Kerala pot spune că a fost locul nostru preferat, poate și din cauză că a fost atât de cald și fructele atât de bune. India de Nord și de Sud sunt complet diferite și asta am putut să înțeleg și mai bine din cărțile indiene de care v-am tot menționat, de Chetan Bhagat. Cele două părți ale țării sunt într-o continuă rivalitate, nimic nu este la fel, începând de la limbă, mâncare, îmbrăcăminte, educație și până la modul de a se coporta. Am ales această parte a Indiei pentru că și-a păstrat încă autenticitatea, iar turiștii aici nu sunt foarte mulți.

În India de Sud procentul de educație este de aproape 99%, oamenii au slujbe, orașele sunt curate și în sfârșit nu mai găsești vaci pe stradă 🙂 Mâncarea este mult diferită, sunt mai credincioși și aproape complet vegetarieni, nici măcar nu beau alcool. Limba este mult mai încâlcită, iar ei ca și oameni sunt mai reci. Cei din nord zic despre ei că sunt foarte închiși la culoare, iar cei din sud zic că cei din nord sunt foarte inculți și nemanierați. Toți bărbații aici poartă un fel de fuste, cum este sariul femeilor ei și-l înfășoară în jurul mijlocului și apoi îl ridica ca într-o fustă mini 🙂 Iar femeile poartă materiale mai simple, dat fiind și temperaturile ridicate.

Am mânca aici fructe atât de bune și dulci, pot spune cu mâna pe inimă că anansul acum este fructul meu preferat, atunci când îți făcea suc din el ziceai că este numai zahăr. La fel și mango-ul avea un gust cu totul diferit față de ce găsim în țară.

Noi am aterizat pe aeroportul din Thiruvananthapuram (Trivandrum) și am stat aici trei zile. Aici am fost la plajă – Kovalam, unde am văzut mulți ruși și ucrainieini. Apoi am plecam în Kollam, la un resort – Raviz, unde ne-am simțit ca în pampas 🙂 Nu prea ai multe de făcut în afară de a sta la plajă, a vizita insula Munroe (care seamnănă cu o Veneție indiană) și să vizitezi un far. Aici plaja este doar de decor, nu poți face baie pentru că țărmul este foarte abrupt. Și te plimbi în cele 40 de grade nu prea era eficient.

O altă activitate frumoasă a fost plimbarea cu barca, ei au un anumit tip de bărci care sunt folosite ca și loc de dormit atunci când vrei să faci o călătorie mai lungă.

În sud am prins și o nuntă la hotel, a fost frumos să vedem atâta lume îmbrăcată de ocazie și o indiancă cu un american căsătorindu-se tradițional. Este o întreagă poveste cu nunțile lor. Majoritatea încă sunt aranjate, iar părinții fetei plătesc de obicei tot, inclusiv cadouri către părinții băiatului, gen mașini sau lucruri foarte scumpe. Petrec aproape o săptămână realizând tot felul de ritualuri.

Vă las mai jos și câteva din filmulețe realizate în sud, pregătim și asanele înregistrate, dar acolo mai am ceva de editat.

Următoarea călătorie a fost Nepal, o experiență frumosă și acolo, sper să o scriu curând.

Informații despre apa de cocos

Secretul dezvăluit al tinereții veșnice

Meditație cu mantre tibetane

În articolele anterioare puteți găsi informații și despre restul orașelor vizitate: New Delhi, Dharamshala, Rishikesh și Varanasi.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.