Imi doresc de ceva timp sa scriu despre iubire, acel sentiment inaltator si divin, in fata careia cu totii ne abandonam, care mai devreme sau mai tarziu ne cuprinde, la dimensiuni diferite, ce-i drept, mai profunde sau mai superficiale.

Traiesc cu impresia ca noi, ca si oameni, nu intelegem ca iubirea izvoraste dinauntrul nostru, este acolo un susur continuu pe care noi nu il auzim din cauza zgomotului produs de minte, ganduri. Ne amagim singuri cand proiectam in iubiti/iubite un sentiment usor de confundat cu iubirea adevarata, transcendenta, si anume iubirea dependenta. Iubirea noastra este egoista, ni-l dorim pe celalalt doar pentru noi, ii ingradim libertatea, il transformam intr-un prizonier al iubirii ce i-o purtam. Iubirea ar trebui sa deschida inima, nu sa inchida in ea altele.

Mi-as dori ca atunci cand citesti aceste randuri sa te gandesti la inima ta, sa o constientizezi si sa simti cum din ea ies raze de lumina, micute la inceput, care cresc, te invaluie si iti lumineaza intreaga fiinta. Apoi sa te privesti in oglinda. Mai intai colturile ochilor, genele lungi, pleoapele ce vor sa clipseasca, intreaga figura cum lumineaza si emana caldura. Poate la inceput o sa simti caldura soarelui de dimineata, mai racoroasa, mai plina de mister, s-ar putea chiar sa ti se faca pielea de gaina. Apoi vei incepe sa simti fiorii reci cum urca din zona bazinului spre gat, fiori reci asemanatori celor din timpul momentelor emotionante. Priveste-ti apoi intreaga faptura si constientizeaza: Aceasta este IUBIREA! Noi suntem IUBIREA!

Acum adu-ti aminte ce spuneam mai sus. Daca tu esti iubire care curge liber prin tine, care doreste a se manifesta in acest univers, cum ai putea tu oare sa fii egoist in iubire? Cand iubirea ne-a fost oferita drept cel mai de pret dar, pe care si noi sa-l oferim la randul nostru altora. De fapt, iubirea ar trebui sa o oferim tuturor celor care ne inconjoara, inclusiv fiintelor negraitoare, florilor, copacilor, universului. Traind in viitor, gandindu-ne la ce se va intampla, suntem speriati de nesiguranta garantiei: garantia ca acea iubire nu se va intoarce. O frica nascuta tot din egoism, pentru ca iubirea se intoarce mereu, este in firea lucrurilor ca atunci cand oferi sa primesti.

Iar cand oferi si primesti iubire se petrece magia, extazul, gratia divina. De obicei nu suntem constienti de aceste trairi sau cel putin nu sub aceasta denumire, mai degraba le asociem cu fluturii in stomac, transpiratia mainilor, tremuratul vocii, buzei, dorinta arzatoare de “a fi” langa celalalt. Mintea se goleste de orice gand, suntem prezenti in acel moment, iar din iubire incepe sa se nasca fericirea. O stare care ramane cateva minute, ore, dar niciodata in permanenta. Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa traiesti in acest extaz in fiecare zi? Repeta intrebarea in gand de mai multe ori si-ti va ramane impregnata pe vecie. Iar cautarea nu va fi vreodata in zadar.

Ideea iubirii mi-a incoltit intr-o dimineata devreme, in parc, printre copaci si nuferi infloriti, si atat de draga mi-a fost, incat imi doresc din toata inima sa impartasesc iubirea. Oricat de egoist ai fi in iubire, dupa aceste randuri, dupa ce vei asculta poezia de mai jos (pe care te rog sa o asculti in liniste), o sa te simti plin de iubire si-ti vei dori sa o impartasesti.

Si mai tine minte un lucru pe care sa-l tot recitesti pana ajungi sa-l constientizezi:

A IUBI INSEAMNA A AJUNGE LA DUMNEZEU! Este singurul motiv pentru care sufletul nostru cauta iubirea.

 

 

 

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.