Din fericire, nu trebuie să iți petreci sute de ore vizionând 1000 de filme pentru a le găsi pe cele mai bune. O revizuire a anului 2017 arată clar că iubitorii de cinematografie au fost răsfățați cu o serie de filme memorabile, de la blockbuster-urile de masă la meditații pline de conținut până la animații captivante.

Filmele inspiraționale sunt ca niște oglinzi în care fiecare persoană se reflectă. Te regăsești în personajele principale, iar povestea lor devine chiar prorpiul tău destin. Poate că, în căutările mele pentru cele mai bune filme ale anului, vei găsi reflecții despre propria călătorie a eroului tău… și le vei folosi pentru o transformare personală care aduce numai beneficii sufletului tău.

Lucky urmărește călătoria spirituală a unui ateu în vârstă de 90 de ani și a personajelor ciudate care locuiesc în orașul său. După ce și-a consumat o bună parte din viață, Lucky începe o călătorie de auto-explorare spre un lucru din ce în ce mai imposibil de atins astăzi: iluminarea. Filmul se înscrie ca fiind în același timp o scrisoare de dragoste către viața în sine, cât și o meditație asupra moralității, singurătății și legăturile interumane.

  1. Walk with me

Narat de Benedict Cumberbatch, Walk with me este un jurnal în lumea spirituală a budismului ce îl are ca protagonist pe Thich Nhat Hanh. Acțiunea filmului se desfășoară la Mănăstirea Plum Village unde, mulți adepți, și-au lăsat toate bunurile în urmă, dedicându-se cu totul unei vieți de castitate alături de alte persoane asemenea lor.

  1. Chasing Coral

 

Tot din partea regizorului filmului Chasing Ice vine o aventură epică pentru a salva o creatură crucială ecosistemului complex al pământului nostru – coralul. Mai mult un thriller care te ține în suspans cu Zack Rago ca protagonist, filmul reușește să capteze iremediabil atenția emanând o doză de speranță în ceea ce privește destinul ecosistemului nostru.

  1. The Last Dalai Lama?

Regizorul Mickey Lemle (Ram Dass Fierce Grace) aduce pe marele ecran un portret foarte puternic al Sfinției Sale, cel de-al 14-lea Dalai Lama. În acest film înălțător, Dalai Lama vorbește sincer despre problemele legate de îmbătrânire, care pot tulbura mintea: regretele, visurile neîmplinite, frustrările și inevitabila moarte și explorează întrebările persistente despre următoarea reîncarnare. Ultimul Dalai Lama? include, de asemenea, interviuri cu Daniel Goleman, Richard Davidson, Matthieu Ricard, George W. Bush, membrii familiei lui Dalai Lama.

  1. Wonder

Filmul prezintă povestea impresionantă a tânărului Auggie Pullman, care s-a născut deformații faciale congenitale și devine ținta ridicularizării și bullying-ului. O poveste sensibilă, care ne antrenează în practici spirituale de toleranță, acceptare și dragoste necondiționată. Wonder ne îndeamnă, în cele din urmă, să credem că oamenii pot fi mai buni.

  1. Heal

Regizorul Kelly Noonan realizează un documentar despre puterea minții asupra vindecării corpului. Acest film te va face să conștientizezi adevărata sursă de vindecare din interiorul tău. Heal nu numai că apelează la mintea strălucită a oamenilor de știință și a învățătorilor spirituali, dar urmărește povetea a trei persoane care sunt în căutarea vindecării.

  1. The Red Turtle

Incredibil de profundă și totuși plină de simplitate, această poveste mistică despre un naufragiat rătăcit, oferă învățături eterne despre empatie și dragoste. Fabulos creată de Michael Dudok de Wit, câștigător la Oscar, această coproducție franceză-japoneză te va încânta cu un realism magic.

  1. RUMBLE: The Indians Who Rocked The World

Filmul reprezintă un tribut către tradiția muzicii Americane, avându-i ca protagoniști pe Link Wray, Robbie Robertson, Jesse Ed Davis, Jimi Hendrix, Randy Castillo, Martin Scorsese, Quincy Jones, Steven Tyler, Iggy Pop, Tony Bennett and George Clinton. Acest tribut adus acestor  stele, atât captivant, cât și sfidător, atrage atenția asupra valorii înțelepciunii și patrimoniului indigen în cultura americană.

  1. The Farthest

Lista nu ar fi completă fără știință sau o imagine a spațiului, iar The Farthest excelează în ambele categorii. Acest document irlandez irezistibil explorează misiunea NASA din 1977 de a trimite doi sateliți Voyager în spațiu. Filmul nu doar expune acest expermient uluitor, ci prezintă însemnătatea acestuia asupra umanității. O călătorie în spațiu, printre galaxii… .

  1. Okja

De la început până la final, filmul ne spune povestea unei tinere pe nume Mija, care riscă totul pentru a-și salva cel mai bun prieten, Okja, un porc modificat genetic, de a deveni următorul produs comercial din carne al unei companii multinaționale. Okja sensibilizează publicul cu o acțiune emoționantă, plină de farmec.

Cu siguanță aceste 10 filme te vor pune pe gânduri și îți vor ajuta să conștientizezi adevăratele minuni ale vieții.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.