Cum trecem cu zambetul pe buze prin Mercur Retrograd?

Putina astrologie nu a stricat nimanui vreodata. Horoscopul zilnic nu il citesc, la un moment dat, lucrand in presa, am auzit o povestioara haioasa despre cum se faceau rubricile de horoscop si nu implicau cunostintele necesare in domeniu. Poate ca cel mai mult am inceput sa cred in planete si influenta lor asupra noastra in momentul in care mi-am facut o astrograma, iar persoana care mi-a interpretat-o doar pe baza unei zi si ore, m-a descris perfect.

Asa cum fiecare luna plina ne influenteaza , mai sunt si alte planete de care ar trebui sa tinem cont. De exemplu Mercur. De trei ori pe an Mercur intra in miscare retrograda, pentru perioade de aproximativ trei saptamani fiecare, acum intre 21 ianuarie si 11 februarie. Acest lucru inseamna ca planeta Mercur trece printre Pamant si Soare, insa pare ca si cum s-ar invarti invers.

Mercur este una din planetele ale carei influente se simt cel mai puternic. Miezul acestei planete este compus in mare parte din fier, fiind singura planeta din sistemul solar care contine o concetratie atat de mare a acestui metal. Astfel, atunci cand Mercur trece atat de aproape de Pamant si Soare actioneaza precum un magnet care se incarca intre poli. Atat pamantul, cat si sistemul nostru nervos sunt influentate de undele electromagnetice, de aici si influenta atat de puternica a planetei la nivelul gandurilor, perceptilor, dar si al comunicarii.

Daca o sa dai un search pe google despre Mercur retrogad o sa gasesti cam aceleasi lucruri: nu este indicat sa porti discutii importante, sa semnezi contracte sau sa cumperi lucruri importante.

Dar daca ai privi lucrurile dintr-o alta perspectiva? Daca ai considera acest proces ca fiind unul natural in univers, asa cum exista perioade de expansiune, exista si perioade de centrare, asa cum se petrece expiratia, are loc si inspiratia, la fel si dihotomia yin/yang. Mercur in retrograd asa cum este descris peste tot poate fi tradus prin yin, perioada in care ne relaxam, ne centram, contemplam, ne ascultam corpul, ne purificam. Daca utilizam corect aceasta perioada, putem gasi raspunsurile pe care le cautam, putem descifra unde trebuie sa ne indreptam pe mai departe. Chiar daca la prima vedere influenta acestei planete pare sa creeze un total haos in viata ta, incearca sa te abandonezi, sa observi si sa primesti lectia.

Iar mai jos cateva sfaturi despre cum ai putea trece cu bine peste aceste 3 saptamani:

1. Daca poti evita acest lucru – nu cumpara nimic important (casa, masina) si nu incheia afaceri, semna acte sau initia o actiune importanta (un nou job, o casatorie). Cum spuneam mai sus, aceasta este o perioada de centrare, si nu de expansiune. In plus fiind intr-o miscare retrograda, prin care se invarte inapoi, s-ar putea ca dupa finalizarea actiunii sa afli lucruri pe care ai fi vrut sa le stii de la inceput si care te-ar fi determinat sa iei o alta decizie. Asa ca poate in aceasta perioada ar fi bine sa te abtii de la orice lucru nou.

2. Adevarul iese la iveala atunci cand Mercur isi schimba directia, fie in miscare retrograda sau inainte. Energia pe care o manifesta aceasta planeta este atat de mare incat poate expune realitatea obiectiva si poate scoate la iveala lucruri ascunse in subconstient. De aici vine si recomandarea de a nu cumpara/ semna nimic. Imagineaza-ti cum in aceasta perioada sunt combinate elemente intr-un spatiu finit si puse sub o mare presiune (comparatie cu pozitia planetei intre Pamant si Soare), iar rezultatul este unul singur: transformarea. Fie in bine, fie in rau, universul iti va releva adevarata fateta a fiecarei situatii. Chiar daca poate fi intens, daca privesti din perspectiva potrivita, acesta poate fi momentul in care vei descoperi piesa lipsa prin care iti vei putea completa puzzle-ul si vei putea rezolva probleme pe care altfel nu ai reusit. Cum spuneam, aceste lucruri se intampla la schimbarea de directie, adica fie cand intra in miscare retrogada sau cand iese.

3. Daca vei experimenta o comunicare deficitara cu ceilalti, sa nu ai impresia ca esti ignorat. Este posibil ca in aceasta perioada emailurile tale sa intre in spam sau sa nu fie citite. Este indicat totusi sa fii rabdator, sa reconfirmi intalniri, sa trimiti un follow up prietenos, intrucat in aceasta perioada mai toata lumea este depasita de situatie si de schimbarile de energie. Ideea e sa ramai calm si sa perseverezi.  

4. Incearca sa porti discutiile fata in fata pentru a evita interpretarea gresita. S-ar putea sa te confrunti cu sinapse in comunicare, este ca si cum ai vrea sa discuti cu cineva cand esti pe jumatate adormit. De aceea renunta la mesaje in aceasta  perioada si vorbeste cu interlocutorii fata in fata. Daca totusi esti nevoit sa te exprimi in scris reciteste textul si asigura-te ca transmiti exact ceea ce intentionezi.

5. Adu-ti aminte ca este o perioada pentru odihna si relaxare. Nu este momentul in care sa tragi tare pentru a-ti atinge scopul. S-ar putea sa te trezesti ca si cum te tot lovesti cu capul de zidul de sus. In schimb este momentul in care sa reflectezi, sa revizuiesti detaliile a ceea ce ai facut deja si a ceea ce iti doresti sa faci in continuare. Este momentul in care relaxezi dupa o intensa perioada yang. S-ar putea sa-ti fie greu sa accepti, intr-o societate in care este promovata doar productia, dar daca te uiti la imaginea de ansamblu acesta este de fapt ciclul natural: exista perioade de crestere si exista perioade de odihna.

6. Nu in ultimul rand aminteste-ti ca aceasta perioada de umbra este asemanatoare unui vis lucid. Perioadele de umbra sau yin iti pot amplifica emotiile precum o lupa cosmica. De aceea unele situatii ti se vor parea acum de zece ori mai rele sau poate ca vei interpreta gresit ceea ce ti se spune deoarece iti proiectezi umbrele sau insecuritatile in ceilalti si atunci universul iti da exact acele lectii din care ar trebui sa inveti. Fii constient de acest lucru, fii prezent si proceseaza bine informatia inainte de a a actiona.

Daca o sa tii cont de acest ultim sfat, ca acum este momentul pentru refacere si centrare, vei iesi din aceasta perioada cu zambetul pe buze si cu multa intelepciune pe care o vei impartasi si celorlati. Te vei bucura de lectiile pe care le-ai invatat si de fructele muncii tale atunci cand energia yang se va reintoarce, iar miscarea planetei Mercur se isi va relua cursul natural.

Later edit, ca tot atragem lucrurile la care ne gandim, muzica pe vibratia de 12 herti, asociata cu centrarea, stabilitatea mentala, intuitia, clarviziunea. Parca face sens cu ce spuneam mai sus despre Mercur, nu? Apropo, Mercur e corespondent chakrei vishuda, responsabila de comunicare. Enjoy!

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.