Astazi as vrea sa-ti vorbesc despre cum iti poti conserva energia in timpul interactiunilor cu alte persoane. Cu alte cuvinte cum sa nu mai simti ca la sfarsitul unei intalniri sau unei conversatii ai obosit, esti sleit de puteri, iar orice urma de entuziasm si bucurie au disparut din sufletul tau si cum sa contraataci energia negativa pe care partenerul de conversatie ti-o transmite deliberat sau nu, partener supranumit si vampirul energetic.

Premisa cu care trebuie sa fim de acord mai-nainte de a porni discutia este ca noi suntem cu totii energie, particule minuscule care danseaza intr-un corp delimitat de o forma. Aceasta energie se expansioneaza in afara corpului sub denumirea de aura energetica care se intrepatrunde in fiecare clipa cu aurele energetice ale unor alte fiinte sau lucruri. Astfel, fiecare interactiune presupune un schimb de la mai sus la mai jos sau de la mai jos la mai sus. Asemenea unor vase comunicante, energia ajunge sa se egalizeze. Plecand de la aceasata ipoteza, atunci cand ne pierdem energia in urma unei interactiuni cu un vampir energetic se pot intampla trei lucruri: fie suntem pe acelasi nivel vibrational si de conostiinta cu el si atunci acestuia ii este foarte usor sa ne preia din energie, fie suntem cu putin mai sus, dar totusi nu suficient de solari si puternici si atunci forta negativa tot se impregneaza in aura noastra sau cazul cel mai fericit si mai putin intalnit 🙂 in care suntem atat de solari incat reusim noi sa ridicam vampirul la un nivel vibrational superior.

Daca te-ai intrebat vreodata care este misiunea ta pe acest pamant si ce ar trebui sa inveti, atunci ar trebui sa stii ca intr-un sens extins ai venit aici sa inveti sa iubesti si sa traiesti in iubire. Sa te iubesti pe tine si tot ce este in jurul tau. Din pacate insa, noi de mici nu suntem familiarizati cu acest tip de educatie, ci dimpotriva ni se spune ca trebuie sa fim mai buni decat ceilalti, inaintea lor, iar atunci cand nu primim energia de care avem nevoie (ce se poate traduce inclusiv prin bunuri la nivel material, prin emotii si sentimente la nivel spiritual) este corect sa apelam la competitie si dominare. Cand de fapt aceasta energie de care avem nevoie ar fi mult mai usor de obtinut daca am pune-o in comun si ne-am obisnui cu conceptul de impartasire.

Tipologii de vampiri energetici tot exista. O sa enumar doar cateva situatii cu care ne intalnim in viata de zi cu zi:

  1. Victima – cel care te face sa te simti vinovat de reusitele tale si responsabil de nereusitele lui. Este persoana care iti zice mereu ca se afla intr-o situatia mult mai deplorabila decat a ta, e mereu bolnava, fara bani si fara noroc in dragoste, iar daca nu le faci pe plac, te vor face sa te simti vinovat. Aceasta atitudine vine din lipsa iubirii pe care o manifesta, de aceea isi doresc atentie si uneori pot fi chiar maestri in arta manipularii.
  2. Indiferentul – cel care se poarta cu tine ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat, nu manifesta interes fata de nimic, dimpotriva totul i se pare prea jos pentru a merita atentia sa. Atunci cand le povestesti despre o reusita sau despre un proiect important, de cele mai multe ori iti taie orice urma de entuziasm. Tactica lor este de a bloca energia sa curga intre voi ca un mecanism de control.
  3. Interogatorul este cel care te judeca in permanenta si te pun la zid pentru actiunile tale. Aceaste persoane cauta sa aiba mereu ultimul cuvant, sa le dai dreptate si sa fie mereu cu un pas inaintea ta. Obiectivul lor este controlul si reusesc acest lucru creand un gol mental intre adevarul universal si judecata ta, astfel incat tu sa te indoiesti de tine, iar ei sa preia controlul. Aceasta atitudine ascunde lipsa increderii in sine.
  4. Intimidatorul – cel  care te intimideaza prin amenintari sau frica. Acestia au nevoie sa se apropie suficient de mult de tine, sa-ti cunoasca temerile, pentru a le folosi apoi impotriva ta. Pentru ca sunt si cei mai sofisticati dintre toti, cel mai bine cu ei functioneaza separarea sau ignoranta.

Nu este atat de important sa-i incadram in anumite tipare, ci sa stim cum sa ii contracaram. Exista si aici diferite variante, o sa ti le descriu pe cele mai simple trei, de fapt un cumul de pasi, poti sa incepi cu primul si daca nu functioneaza sa ajungi pana la ultimul.

Prima data incearca sa duci vampirul pe o vibratie superioara. Acest lucru nu este usor, mai ales daca tu nu esti persoana solara, sigura pe tine, astfel incat nivelul tau energetic sa fie cu mult superior celuilalt. Cum spuneam la inceput vizualizeaza interactiunea asemenea unor vase comunicante care se egalizeaza. Pentru a-i aduce pe vibratia superioara, adu-le aminte ca aceste atitudini provin din lipsa dragostei. Fie prin actiuni altruiste, cuvinte de incurajare sau orice alta actiune plina de bunatate care le blocheaza mintea. Aceasta tehnica merge cel mai bine cu prima tipologie, dat fiind si cea mai putin periculoasa.

Daca insa aceste persoane sunt reticente la ascensiunea vibrationala si nu poti sista interactiunea cu ei te poti oricand proteja. Protectia ti-o poti face singur imaginand un zid, cub, balon, piramida ce forma vrei tu, dar neaparat plina de lumina. Creaza-ti protectia dinainte sa ai conversatia si activeaza pe toata durata interactiunii.

Daca nici asa nu ai sorti de izbanda, cu siguranta a intrerupe orice comunicare sau a-i ignora va functiona. Pentru ca vampirii energetici sa-ti fure din energie, ei au nevoie de o reactie negativa din partea ta, asa ca nu are niciun sens sa li te opui. Este important sa intelegi ca cu cat vei sta mai mult in preajma lor cu atat te vei incarca negativ si le vei da mai multa putere.

Asa ca mai bine concetreaza-te pe tipul de relatie pe care vrei sa-l ai si inconjoara-te doar cu acei oameni care emana vibratii pozitive.

In momentul in care tu singur te vei solariza si vei deveni mai puternic, vibrand pe o frecventa ridicata, acesti oameni vor incepe sa dispara. Chiar daca si noi insine constient sau nu poate ca avem la un moment dat o astfel de energie, important este sa fim vigilenti si sa ne intoarcem in iubire, pentru ca acolo nu exista niciun furtisag.

Ca sa nu cazi in capcana vampirilor energetici si sa fii chiar tu unul, invata sa-ti imbratisezi emotiile. Filmuletul de mai jos te-ar putea ajuta.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.