Dacă ai fost vreodată neliniștită în legatură cu ceva, știi deja că este vorba despre anxietate. Acest lucru se activează de obicei, de la gândurile pe care le ai, iar uneori mintea ajunge să-ți joace feste. Se întamplă deseori înainte de culcare, anxietatea scade calitatea somului, dar din fericire avem modalități de a reduce tulburările înainte de culcare.

  1. Vorbește cu o persoană apropiată

Indiferent dacă este vorba despre o persoană semnificativă din viața ta, un membru al familiei sau un prieten pe care îl iubești, apelează la el pentru a-ți oferi o stare de confort. Subiectul discuției nu are prea mare importanță. Poate fi vorba despre activitățile tale, despre ce te frământă sau chiar despre o imagine amuzantă pe care ai vazut-o.

  1. Oprește toate dispozitivele

Nu este un secret că majoritatea dintre noi au nevoie de o detoxificare tehnică serioasă, dar acest lucru trebuie făcut mai ales înainte de culcare. Oprirea dispozitivelor va elimina tentația de comparare, supra-gândire și toate lucrurile negative care ne pot veni în minte de la petrecerea numeroaselor ore în fața unui ecran. Harvard Health recomandă închiderea ecranelor cu două chiar trei ore înainte de culcare.

  1. Citește cartea preferată

Alege un roman favorit și scufundă-te într-o poveste plină de inspirație înainte de culcare. Acest lucru te ajută să te deconectezi de la toate gândurile ce cauzează anxietatea.

  1. Fă-ți timp și pentru tine

De cele mai multe ori ne dedicăm altor persoane si uităm să ne facem timp pentru noi. Ia-ți în fiecare seara câteva minute, de ce nu și mai mult și petrece timp cu tine făcând ceea ce îți place. Mergi la o plimbare, joacă-te cu animalul tău, mergi la yoga, meditează sau adoptă o nouă rutină de auto-îngrijire cu o nouă mască de față sau o baie relaxantă.

  1. Ascultă muzică liniștitoare

Muzica are un efect puternic asupra noastră. Poate provoca tot felul de sentimente, te poate introduce cu ușurință într-o stare de calmitate. Alegeți o listă de melodii care te face să te simți bine. Sentimentul de anxietate poate fi liniștit cu o sesiune de dans pentru a-ți limpezi mintea.

  1. Scrie într-un jurnal

Un jurnal poate fi folosit pentru o mare varietate de lucruri cum ar fi exprimarea emoțiilor personale sau înșiruirea idealurilor pe care le ai. Gandește-te într-o seară la ce te frământă și scrie în jurnal acele gânduri. Această practică relativ simplă permite minții tale să se elibereze și să meargă mai departe.

  1. Nu te abate de la rutină

Mintea si corpul tău sunt construite pentru rutină, mai ales când vine vorba de somn. Alege-ți un timp de culcare rezonabil și încearcă să îl respecți pentru a crea un sentiment de pace și ordine. Indu-ți starea de somn prin activități pe care să le realizezi consecvent, cum ar fi un duș răcoritor, periajul dinților, unpupic de noapte bună cățelului.

  1. Folosește uleiuri esențiale pentru relaxare

Uleiurile esențiale pot fi folosite pentru multe boli, inclusiv anxietatea. Mirosurile precum levănțica, trandafirul și mușețelul ajută la calmarea minții. Poți folosi câteva picături din uleiul favorit în spatele urechilor sau într-un difuzor de ulei esențial pentru a reda camerii un miros relaxant.

  1. Folosește un instrument ale cărui sunete să te ajute să te relaxezi mai ușor

Atunci când stările de anxietate devin din ce în ce mai abundente, gandurile noastre pot deveni greu de ignorat. De aceea o soluție pentru a împiedica acest lucru poate fi pornirea unui instrument de relaxare înainte de culcare care poate ajuta la înlăturarea acestor gânduri și la înlocuirea lor cu un zgomot constant. De asemenea dacă nu ai un somn profund, instrumentul  va acoperi orice zgomot care ar putea să vă trezească.

  1. Savurează o ceașcă cu ceai

Pentru a te relaxa după o zi agitată, o ceașcă cu ceai poate face minuni. O minte anxioasă poate fi adesea combătută cu un ceai fierbinte, de preferat băut din cana ta preferată. Acest ritual poate fi complet dacă adaugi o carte bună sau inviți pe cineva drag la tine.

Anxietatea nu este o glumă și trebuie tratată cu serozitate deoarece din păcate ne poate fura câteva ore bune de somn. Acest lucru ne afectează viețile în multe feluri, inclusiv prin faptul că ne îmbătrânește sau ne face să devenim retrași. Încearcă unele dintre aceste ritualuri de noapte, pentru reducerea stărilor de anxietate înainte de culcare. Vei reuși să dormi cu o minte limpede si relaxată.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.