Am ajuns în Delhi într-o dimineaţă călduroasă, după o noapte nedormită şi petrecută în oraşul abundeței, Dubai, unde ne-am plimbat prin mall şi pe faleză şi am cheltuit în 8 ore, cât am fi avut nevoie 2 săptămâni în India 🙂

Vă daţi seama că percepţia a fost şi mai dezolantă de la maşini de lux la ricşe şi claxoane. Ne-a aşteptat la aeroport un indian, dar până am stat să schimbăm bani, s-a hotărât că uitase de noi, așa că mai avea pe plăcuță doar numele următorului cuplu, deşi cred că strategia fusese încă de la început de a ne lua pe toţi patru odată.

New Delhi este foarte aglomerat, gândiți-vă că populația acestui oraș este cât a întregii Românii. Și da, sunt și vaci pe stradă și trebuie să fii atent pe unde calci.

E bine de ştiut că pozele hotelurilor din India de pe Booking nu au nimic de-a face cu realitatea. Chiar dacă hotelul nu a fost pe gustul nostru, serviciile de acolo au excelat, după cum vă spuneam în articolul anterior, indianul de aici ne-a ajutat cu super şoferi şi planificarea unui road trip de 3 zile, plus drum către Taj Mahal cu ghid. Aşa că vi-l recomandăm cu drag.

De vizitat prin Delhi ar fi aşa: Red Fort, Humayun’s Tomb (aproape asemănător cu Taj Mahal, e bun de văzut mai ales dacă nu mergeţi în Agra), Lotus Temple (reunesc toate religiile, are o arhitectură interesantă), India Gate, temple: Swaminarayan Akshardham (cel mai mare templu hindus din lume), ISKENER, Birla Mandir, Gurudwara Bangla Sahib, Connaught Place (centrul lor cu magazine), Chandni Chowk (o piață extra aglomerată), Lodi Gardens (parcul lor).

Dacă vă puteţi dedica o zi pentru Agra, e cam cel mai frumos loc din jurul New Delhi, dar tot nu e mai frumos ca în poze şi asta pentru că e foarte, foarte multă lume. În India sunt foarte mulţi turişti, iar majoritatea sunt indieni. Şi există cozi separate pentru indieni şi străini, iar ghidul nostru îi dădea pe toţi la o parte ca să intrăm noi 🙂 aşa că dacă reușești, ar fi nemaipomenit să ai un ghid indian, pentru că ăsta al nostru făcea asta de 20 de ani, aşa că ne-a dus în toate spoturile perfecte pentru poze 🙂 Drumul până la Agra cu maşina durează vreo 3 ore şi este pe autostradă, mult mai rapid plus mai confortabil decât cu trenul.

Am fost şi la câteva ashramuri, la ore de yoga, unde am făcut o mie de Surya Namaskar (asta e gluma noastră, pentru că după câteva clase la care am tot făcut Salutul Soarelui, deja ne pregăteam mental pentru atâta sport), câteva exerciţii de pranayama, asane şi apoi relaxare. Toate au fost clase corecte până la urmă, însă fără nimic spiritual în ele. Aceleaşi beneficii le ai şi dacă te duci la pilates.

În esenţă şi aceste exerciţii sunt bune, însă dacă nu explici studentului cum şi unde să canalizeze energia, beneficii prea mari nu există. Plus că scopul acestor exerciţii este obţinerea controlului asupra corpului, să-l faci să stea nemişcat pentru a rezista timp îndelungat în meditaţie. Însăşi numele „asana” se traduce prin „a sta nemişcat”, iar în sanscrită variaţiunile pentru „a sta” sunt nenumărate şi fac trimitere la a învăţa să stai cu tine, să stai cu sinele. De aceea facem exerciţii, să mărim capacitatea corpului (care este precum un vas) pentru a stoca şi mai multă energie.

 Dacă New Delhi mi s-a părut murdar şi sărac, asta era pentru că încă nu ajunsesem în Varanasi. Dar citiţi mai departe şi povestea oraşului sfânt, unde morţii sunt arşi pe bandă rulantă.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.