Astazi as vrea sa va vorbesc despre starea de vid. Dar de fiecare data cand ma asez pe scaun si-mi pun degetelele pe tastura mintea se opreste. Pentru ca asa este vidul. Cum poti sa scrii despre nimic, cand el este nimicul. Si totusi, prin acea firida dintre doua ganduri, si inca alte doua si tot asa, te poti strecura si pasi in vid. Este acolo o mare stare de liniste.

Iti poti imagina vidul ca un abis creat de minte pe care inima il traverseaza. Doua culmi, despartite de o prapastie, iar podul iubirea. Daca tii drumul spre cealalta parte a muntelui, vei vedea cum incet, incet te lasi pe tine in urma. Iar in tot acest timp mintea iti va rataci de colo,  colo, iar datoria ta este de a deplasa focarul constiintei dincolo de minte. Tu nu esti de fapt niciodata nelinistit, ci reflectarea fiintei tale in minte apare astfel, pentru ca mintea este nelinisita, intocmai ca reflectarea lunii in apa agitata de vant.

In momentul in care treci dincolo de minte, ramane vidul, un vid contradictoriu, pentru ca el este plin pana la refuz. Si atunci constientizezi cum intreaga ta lume izvoreste din acest vid plin, eternul potential. Astfel lumea ta va fi plina de tine insuti si vei descoperi ce inseamna sa fii acasa si ca lumea ta esti chiar tu. Si mai departe vei intelege ca fericirea adevarata nu poate fi gasita in lucrurile care se schimba si trec odata cu timpul. Fericirea provine din sine si poate fi gasita numai in sine.

Da, este frumos ce povestesc eu, acum hai sa vedem si cum poti ajunge acolo:

Primul pas: Incepe prin a te linisti, incearca sa stai cat mai neclintit cu putinta, pune telefonul pe silent si asculta niste muzica ce te va duce in vid. Recomandarile mele aici, aici si aici.

Al doilea pas: Concentreaza-te asupra respiratiei. Mai exact asupra expiratiei, in momentul in care expiri tot aerul din plamani, opreste-te putin pe vid (cateva secunde doar) si fii vigilent la ce se intampla. In momentul in care vei fi atent la respiratie, mintea ar trebui sa se linisteasca, in caz contrar ia-ti un scaunel si aseaza-ti constiinta ca martor/ observator si amuza-te/ sperie-te de tot ce-ti trece prin gand. Nu judeca, observa doar. Incearca sa fii atent la momentul in care se termina un gand si incepe un altul.

Al treilea pas: Ai rabdare cu tine. Lucrurile frumoase incep dupa mai multe minute. Este ca si la sport: cand simti ca nu mai poti, exact atunci trebuie sa mai faci inca o serie.

Evident sunt multiple variante de a intra in vid. Spre exemplu mie imi place sa spun ca vorbitul este in lumea ta, in a mea exista doar tacerea eterna. O tacere care canta, danseaza, un gol care este plin pana la refuz. Tot prea plinul vid se numeste.

In alta ordine de idei, de la filmul Lucy incoace imi tot imaginez cum e sa vezi lumea in vid si fluxul energiei prin fiecare persoana, obiect de mobilier, copac. Caci pana la urma suntem toti doar un vid plin de luminite colorate. Iar cum omul fara sa stie cauta modalitati de a le vedea, azi am dat peste cateva fotografii frumoase realizate printr-o tehnologie LED (n-am inteles exact cum functioneaza), insa acest fotograf a suprins miscarile realizate innotatori si cei care se dau in caiac si canoe. Cum ar fi sa vedem lumea astfel? Cum circula energia energia in vid? Cum sute de luminite colorate ies in spirala din inimile celor buni si frumosi, care creeaza viata in fiecare clipa si tot in fiecare clipa emit iubire. Numai sa-ti imaginezi astfel lucrurile si inima-ti va incepe sa emita. Ea asteapta doar sa-i spui ce sa faci. Pentru ca tu esti totul. Si in tine totul este real. Iar in afara nu e nimic.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.