Credința în reîncarnare a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani. Poate pentru că oamenii au început să se îndepărteze puțin câte puțin de religia tradițională și să adopte o percepție mai deschisă când vine vorba de suflet și ce se va întâmpla cu el când trupul va muri.

Se pare că mulți din „noua generație” adoptă un sistem de credințe în care sufletul este aici, pe pâmânt, să învețe, să crească și să evolueze și că, în fapt, toate suflete fac parte dintr-o conștiință pe care unii o numesc Dumnezeu, Univers sau Sursă. Indiferent de cum o numești mulți rezonează cu această idee, devenind o credință larg răspândită a celor care urmează religia hindusă. Dar până la urmă ce reprezintă această reîncarnare?

Iată tot ce ne învață hinduismul despre reîncarnare:

Potrivit hinduismului, un suflet se va reîncarna din nou și din nou pe Pământ până când își va învăța toate lecțiile, va evolua și apoi se va reuni cu Sursa. În timpul acestui proces, sufletul va intra în mai multe corpuri care se vor naște din nou și din nou și vor muri din nou și din nou, luând multe forme diferite până când vor învăța tot ce este necesar. Acest concept este rezumat în versetul următor al Bhagavad gita:

„Așa cum un bărbat aruncă hainele vechi deja folosite, așa sufletul părăsește trupurile deja uzate pentru a se reinventa într-unul nou.”

Potrivit hinduismului, un suflet trebuie să trăiască multe vieți diferite și să treacă printr-o multitudine de experiențe diferite înainte de a ajunge la perfecțiune și de a devini unul cu Divinul, Sursa sau Dumnezeu. Teoria hindusă a creației începe atunci când sufletele individuale se separă de Sursă. Apoi, continuă să evolueze treptat pe Pământ în etape. În timpul acestui proces, unele suflete se vor întoarce la Sursă prin transformarea materiei, cunoscută și sub numele de Prakriti, în care acestea rămân ascunse și legate. Restul sufletelor continuă în călătoria lor și se întorc la Dumnezeu în cele din urmă, nu prin aceeași transformare, ci prin marea distrugere care se întâmplă la sfârșitul fiecărui ciclu temporal. Credința este că acest mare ciclu de creație, care se întinde pe parcursul a milioane de ani, va ajunge la un moment dat la sfârșit.

La începutul ciclului, fiecare suflet este desenat și legat de o personalitate falsă, cunoscută sub numele de jiva – tradusă superficial în ființă vie. Acest jiva, care de altfel, denumește orice ființă vie, nu doar oamenii, este cunoscut și ca „sinele întrupat” sau „sinele elementar”. Are un corp interioar și un corp exterior. Sufletul rămâne captiv în corpul interior, cunoscut și sub denumirea de „linga sarira”, acest corp fiind format din sens, gânduri, respirație, eul și inteligență. Corpul brut este alcătuit din mintea animală, corpul elementar și organele sale – acesta este aspectul fizic. Fiecare jiva are un simt al ego-ului, care provine din percepții, cunoștințe, amintiri, dorințe sau atașamente și sentimentul diversității și separării – toate acestea fac parte din planul cel mare. Din cauza acestui simt al conștiinței ego-ului, jiva nu-și dă seama de adevărata identitate și trăiește o formă de iluzie (moha), dualitate (dvanda), atracție (raga) și aversiune (dvesa). Jiva acționează ca și cum ar fi diferite și separate de restul întregii creații, aceast fapt oferă sufletelor noastre lecțiile de care avem nevoie pentru a crește și a evolua.

Corpul este, în esență, o închisoare, iar sufletul este prizonierul. Când corpul fizic moare, corpul interior supraviețuiește, însoțind sufletul în viața viitoare.

Dar există ceva mai mult de atât? Cu siguranță, da. Ceea ce este interesant este că începem să auzim tot mai multe povestiri despre copii care vorbesc despre viața lor trecută. Unele relatări sunt atât de clare și detaliate cu informații pe care pur și simplu nu le-ar fi putut cunoaște altfel, încât, îi face pe mulți necredincioși să-și pună întrebări referitoare la teoria reîncarnării. Acum câțiva ani, a apărut un film numit „I Origins” care trata acest subiect într-o manieră cinematografică foarte convingătoare.

Tu ce convingeri ai în jurul acestui subiect? Ai avut experiențe legate de această teorie a reîncarnării?

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.