danmarkermoore-1

Astăzi vom avem o Lună Nouă în Gemeni, începând cu ora 17:05. Luna Nouă reprezintă începutul ciclului de 29.5 zile lunare și un semnal pentru un nou început. În acest moment Luna nu este luminată, iar pe măsură ce lumina începe să se oglindească în ea, Luna începe să crească devenind vizibilă în zilele următoare. Această fază durează până la Luna plină și este asociată cu faza de creștere și expansiune. Luna Nouă este o perioadă perfectă pentru a planta semințe, a ne seta intenții și a acționa astfel încât ceea ce îți dorești să se manifeste să se materializeze pe parcursul acestui ciclu. Cel mai bun moment pentru setarea intențiilor este fix în apropierea orei 17:00. Puteți citi mai pe îndelete aici despre Luna Nouă.

Acum să vorbim despre cea de astăzi, în Gemeni.

Un început în forță după ce tocmai am ieșit din Mercur retrograd

Această Lună Nouă ne oferă un început prielnic de a merge mai departe după ce planeta guvernatoare a Gemenilor, Mercur, a ieșit din mișcare retrograde în propriul semn. Luna ce tocmai a trecut a fost o perioadă aflată sub influența regrupărilor, reașezărilor, regândirii și reorientării. În această perioadă mulți dintre noi ne-am recalculate viața și am luat acele măsuri pe care le-am considerat necesare pentru a ne fi mai bine. Această Lună Nouă reprezintă exact acel punct în care suntem gata să pornim mai departe într-o altă configurație bazându-ne pe ceea ce am realizat, învățat și descoperit în această perioadă.

Gemenii: Intelectuali, Comunicativi, Adaptabili și Duali

Gemenii sunt asociați cu mentalul, comunicarea și informația. Sunt personoane care gândesc rapid, adaptabili din punct de vedere mental și deschiși față de perspective diverse, dar în același timp și duali, înțelegând și acceptând punctele de vedere opuse, comportamentele și acțiunile care de fapt reprezintă un întreg. Energia Lunii Noi în acest semn ne poate da un imbold să aplicăm această cunoaștere și înțelegere asupra propriei vieți. Toate perspectivele diferite sunt relative pentru înțelegerea noastră, la fel cum este totul în viață – dual, binele și răul sunt fațete ale aceleiași monede. Dacă reușim să trecem dincolo de dualitate, atunci accesăm cunoașterea și înțelegerea supremă. Dacă înglobăm chemarea Gemenilor, ne putem dezvoltă capacitatea de înțelegere, să devenim mai toleranți cu cei din jurul nostru și să vedem totul un vid, nici bun, nici rău, ci o infinitate de posibilități.

Nicio acțiune, niciun eveniment nu este nici bun, nici rău în sine. Totul depinde de perspectiva din care privești. Dacă tu crezi că cel pe care-l credeai prieten ți-a făcut un lucru rău sau pe care nu-l meritai, această înțelegere o ai prin prisma tiparelor mentale pe care ți le-ai setat de-a lungul timpului, a felului în care ai gândit și ai acționat. Dar poate acel om ți-a făcut un bine prin răul pe care-l vezi tu, te-a făcut să vezi lumea dintr-o altă perspectivă și să mergi mai departe pe drumul tău într-un mod care să-ți aducă și mai multe împliniri. De aceea spunem că totul este un vid. Iar Luna Nouă în Gemini sintetizează această cunoaștere, cum că totul este dual, dar în esență parte a aceluiași întreg vid.

Ambele attribute ale Gemenilor, mentalul și dualul sunt reprezentate în polaritatea lineară/ analitică a părții stângi a creierului și cea creativă/ intutitivă a părții drepte. Atunci când integrăm ambele polarități în viețile noastre, are loc magia. Dacă aceste polarității sunt în dezechilibru, Mercurul retrograd ce tocmai a trecut s-ar putea să fi schimbat balanța. Așa că acum este un bun moment să mergem înainte integrand ambele aspecte.

Intenții pentru Luna Nouă 

Dat fiind că tocmai am ieșit din Mercur retrograd, o intenție bună s-ar putea lega de orice s-a schimbat sau s-a petrecut luna trecută. Îți poți propune să mergi mai departe într-un nou mod, mai integrat și mai adaptat, în concordanță cu adevărul și binele. Intenția de a-ți egaliza creativitatea, intuiția și imaginația cu logica, capacitatea de analiză și strategia sunt de asemenea intenții indicate. Nu uita că cel mai bine este să îți scrii intențiile în primele 24 de ore din momentul intrării în Lună Nouă. Dacă nu ești din România, poți afla ora la care intri în Luna Nouă cu un click aici.

 

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.