2a6d8ca3e195e604a75ee7c8992316e7

Te-ai simțit vreodată ca și când ai căra o povară cu tine pe durata întregii zile? Ai avut dificulțăți în a te îndepărta de trecut? Sau ți-a fost greu să te conectezi cu ceilalți deoarece ești încărcat de durere emoțională?

Dacă da, problemele ar putea fi provocate de chakra inimii tale. Conform teoriilor hinduse, corpurile subtile sunt susținute de 7 centri spirituali majori ai corpului. Aceștia sunt denumiți cu termenul de „chakre”, cu alte cuvinte sunt niște rotițe de energie care corespund anumitor organe și glande, precum și stărilor fizice, emoționale și mentale.

Când o chakră funcționează corect, energia va putea circula în mod liber în interiorul și apoi în exteriorul ei. În mod natural, ea își oprește cantitatea de care are nevoie și eliberează restul de energie. Dar uneori, traumele pot provoca disfuncții la nivelul chakrelor. Când fluxul de energie al chakrei inimii este pus în dificultate, poți reține o multitudine de emoții negative și poți avea o perioadă grea încercând să mergi înainte. Poate fi, de asemenea, dificil să lași oamenii noi să intervină în viața ta (întrucât noi oameni reprezintă noi energii) pentru că nu ai reușit să te eliberezi în totalitate de povara trecutului (energii vechi, care trebuie eliberate).

Să ne deschidem inimile

Suntem născuți cu inimi pure, care oferă și primesc dragoste necondiționat. Gândește-te la dragostea copiilor mici. Gândește-te cât de repede aceștia se împrietenesc cu alți copii. Ei nu văd nicio diferență până în momentul în care sunt educați să perceapă că ceilalți sunt periculoși și diferiți față de ei.

Dacă vrem să ne deschidem inimile, trebuie să ne întoarcem la forma în care eram în copilărie, către iubirea pură și necondiționată.

Să mergem mai departe

De câte ori ai căzut când ai învățat să mergi pentru prima dată? Câte greșeli ai făcut când ai învățat pentru prima dată să citești? De câte ori nu ne-am rănit în genunchi când eram copii, dar totuși ne-am ridicat imediat și am continuat să mergem mai departe?

Traumele pot fi dureroase, dar singurul lucru mai dureros decât durerea inițială este că ai permis să locuiești în ea. Este greu și nefiresc să încetezi să mergi înainte doar pentru că ai fost rănit. Este împotriva naturii noastre să ne opunem să creștem și făcând asta, deseori vom cauza probleme procesului de vindecare.

Singurul mod de a ne vindeca cu adevărat este să învățăm din experiență, să ne adunăm puterile și să continuăm să mergem înainte ca o versiune mai bună a noastră.

Pentru a putea învăța din experiența dureroasă a trecutului tău, trebuie să conștientizezi în primul rând care este rădăcina problemei. Uite câteva întrebări pe care ți le poți pune (și, te rog, ia-ți timp pentru a răspunde la ele):

 • „Ce m-a determinat să-mi închid inima?”
 • „Mă ajută dacă mă ancorez în durerea mea?”
 • „Ce m-a făcut să simt că este periculos să iubesc o altă persoană în mod necondiționat?”
 • „Ce m-a făcut să simt că este periculos pentru mine să fiu iubit/ă în mod necondiționat?”

Odată ce ai determinat cauza durerii tale, pune-ți următoarele întrebări:

 • „Care a fost problema dacă am iubit prea mult?”
 • „Am fost rănit/ă pentru că mi-am dat voie să fiu iubit/ă?”
 • „Care a fost cu adevărat motivul pentru care am fost rănit/ă?”

Aceste întrebări pot stârni anumite emoții, dar aceasta este o parte naturală în procesul de vindecare.

Identifică corect cauza primară

În timp ce vom răspunde acestor întrebări, vom constata adesea că a oferi și a primi dragoste necondiționat este rareori, dacă nu niciodată, cauza primară a durerii noastre. Când identificăm incorect cauza de bază a durerii, ne blocăm.

Spre exemplu, dacă o fetiță se plimbă cu bicicleta pentru prima dată și cade, aceasta trebuie să recunoască faptul că nu mersul pe bicicletă a cauzat căderea, ci mersul incorect pe bicicletă a fost problema. Când aceasta își admite greșeala, ea se poate urca din nou pe bicicletă și va deveni mai pricepută deoarece a învățat din propriile greșeli. Dacă blamează bicicleta pentru căderea ei, ea nu o va mai folosi niciodată și va pierde toată bucuria pe care aceasta i-ar fi putut-o oferi dacă ar fi utilizat-o corect.

Apoi înlătură problema

Dacă ai ajuns la concluzia că problema nu a fost accea că ai iubit prea mult sau că ți-ai dat voie să fii iubit/ă, atunci care a fost adevăratul motiv pentru care ai fost rănit/ă?

Ce atitudine ai putea adopta pentru ca data viitoare să obții rezultate mai bune?

Ce ai putea face mai bine data viitoare, care să-ți permită să rămâi tu însuți/însăți în procesul de oferire și primire de dragoste necondiționată?

Sau, folosind exemplul de mai sus, cum ai merge pe bicicletă data viitoare?

Aici sunt câteva lucruri pe care le-am învățat după diferite experiențe mai puțin plăcute pentru inimă:

 • Cum să las oamenii să meargă pe o cale diferită în viață, fără să mă învinovățesc sau să mă simt abandonată
 • Cum să respect și să mă iubesc pe mine înainte de a intra într-o nouă relație/prietenie
 • Cum să mențin granițe sănătoase cu ceilalți
 • Cum să le permit altora să fie ei înșiși fără a încerca să-i schimb
 • Cum să fiu eu însămi, indiferent de ceea ce alți cred despre mine.

Lecția nu este nici pe departe încheiată sau stăpânită încă, dar sunt lucruri pe care le-am învățat de-a lungul timpului și care mi-au permis să mă bucur mai mult de relațiile mele și să devin cea mai bună versiune a mea.

Când decidem cum putem învăța din experiențele noastre și cum să le punem în practică, ne redobândim puterea. Încetăm să mai fim victimele durerii noastre și vedem acea durere ca o oportunitate de a învăța. În momentul în care învățăm din greșelile noastre, ne dezvoltăm și totodată chakra inimii noastre poate funcționa în mod sănătos, puternic și liber, așa cum este normal.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.