E bine ca din când în când să ne aducem aminte de sistemele noastre energetice care ne influențează buna funcționare a organismului. O introducere găsești aici. Azi însă vreau să vorbesc despre oameni și cum să-i recunoști după chakrele lor predominte și astfel să ști cum să te raportezi la ei, să-i faci să se simtă bină sau să-i ajuți. Și mai ales să știi ce persoană vrei să ai lângă tine.

Chakrele sunt în număr de șapte, iar atunci când funcționează sinergic viața e comparabilă cu un paradis, ceva curcubee și soare în fiecare zi (vremea proastă nu există în paradis 🙂 ) Imagineazăți-le ca 7 sfere care se rotesc în lumină. Când sunt blocate ele se manifestă în realitate fie prin boli sau prin dorințe nepotrivite. Obiectivul este de a le armoniza pe toate și să ne alegem un parter ale cărui chakre se învârt ca într-o morișcă colorată de hârtie.

  1. Ascultă-ți Chakra Rădăcină, Muladhara

Ea dorește stabilitate, siguranță, bani pentru a trăi și a mânca.

Această chakra își dorește un partener care este foarte bun la a fi bun: de încredere, întotdeauna acolo, care poate oferi ajutor chiar și cu plata unei facturi când e nevoie 🙂 Acel cineva care e acolo lângă tine chiar și când ți-e rău, care merge cu tine la spital când rudele îți sunt bolnave, chiar dacă în mod obișnuit nu suportă acel mediu. Dacă această chakră este în armonie va atrage acele persoane fericite, stabile și sănătoase.

Dacă muladhara nu funcționează în armonie și îți trimite semnale distorsionate, același lucru vei căuta și în ceilalți: confuzia și haosul. Oamenii instabili, care se schimbă odată cu vântul, cei care te iubesc acum și peste 10 minute au uitat ce-au spus. Cei cărora azi le pasă, dar mâine poate îți trimit doar o felicitare, asta dacă nu uită. Ar putea fi oameni care se bazează pe tine mai mult pentru suportul financiar, care mereu trec printr-o criză de personalitate care vă zdruncină relația. Sau  acei oameni care nu sunt niciodată siguri pe relația dintre voi.

  1. Ascultă-ți Chakra Sacrală, Svadhishthana

Își dorește pasiune, scântei, aici și acum.

Svadhishthana este o chakră plină de viață, îți face inima să pulseze, să dorească, să spere, îți dă acea senzație că energie e pe cale să dea în clocot. De multe ori ne vom alege partenerul bazându-ne doar pe ceea ce-și dorește Svadhishthana.

Pe măsură ce ne maturizăm această chakra își dorește conexiuni intense, atât sexuale, dar și la nivel de suflet. Are nevoie de multă emoție, altfel amorțește. Dacă funcționează în exces și doar ea predomină, îți vei dori un partener care să arunce totul de pe masă, să fie vulcanic și imprevizibil în relațiile intime, dar la final va uita să te mai ajute să așezi la loc tot ce a căzut pe jos. Sunt acele persoane care te vor trata ca pe un obiect sau care vor dori să fie tratate astfel.

Dacă această chakră este închisă din cauza unor experiențe nefericite, ea va sta în umbră. Dacă tratezi acțiunile care ți le cere ca fiind bune sau rele sau o ignori, s-ar putea să fii atras de cineva care face la fel, persoane gelease, mereu nervoase. Sau mai există posibilitatea să te căsătorești din motive greșite pentru că această chakră guvernează integrarea socială.

  1. Ce își dorește Chakra Plexului Solar, Manipura?

Își dorește să mergi mai departe și să nu te uiți înapoi. Nu-i place să despice firul în patru, să judece sentimente, să se complice în nevoi și toate acele nimicuri despre care oamenilor le place să vorbească și irosesc timpul.

Manipurei îi place să aibă dreptate, să aibă toate răspunsurile și să le poate explica. Are de îndeplinit obiective, este centrul voinței și este atras de persoanele care vor pune munca înainte de familie. Aceasta chakră te va face să te simți atras de cineva care este avid după prestigiu, succes, împlinirea pasiunilor pe care le au. Manipura are viziune și își dorește pe cineva care o posedă de asemenea, pe cineva care-și dorește să realizeze ceva în această viață. Doar a vorbi și a te gândi la idei nu e suficient.

Dacă funcționează armonios, te vei simți atras de cineva care nu e doar visător, este un om de acțiune, care-și pune idealurile în practică și manifestă ceea ce își doresc.

În dizarmonie, vei fi atras de persoanele care sunt mereu nehotărâte, încep o activitate, apoi își dau seama că le place altceva, nu se angajează în proiecte pe termen lung, se concetrează doar pe planificare și mai puțin pe acțiune, iar pe tine nu te pune niciodată pe primul loc. S-ar putea să cauți pe cineva care chiar face o diferență în lume, dar nu are suficient timp să pună bazele unei relații armonioase cu tine.

  1. Pe cine iubește Chakra Inimii, Anahata?

O chakră armonioasă a inimii își dorește iubire și să fie iubită. Aceasta este singura limbă pe care o vorbește. Își dorește să-i facă pe ceilalți importanți și auziți, că existența lor este importantă în această lume.

