calea pentru a răspunde la întrebarea existențială: „Cine suntem noi şi cum am ajuns aici?”.

Religia oferă răspuns la această întrebare, care nu rezonează cu toți în același fel. Oamenii găsesc alinare în religie, deoarece oferă un adevăr absolut, care poate fi mai înfricoşător decât a recunoaște că nu știi nimic despre tine și despre univers. Cum putem pretinde că deținem toate răspunsurile din jurul sursei de creație, atunci când nici măcar nu înțelegem ce a fost creat?

Fiecare suflet vine aici să evolueze și să învețe. Cu cât înveți mai mult, cu atât mai mare este setea de cunoaștere devineși cu atât mai mult îți dai seama că nu știi nimic. Singurul adevăr absolut pe care îl avem într-adevăr este sinele nostru adevărat, Sinele interior, prezența Divină, sufletul, Dumnezeu.

Empatizează

Atunci când încerci să explici spiritualitatea ta cuiva care nu o înțelege, amintește-ți un moment din trecutul tău, atunci când nu știai ce știi acum.

Noi suntem fiinţe spirituale care au o experienţă anume, dar mulți oameni încă mai cred că adevărata lor identitate este umană. Așa că, se apropie de conversație dintr-o perspectivă foarte umană. În timpul conversației, încearcă să te gândești la această întrebare: „Cum pot beneficia oamenii de înţelegerea spiritualității lor?”.

Personal, am experimentat mai multă compasiune, fericire, pace interioară și bunătate. De asemenea, nu suprim emoțiile mele „negative”, așa că, dacă simt frică sau tristeţe, eu chiar le simt așa că le pot accepta și le permit să treacă prin mine. Legăturile mele cu prietenii, familia și cunoștințele s-au adâncit și au îmbunătățit atât sănătatea mea fizică, cât și mentală. Viața mea a devenit mai abundentă și mai plăcută datorită interesului meu în spiritualitate.

Concentrându-te pe spiritualitate, Sinele iubitor și îmbunătățirea conexiunii cu Divinitatea îți va ridica vibrația, care va ridica la rândul ei vibrațiile celor din jurul tău. De fapt, tu însuți schimbându-te, îți vei schimba astfel și reflecțiile din jurul tău!

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.