Astăzi îți propun un test simplu care va scoate la iveală ce tip de personalitate ai dominantă. Este cunoscut ca „Enneagram al Personalității”, înglobează 9 tipuri de personalități diferite. În timp ce unele persoane pot avea doar un tip de personalitate, este posibil ca altele să aibă trăsături din unul sau chiar toate tipurile.

Cele 9 tipuri de personalități sunt: Reformatorul, Altruistul, Realizatorul, Individualistul, Investigatorul, Loialul, Entuziastul, Provocatorul, Pașnicul.

Oamenii care aparțin aceluiași tip s-ar putea să aibă diferite trăsături în comun cu alte persoane din alte tipuri, dar departe de acest lucru, ei pot fi indivizi total diferiți. 

De asemenea, oamenii care aparțin unui tip de personalitate pot avea trăsături de la tipurile care sunt vecine cu tipul lui. De exemplu, oamenii care aparțin tipului 5, pot avea trăsături de la tipul 4 și tipul 6.

Descoperă ce tip de personalitate ți se potrivește! S-ar putea să ai părți ale personalității tale din toate tipurile, dar s-ar putea să te identifici mai mult cu unele dintre ele, decât cu altele. Se presupune că îți începi viața cu una dintre aceste personalități și pe măsură ce timpul trece, dezvolți și în alte tipuri.

Cărui tip crezi că aparții?

  1. Reformatorul

Reformatorii tind să fie motivați de ideea perfecțiunii și întotdeauna încearcă să se îmbunătățească pe ei și mediul lor înconjurător. Ei caută echilibrul și sunt rar satisfăcuți și câteodată pot fi criticați ca fiind ipocriți.

  1. Altruistul

Altruiștii tind să aibă o personalitate sinceră și au o dragoste adevărată și apreciere pentru toate lucrurile. Ei sunt văzuți câteodată ca fiind emoționali și posesivi, dar în adâncul lor ei sunt altruiști, adaptabili social și iubitori.

  1. Realizatorul

Realizatorii tind să caute aprobare și iubire tot timpul pentru acțiunile lor. Înăuntrul lor se tem să nu fie abandonați și fără valoare. Câteodată, aceștia se avântă singuri în lucruri grele pentru a obține recunoașterea pe care o merită.

  1. Individualistul

Individualiștii tind să se exprime mai mult și întotdeauna încearcă să fi unici, ceea ce este exact ca ei. Ei sunt de asemenea, foarte talentați și au multe daruri pe care le folosesc și întotdeauna își folosesc puterile pentru a crea artă și pentru a se exprima pe ei înșiși.

  1. Investigatorul

Investigatorii sunt filosifi și vizionari. Ei întotdeauna se întreabă diferite lucruri, cercetând totul și înceară să stăpânească concepte specifice. Ei tind să manevreze diferite perspective foarte ușor.

  1. Loialul

Loialii tind să fie dedicați credințelor lor și celor dragi. De altfel, se tem de abandon și caută suportul celorlalți. Tind să aprecieze și să implore pentru îndrumare și întotdeauna se tem de ce este mai rău, dar și caută răul.

  1. Entuziastul

Entuziaștii au un suflet aventuros. Ei sunt liberi însuflețiți și extrovertiți și întotdeauna încearcă să experimenteze totul din jurul lor, în special ce este mai bun. Singurul lucru de care aceștia se tem este să rămână blocați într-o rutină și să nu aibă opțiuni.

  1. Provocatorul

Provocatorii au o voință puternică și sunt de obicei direcți și puternici. Alții îi cred pe aceștia ca fiind aroganți și grei de cap, dar ei nu sunt de fapt așa.  Ei încearcă să protejeze ceea ce este important pentru dânșii.

  1. Pașnicul

Pașnicii sunt complet armonizați și constant depun eforturi pentru satisfacerea interioară și exterioară. Ei sunt văzuți ca fiind slabi, dar nu este cazul. Este doar din cauza faptului că aceștia nu au un ego puternic, dar da, ei sunt categoric optimiști, încrezători și, de asemenea, tolerează și nu judecă.

Este important să faci astfel de teste pentru a știi ce poți schimba la tine și cum îți poți îmbunătății comportamentul față de ceilalți. Pe site-ul meu mai găsești astfel de teste. Enjoy!

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.