Un nou restaurant a intrat în vizorul Healthy Bloggers Clan, de data aceasta Barca. Ne-am dat întâlnire în formula AromaVerde.ro (Alexandra), Hrănătate.ro (Delia) și CristinaDraghici.ro (Cristina). Am mers la Barca de mai multe ori, încă din vremea când se afla în zona statuia Aviatorilor. În noua casa, pe Str. Pictor Barbu Iscovescu Nr. 19 (zona Primăverii), mi se pare un spațiu mult mai potrivit și mai generos, iar terasa este realmente minunată. Cât despre capitolul mâncare și aici pot spune că mi-a plăcut și mai mult decât înainte, am sesizat un nou rafinament, preparate și mai delicioase și combinații surprinzătoare. Este de apreciat când un restaurant se reinventează în permanență și vine cu rețete noi. Chiar m-am uitat acasă după vizită la meniu și am găsit atât de multe preparate care-mi făceau cu ochiul, încât abia aștept să revin.

Masa s-a umplut imediat cu fel și fel de preparate vegetariene și raw-vegane, în topul listei mele fiind: drobul de ciuperci și pizza vegană. Vi le recomand pe ambele, sunt foarte bune. Și sushi, a fost mult mai bun decât ce am experimentat până acum la nivel vegan. În rest mai puteți vedea mai jos rulouri de castraveți cu brânză raw din migdale, guacamole, icre amaranth și rulouri dovlecel cu brânză raw din semințe de floarea soarelui.

FotorCreated

La felul principal am rămas impresionată de orezul negru exotic cu stafide și scorțișoară, un mix de gusturi, n-aș putea descrie care era cel mai pregnanant, cert e că se potriveau bine. Deși nu sunt prea mare fan ciuperci, urechile de lemn aveau un gust cu totul special. Pe același loc rămân și noodleși de orez cu legume în lapte de cocos și curry și omletă cu tofu și spanac.

FotorCreated2

Cât despre desert, din păcate eu nu am putut rămâne până la final, începea ora de yoga, însă zilele acestea fac o vizită specială pentru orez și pentru minunea cu lămâie și mac. Din meniul festiv au mai făcut parte ruladă raw cu vișine, tortul raw de ciocolată și tortul raw cu portocale și caise. Nu sunt o mare susținătoare a tortuilor raw, chiar dacă sunt extraordinar de bune, însă o dată pe lună putem închide ochii și ne putem desfăta din acest paradis al gusturilor.

FotorCreated3

Una peste alta, mi se pare că Barca a crescut mult și prin prisma meniului, a locației, a servirii, chiar și la plating am sesizat atenție la detalii. Este un alt loc decât cel pe care mi-l aduceam aminte, așa că de abia aștept să-i vizitez din nou și să încerc alte preparate. Sunt sigură că toate sunt la fel de bune. Și neapărat să comandați sucurile și smoothieurile, țin minte dinainte că erau foarte bune! Și desigur supa de dovleac – de abia aștept să-i vină sezonul 🙂

Chiar mă bucur să mai lărgim lista de restaurante vegane, pentru că intrasem într-o rutină cu aceleași locuri freventate.

14103040_753713088105259_175582453599264556_o

Foto: Alexandra Sandu, AromaVerde.ro

 

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.