D-thermarium

De când am citit despre lansarea Tisa Spa Resort, de abia așteptam să ajung acolo și să văd cu ochii mei dacă frumusețea din imaginile de prezentare. Ce pot să spun este că într-adevăr așa este, la Tisa Spa Resort găsești o lume de experinețe spa în adevăratul sens al cuvântului, aproape de natură, în Băile Olănești.

Resortul spa oferă piscine de înot, piscine ludice, jacuzzi-uri exterioare, piscine pentru copii, tobogane, saune, hammam, baie de abur, salina, locuri de joacă, un spa herbal Casa Naturii, sala de fitness Technogym, zone de relaxare spaţioase, baruri şi terase şi un meniu de tratamente spa impresionant, totul desfășurat pe o suprafață de 4000 mp și 3 etaje.

O să vă povestesc despre spa-ul herbal Casa Naturii ce aduce nou programe care au la baza acele proceduri tradiţionale româneşti inspirate din natură şi transpuse în prezent. Se lucrează predominant cu branduri româneşti în crearea meniului de terapii: Plantavorel, Pell Amar şi Farmec, cu îndelungată şi recunoscută istorie în cercetare şi în tratamente de înfrumuseţare. Chiar de la intrarea în spa te întâmpină un perete cu o sumedenie de plante medicinale, iar fiecare cameră de terapie poartă numele uneia, iar în interior picturi superbe (realizate de Rebecca Anamaria Ciuca). Colecţia de tratamente semnătura Tisa – Farmacia Naturii – se bazează pe extracte de plante româneşti că roiniţa, busuioc, salvie, geranium care se regăsesc în meniu sub formă de băi de plante şi cataplasme.

Terapiile poartă nume că Ritualul Reginei Maria (cu extract de violete, parfumul semnătura al Reginei), Coloana Infinitului- o terapie pentru spate cu nămol sapropelic, Aromaremediu, Pasărea Măiastră sau Tinereţe fără Bătrâneţe, toate capitalizând pe proprietăţile farmaceutice ale extractelor de plante, nămolului pur, algelor şi celorlalte ingrediente active apreciate de multă vreme peste hotare.

„Credem că trebuie să învăţăm din echilibrul cu care natura îşi urmează cursul şi să beneficiem de tot ceea ce are ea de oferit. Aşa cum ciclurile anotimpurilor regenerează anual lumea înconjurătoare, la fel şi corpul uman are capacităţi de regenerare care trebuie activate. Urmând această filozofie, programele spa semnătura Tisa îşi au rădăcinile în ritmurile ciclice ale Olteniei”. (Ioana Rebenciuc, director operaţional grup TISA)

Însă terapiile de care am rămas total impresionată sunt cele tibetane!!! Nu am mai văzut în România astfel de ritualuri. Noi am încercam Ritualul OM, ce începe cu un masaj ayurvedic, urmat de masajul scalpului Shirodhara, în timpul căruia uleiul bazat pe infuzii herbale este lăsat să curgă liniştit peste scalp, urmând masarea acestuia, pentru a elimina tensiunile. O experință extraordinară, am intrat într-o stare de relaxare extrem de profundă! Este foarte interesant cum uleiul cald picură pe Ajna și produce o senzație de topire în nemărginire. Este de încercat!

Cât despre zona de  Thermarium aici veți găsi saune cu infraroşu, finlandeză, aroma-sauna, hammam (unde se fac niște ritualuri pe care de abia aștept să le încerc data viitoare), salină, baie de aburi, duşuri emoţionale, frigidarium, baie Kneipp, tepidarium, fotolii termale.

Pe Ioana Rebenciuc, directorul operațional al Tisa Spa Resort am cunoscut-o de când am ajuns, ea ne-a povestit despre spa și conceptul acestuia. O persoană extrem de plăcută, tânără, care se ocupă de întreaga echipă, pentru care a felicitat-o. Chiar am remarcat angajați extrem de tineri, însă extrem de politicoși și bun simț. Am mai fost de curând în spa-uri nou deschise în țară și din păcate această componentă extrem de importantă a personalului lăsa de dorit.

Spa d’Or Consulting a asigurat servicii complete de consultanţă spa și într-adevăr meniul spa este extrem de larg cu o multitudine de terapii. Oana Manole cea care s-a ocupat de meniu ne spunea că „este pentru prima dată când un spa românesc se bazează pe resurse proprii pentru a crea un meniu. Pe lângă deja celebrul Gerovital, am ales să lucrez şi cu alte branduri şi laboratoare româneşti, în speranţa că publicul va aprecia aceste linii de produse, de multe ori cu calităţi net superioare altor game de pe piaţa externă. Vreau să celebrez moştenirea lui Brâncuşi, a Reginei Maria şi a lungului şir de tămăduitori romani care au ţinut vii tradiţiile de înfrumuseţare, stare de bine şi terapie”.

La fel de impresionantă este și terasa panoramică, unde se află 4 jacuzzi-uri ce se pot închiria.

Preţurile biletelor de intrare încep de la 25 de lei. Astfel, un adult va plăti 25 de lei pentru trei ore şi 50 de lei în weekend pentru toată ziua, în timp ce un copil până la 14 ani va plăti 12 lei pe 3 ore. Preţul unei zile petrecută la Tisa este de 60 de lei cu acces atât la zone de piscine şi atracţii cât şi Thermarium. La terapiile spa preţurile încep de la 60 de lei pentru o oră de masaj Aromaremediu. Tisa va găzdui în fiecare vineri şi sâmbăta Noaptea de Spa, la care puteţi experimenta zona termală şi piscinele.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.