Atunci când funcționează în echilibru, Anahata își dorește un partener altruist, care ține ceilalți mai mult decât prin simple acte sociale și de politețe. Un partener care iartă și se lasă iertat cu ușurință, care poate oferi alinare și înțelegere chiar și în mijlocul celor mai aprige certuri. Își dorește conexiuni puternice la nivel de suflet și nu se va mulțumi cu conversații de umplutură pentru a evita chestiunile cu adevărat importante.

Dacă nu există echilibru la nivel de Anahata, vom fi atrași de persoane care au aceeași problemă. Vei lasă ușa deschisă focului, care chiar dacă te-a ars, tu vei trăi cu speranța că poate la un moment dat focul se va transforma în apa. Ceea ce știi și tu că nu se va petrece vreodată. În exces, vei exagera fiecare detaliu, vei crede că orice salutare, orice cuvânt înseamnă mai mult decât în realitate. Ceea ce s-ar solda cu atragerea acelor persoane cărora le place să se simtă importante, idolatrizate și le va ține la depărtare pe cele care își doresc să fie tratate normal.

O altă dizarmonie a acestei chakre, mai ales când a fost rănită constă în a pune accent doar în lucrurile superficiale (a spăla hainele partenerului, a găti), în loc de a asculta și a te îngriji de nevoile profunde ale celuilalt. Astfel s-ar putea să te atragă cineva care se pune mereu pe primul loc.

La nivel optim de funcționare vei fi atras de persoanele care îți oferă la fel de multă dragoste precum o faci și tu, care este disponibil emoțional, sensibil și blând.

  1. Ce își dorește Visshudha în dragoste?

Își dorește pe cineva care de abia așteaptă să te asculte. Cineva care dorește să-ți împărtășească ce a aflat. Cineva care te ascultă fără să te întrerupă, care folosește cuvinte pentru a-și explica nevoile, dorințele și visurile.

Dacă nu funcționează armonios, vei fi atras de cineva care domină toate conversațiile. Acele persoane care vorbesc peste tine sau te întrerup, care vorbesc doar pentru a se afla în treaba sau să-ți capteze atenția. Poți ajunge să nu mai aduci în discuție anumite lucrurile pentru că mereu te face să te simți neimportan/ă sau că nu te ridici la un anumit nivel de așteptări. O astfel de relație e de obicei bazată mai mult pe sex, bani, fără a lăsa loc de conversații.

S-ar mai putea să te simți atras și de cei care nu reușesc să se exprime, cei de care nu știi niciodată cu adevărat ce simt sau gândesc. În spate poate fi vorba de un abuz fizic, emoțional sau sexual, care nu lasă vocea interioară să fie auzită.

  1. Ce spune Ajna în alegerea partenerului

Își dorește să fie luată în serios. Își dorește înțelegere și percepție, aprobare, să nu fie ignorată.

Când funcționează corect, vei fi atras de un partener care-ți apreciează punctul de vedere și are încredere în judecata ta. Cineva care vine la tine cu probleme reale sperând să îl ajuți și să-ți facă puțină lumină prin gânduri.

În dizarmonie, Ajna te va îndrepta către persoane care vor mereu să aibă dreptate, iar ție să-ți spună că greșești. Cineva care-ți va spune că ești nebun/ ă sau prea sensibil/ ă, că ai o capacitate de înțelegere a lucrurilor incorectă. Cineva care își dorește să te controleze și nu are încredere în tine.

Ai mai putea de asemenea să te simți atras de persoane care nu sunt oneste cu tine, care știu că greșești dar nu îți spun și te lasă să te rănești. Aceaste persoane pot avea probleme de fidelitate și confundă dragostea cu acceptarea oarbă.

  1. A șaptea chakră, Sahashrara își dorește să fie într-o uniune completă

Este atrasă de persoanele cărora nu le este frică să își pună la îndoială propriile idealuri și credințe. Își dorește pe cineva care trăiește în afara zonei de confort și nu se dă în lături să admită dacă greșesc sau nu cunosc soluția. Sunt acele persoane dornice să evolueze și să aibă o altfel de viață.

În dizarmonie, vei fi atras de persoane cărora le este frică să învețe și să-și aprofundeze potențialul conștiinței, persoane care sunt foarte dogmatice. Persoanele care se definesc mai mult după ceea ce fac și ce responsabilități au, decât ceea ce sunt. Aceste persoane sunt fericite așa cum sunt, nu își doresc evoluție, nu văd perspectiva. Se simt în siguranță să rămână la fel.

***

Sper să-ți fie de folos, iar de acum să asculți fiecare șoaptă a centrilor tăi de energie. Pentru că ei îți vorbesc de fapt despre problemele tale. Iar când remarci lucruri care te deranjează la partenerii tăi, vindecă mai întâi în tine și apoi se va schimba și realitatea. Întreaga realitate este o oglindire a ta.

Sursa: Elephant Journal
Sursa foto: Eric Ceccarini este fotograf belgian și a colaborat cu numeroase branduri mari precum L’Oréal, Levi’s or Coca-Cola. Pentru acest proiect artistic intitulat Emnios, fotograful a fografiat nuduri ce par a poza în spatele unui văl alb, în spatele fumului, punând accent pe umbrele siluetelor. 

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.