xfg

Medicina holistică privește ființa umană ca pe un întreg și nu separă niciodată o parte a ei de celelalte. Întoarcerea la un mod de viață cât mai apropiat de natură va aduce, în viața fiecăruia echilibru și armonie, în ciuda stilului de viață agitat si de multe ori, caracterizat prin haos.

Detectarea mesajelor celorlalți se poate face și prin intermediul simțurilor noastre și al întregului sistem nervos, care, alături de intuiție creează „detectarea holistică”.

Folosind această tehnică, vom putea capta întreaga energie în jurul unui mesaj, mai rapid decât prin intermediul cuvintelor. Mesajele pot fi sub forma unei propoziții, spre exemplu sau sub forma unor sunete, important este că, în oricare dintre formele lor, mesajele înseamnă energie.

Perceperea mesajelor se poate face cu ușurință dacă ne folosim și de alte metode (energia), spre exemplu cuvintele sunt bi-dimensionale, pe când energia este multi-dimensională.  Energia pe care o simțim nu pate fi descrisă în cuvinte, însă poate fi experimentată, de fiecare, în parte, întrucât, odată explicate, energiile își pierd din dimensiunile lor.

Iată câteva situații din viața fiecăruia, care se bazează pe înțelegerea și detectare energiei

Copiii sunt cel mai important lucru din viața fiecărui părinte, iar fericirea lor depinde de abilitatea cu care părinții pot rezolva problemele apărute la tot pasul. Pentru remedierea diverselor situații, este nevoie, în primul rând, de o bună înțelegere a acestora și de o privire de ansamblu.

Este adevărat că există foarte multe manuale care prezintă tot felul de metode corecte de creștere a unui copil, cea mai bună metodă, de departe, este ascultarea instinctelor materne de fiecare proaspătă mămică în parte. Astfel, aceasta va știi în permanentă care sunt nevoile celui mic și va știi cum să facă față oricăror provocări, mai mici sau mai mari.
Energia  creată între mamă și bebeluș este atât de puternică, încât le permite acestora să „comunice” chiar și fără cuvinte.

Despărțirile sunt evenimente normale, care apar în viața fiecăruia dintre noi, indiferent de dorințele noastre.
În cele mai multe dintre cazuri, despărțirea se produce după o perioadă mai lungă sau mai scurtă în care partenerii nu-și mai deschid sufletul unul în fața altuia și astfel, pierd din vedere esența reală al motivului pentru care au stat împreună până în acel moment.

Așadar, comunicarea joacă, ca în multe alte aspecte ale vieții, un rol extrem de important. Partenerii trebuie să fie capabili să se concentreze asupra cuvintelor rostite și să elimine energia negativă, lăsând loc lucrurilor și amintirilor frumoase din viața lor.

Stările de anxietate apar în viața fiecăruia dintre noi, mai devreme sau mai târziu.
Secretul constă în înțelegerea stărilor prin care trecem și a energiei care stă la baza acestora, astfel că trebuie, oricât de mult ar dura, să găsim sursa de energie care ne provoacă stările mai puțin plăcute, să o înțelegem și să depășim acel moment.

Indiferent de meseria fiecăruia, ar trebui să fim conștienți de micile subtilități ale vieții și să acordăm energiei o atenție mai mare. Unii dintre noi se nasc cu „afinitatea” care îi ajută să identifice cu ușurință energiile din jur, în timp ce alții fac eforturi pentru a atinge acest prag. Acest lucru este pus pe seama faptului că unii oameni se nasc cu o sensibilitate pentru energie, în timp ce alții ajung la acest punct prin intermediul antrenamentului constant.
În mod tradițional, învățăm să gândim și să înțelegem ce se petrece în jurul nostru cu ajutorul inteligenței intelectuale, dar și prin studierea muzicii și a artei. În prezent există cursuri care ne pot învăța cum să fim atenți la energia din jurul nostru, cum să o detectăm și cum să îi înțelegem pe cei din jurul nostru, printr-o „comunicare” altfel.

Concentrarea joacă un rol foarte important, astfel că, la cursurile dedicate detectării energiei, participanții sunt învățați să își elibereze mintea și să se concentreze asupra unui singur lucru, să respire corect și să folosească tot felul de metode care să îi ajute la o cât mai bună înțelegere a detectării holistice, în sine.

Detectarea holistică este primul pas în dezvoltare abilităților de detectare ale fiecăruia dintre noi.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.