Mâine este o zi specială din multe puncte de vedere. Avem o Eclipsă de Soare care începe de dimineață, Echinocțiul de Primăvară și o Super Lună seara. O să explic pe scurt fiecare fenomen în parte și apoi mai important decât implicațiile astrologice, pe cele spirituale și cum poți să te bucuri de aceste energii frumoase. Așa cum am promis în articolul cu dragostea, la final am înregistrat o meditație ghidată pe tema iubirii, care apoi mi-am dat seama că se potrivește foarte bine cu ziua de mâine din punct de verede astrologic, dar și pentru că mâine este ziua Internațională a Fericirii… sincronicități se numesc 🙂

În primul rând, 20 martie este ziua echinocțiului de Primăvară/ Toamnă în funcție de emisfera în care ne aflăm: nordică, respectiv sudică. Tot în această zi va avea loc și o eclipsă de Soare, vizibilă mai ales în Europa, iar seara va apărea o Lună Nouă care va fi de fapt o Super Lună (una din cele șase de care vom avea parte în 2015).

Eclipsa de Soare are loc atunci când este Luna Nouă, iar Soarele și Luna ocupă același grad zodiacal în apropierea unui Nod Lunar. Astăzi va fi o Eclipsă de Soare Totală, care va putea fi observată și de la noi, dar parțial, adică soarele va fi acoperit în proporție de 50-60%. Eclipsa totală începe la ora 11:13 ora României, la aproximativ 700 km de Groenlanda, umbra Lunii deplasându-se spre est, iar apoi spre nord. În București maximul va avea loc la ora 11:56, Luna eliberând apoi discul solar, până la ultimul contact la ora 13:00 în vest și 13:10 în est.

blog-equinoxchart

Eclipsa de Soare este potențată și amplificată vizual de faptul că în seara precedentă Soarele și Luna se află la cea mai mică distanță una față de cealaltă, ceea ce produce efectul de Super Lună (Supermoon). Corelat cu echinocțiul de Primăvară care este la noi și are moment maxim sâmbătă, 21 martie, ora 00:45, ora României, se va induce o energie puternică amplificată prin rezonanță.

Bun, acum să trecem la implicațiile spirituale. În funcție de emisfera în care te afli vei experimenta echinocțiul de Primăvară sau Toamnă. Echinocțiul de Primăvară prezent la noi marchează începutul primăverii astronomice, când ziua și noaptea sunt egale, iar după 21 martie durata zilei va începe să crească până pe 21 iunie, când va începe din nou să scadă. Echinocțiul de Primăvară înseamnă renașterea, reînnoirea și regenerarea. Cel de Toamnă are legătură cu moartea, sfârșiturile și regenerarea.

Prin apropierea maximă de Pământ Luna va deveni o Super Lună, amplificând energia electromagnetică și interacțiunea cu Pământul. Despre Luna Nouă am mai scris aici, te ajută să citești articolul. În această ultimă fază înainte de eclipsă, Luna, Soarele, Mercur, Chiron și Neptun vor fi toate în constelația Peștilor. Prin acest aliniament se crează contextul pentru renunțarea la vechile tipare. De exemplu ai ieșit dintr-o relație, ți-ai schimbat jobul, ai făcut o schimbare în felul de a gândi și a te raporta la viață. Zodia Peștilor este caracterizată prin reverie, transcenderea realității, iluzii, vise fără granițe reale, așa că putem fi predispuși la introspecție, la pătrunderea în noi și scoaterea la lumină a unor aspecte ascunse. Totodată eclipsa ne va pune față în față cu noi, cu ce este bine și rău în credințele, dorințele și nevoile noastre, pentru a ne putea evalua. Este un moment bun să te ierți pentru tot ce a fost, să fii recunoscător pentru lecțiile învățate și să fii deschis pentru începerea unei noi etape. Gândește-te la un vas pe care îl golești pentru a crea spațiu să-l poți umple cu noi experiențe.

La o oră după Eclipsa Solară, Soarele se mută în Berbec, odată cu Luna și apoi se aliniează cu Marte și Uranus. Luna va bloca astfel efectul total al lui Marte și Uranus în Berbec. Marte este planeta războiului și agresiunii, iar Uranus are legătură cu revoluțiile subite. Prin această blocare a energiilor negative, Luna ne dă posibilitatea să ne centrăm mai ușor în anahata (inimă). Meditația de la final te va ajuta în acest sens. Aceste energii potențate te vor ajuta să te detașezi de ceea ce a trecut și să pășești într-o nouă etapă cu sufletul în echilibrul creat de egalitatea dintre zi și noapte, yin și yang, dată de echinocțiu. În trecut se spunea că în timpul unei eclipse de soare, conexiunea dintre soare și lună este scindată și atunci bariera dintre lumi se dematerializează și putem transcende mult mai ușor realitatea.

Cum spuneam în articolul despre Luna Nouă, este un moment prielnic să-ți creezi intențiile pentru ceea ce dorești să se întâmple în viitor, odată ce renunți la vechiile tipare. Încearcă să simți vibrațiile din Univers, să rezonezi cu ele și să te încarci cu energia începutului.

Dacă vrei poți să încerci în această seară sau mâine o meditație de zece minute în trei etape, ghidată în înregistrarea de mai jos. În tradiția orientală noapte de dinainte de Luna Nouă (adică azi) este o noapte a transcendenței divine, iar dacă ne angrenăm în activități spirituale putem obține rezultate excepționale care să echivaleze cu rezultatele obținute în urma unui an de practică spirituală asiduă. Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentație ușoară, să reducem ritmul activităților zilnice și să ne orientăm spre interior. Nu e vreo coincidență că meditația de mai jos este chiar despre iubire. Ți-am explicat la începutul săptămânii ce înseamnă vinerea și de ce este bine să mâncăm mai puțin în această zi. Ar fi bine să asculți la căști pentru că am făcut o improvizație cu înregistrarea.

Mult succes și o zi excepțională plină de fericire și iubire.

Sursă foto: Artistul italian St. Tesla a transformat galaxiile și nebuloasele în mici bijuterii schimbând unghiul de fotografiere. 

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.