Cu toții ne dorim să avem curat acasă, să fim îngrijiți, să ajungem la birou sau la școală în timp util, să nu uităm să ne sunăm părinții sau copii, să avem o viață socială activă, să facem puțin sport, să mai și gătim și să facem cumpărăturile și de obicei ni le dorim pe toate în aceeași zi. Și este normal ca dacă vrem să ducem la bun sfârșit toate aceste obiective să fim pe fugă și să ne simțim ca într-o cursă în propria viață.

Am trăit multă vreme în fugă, pe grabă, mereu și mereu să ajung într-un alt loc, să mai rezolv câte ceva. Acum când revin la vechile obiceiuri îmi spun cuvântul care mă oprește din tumultul fiecare zile: STOP. Pentru că mi-am dat seama că a mă grăbi este de fapt o pierdere de timp. Iată de ce:

  1. Atunci când te grăbești atragi de fapt noi experiențe în care vei proceda la fel – în grabă.

Este legea rezonanței, atunci când proiectăm o nevoie de a ne grăbi atragem și mai multe experiențe de acest gen. Și astfel intrăm într-un cerc vicios zilnic. Încetinește puțin, mișcă-te la o viteză în care te vei simți confortabil și universul îți va oferi acel ritm care este mult mai natural de gestionat. Încearcă!

  1. Graba creează neliniște, teamă și gânduri obsesive

 Prin graba continuă vei începe să dezvolți frici, temeri și neliniști. Mai mult decât atât mintea ta va fi și ea mereu pe grabă, învolburată de tot felul de gânduri. Cu cât ne grăbim mai mult, cu atât ne îngrijorăm că nu vom realiza tot ce ne-am propus, ne vom stresa de cele mai insignifiante problem. Ideal este să te oprești periodic atunci când te simți depășit de situație, pentru că altfel vei devein nervos, agitat și foarte stresat.

  1. Cu cât te grăbești mai mult cu atât vei atrage mai multe probleme

Atunci când ne grăbim tindem să devenim mai frustați și mai supărați. Cee ace duce la greșeli frecvente. Și așa cum atragem ceea ce proiectăm, dacă vom proiecta frustrare, vom atrage alte lucruri frustrante, inclusive probleme care o să ne țină în loc. Chiar dacă ne grăbim cu intenția de a face lucrurile mai rapid, graba de fapt crește timpul pe care îl petrecem rezolvând lucrurile, tocmai datorită greșelilor și întârzierilor pe care le atragem din cauza frustrărilor.

  1. Când te grăbești nu experimentezi trăirile din prezent

Atunci când ne grăbim prin viață de fapt ne ratăm viața. De exemplu ai ratat vreodată un obiectiv sau vreun peisaj foarte frumos într-o vacanță pentru că te grăbeai să ajungi la următorul punct de pe lista ta? Nu ar fi mai bine să mergi cu valul și să te bucuri de întreaga experiență de a ajunge din punctul A în punctul B?

  1. Întotdeauna va fi mai mult de făcut!

Dacă stai și te gândești mai bine pentru ce are sens să te grăbești? Pentru ca mâine să o iei de la capăt? Întotdeauna va fi altceva de făcut, un alt loc în care trebuie să fii, o altă persoană pe care să o întâlnești. A te grăbi să termini ceva te aduce de fapt mai aproape de următorul lucru pe care-l ai de rezolvat.

De fapt acest articol este despre detașare. Universul acesta are o traiectorie a lui în care totul merge de la sine, tu nici nu trebuie să faci vreun lucru. Atunci când suntem calmi, detașați, centrați și mergem cu valul atragem acele lucruri care ne ajută să ducem la bun sfârșit tot ce ne dorim fără să atragem probleme sau frustrări. Iar acest lucru se petrece pentru că Universul este perfect și dacă ar fi după el noi toți am fi cu zâmbetul pe buze în fiecare zi, cred sincer că nici nu ar mai exista conceptul de bani, serviciu și lucruri pe care să le avem de făcut. El vrea să ne relaxăm, să ne bucurăm și să trăim fiecare clipă și atunci când vede persoane care fac acest lucru le așterne totul pe tavă. Cu toții merităm o viață ușoară, care să ne facă plăcere să o trăim, dar pentru asta trebuie să muncim, să trăim în noi și să ne detașăm.

 Sursă foto: Bill Domonkos (fotografii vintage animate)

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.