Screenshot_2

Dacă te lupți cu această problemă și nu știi ce metode să mai încerci, metoda Ayurvedică ar putea fi răspunsul pe care îl cauți. Vei învăța să diagnostichezi, tratezi și previi.

Durerile de cap sunt cele mai comune afecțiuni ale sistemului nervos. Chiar dacă mulți dintre noi alegem calea medicamentelor, este mult mai indicat să observi cauza ca mai apoi să alegi tratamentul potrivit.

Cele mai comune 3 dureri de cap sunt cele de tensiune, migrenele si durerile de sinus. Unii specialiști susțin că acestea provin de la un dezechilbru la nivelul doshelor (vata, pitta și kapha). În general, vata dosha este cea responsabilă pentru mai toate durerile de cap, dar este important să știi care dintre cele 3 doshe este cea responsabilă de durerile tale, sau dacă este chiar vorba de o combinație între cele 3.

Stilul de viață, obiceiurile și rutina sunt cele care cauzează anumite dezechilibre și patologii de boli, cum ar fi durerile de cap. Metoda Ayurvedică propune sugestii de diagnosticare, tratare și prevenire.

Pentru durerile-tensiune de cap

Dezechilibru la nivelul doshei Pitta (foc/apă) Și Vatta (spațiu/aer).

Aceste dureri de cap sunt adesea întâlnite din cauza unui anumit stil de viață. Ceea ce este sfătuită o persoană cu aceste dureri este să se liniștească, să ia mai multe pauze în timpul zilei și să se concentreze pe a avea mai multă grijă de ea. Atunci când sari peste o masă, accentuezi vata. Atunci când sari peste o masă și mai și muncești intens, accentuezi și mai mult vata.

Ce poți face este să ai grijă de dieta ta, să eviți alimentele sărate, foarte condimentate sau dulci, să te hidratezi, să-ți faci masaj în fiecare zi, să adopți un program de yoga care îți permite să încetinești ritmul tău normal, să difuzezi ulei esențial de mentă sau lavandă.

Migrenele

Dezechilibru la nivelul Dosha Vata (spațiu/aer).

Migrenele tind să fie simptome ale unui stil de viață vata, adică un stil foarte neregulat. Principalii declanșatori sunt insomnia, foamea, schimbările barometrice, toxicitatea din corp sau prea multă utilizare a calculatorului.

Ce poți face este să urmezi o rutină, să îți rezervi în fiecare zi câte 10 minute ca să iei niște aer proaspăt, să respiri mai profund. Nu uita și de rolul foarte important pe care îl au mesele calde, în care folosești condimente ca ghimbir, chimion sau piper negru.

Durerile de sinus

Dezechilibru la nivelul doshei Kapha (pământ/apă).

Acestea apar de obicei primăvara și sunt cauzate de sinusuri prea uscate sau obiceiuri ca letargia sau o dietă bazată pe alimente reci, grele sau foarte prăjite.

Ce poți face este în primul rând să adopți o dietă cu alimente uscate, calde și folosirea de condimente ca scorțișoara, ghimbirul, piperul negru și busuiocul. Fii mai activ și petrece mai mult timp în aer liber, folosește uleiuri esențiale de curățare și caută-ți pacea interioară.

Yoga și meditația te ajută să rămâi în echilibru cu tine și să găsești cea mai potrivită rezolvare pentru problemele tale. ȘcoalaIubirii.ro te așteaptă cu sfaturi și secrete, în sesiunile de yoga sau reiki de luni, miercuri și vineri de la 19.30.

Între 19-21 mai organizăm o tabără de meditație în tăcere – Silence Retreat, în mijlocul pădurii, la doar 30 de minute de București. Află mai multe pe site.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.